Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Nyíregyh. Spartacus - Győri ETO FC 1 - 1

Döntetlennel végződött a Nyíregyh. Spartacus - Győri ETO FC mérkőzése.

19. p: Megszerezte a vezetést az ETO. Vincze Ottó ugratta ki a baloldalon Nicsenkót, az ukrán támadó beadását pedig Sándor György 4 méterről a hálóba passzolta. 0-1.

58. p: Tóth Péter adott jó labdát a bal oldalon felfutó Vincze Ottónak, akinek jobblábas lövését Németh lábbal védte.

76. p:
Nikolic óriási helyzetben 8 méterről a kapufára rúgta a labdát, majd rögtön az ellen támadásból Nicsenko lőhetett volna gólt.

88. p:
Cipf kapott labdát a bal oldalon, amelyet átvett a jobb lábára, majd hatalmas erővel kilőtte a bal felső sarkot. 1–1. Jó kezdés után erős visszaesés...

Talán így lehetne legjobban jellemezni a Győri ETO FC eddigi teljesítményét. Sikeresen megvívott találkozók után egy döntetlen mellett kétszer is vereséget szenvedtek a zöld-fehérek, akik ráadásul a Magyar Kupától is elbúcsúztak, miután 2–1-re kikaptak a másodosz tályú BKV Előre otthonában.

A 11. fordulóban ezúttal Nyíregyházára látogatott Reszeli Soós István legénysége. Ahhoz a Nyíregyházához, amely Détári Lajos irányításával egyre inkább magára talál, bár az is igaz, hogy a Szpari futballistái még nem ízlelhették meg a győzelem ízét. Reszeli Soós István sérülés miatt nem számít hatott Regedei Csaba és Darko Peric játékára. Helyettük Pusztai Olivér és Sándor György kapott le hetőséget a bizonyításra. Az összecsapást a vendégek kezdték jobban, Sándor György már a tizedik percben gólt lőhe tett volna, de a labdája célt tévesztett. A középpályás jobban koncentrált a következő helyzeténél, amikor Nicsenko bal oldali beadását az alsó sarokba passzolta. A fiatal játékos így értékelte a találkozót:

„Az első félidőben nem csak nekem, hanem a csapatnak is jobban ment a játék. Nagyon örü lök, hogy végre gólt szereztünk, rá adásul én találtam be Németh Vik tor kapujába. Úgy érzem, hogy több helyzetünk volt, mint az ellen félnek és győzelmet érdemeltünk volna. Sajnos a lehetőségeinkkel nem tudtunk élni, a Nyíregyháza pedig egy jól eltalált lövéssel megsze rezte az egyik pontot." A pályán egyébként mérsé kelt iramú játszadozás folyt, a hazaiak teljesen veszélytelenek voltak Stevanovic kapujára.

A Nyíregyháza igazi gólhelyze tet csak a 76. percben tudott ki alakítani, ekkor Nikolic lépett ki a lesre játszó győri védők közül, de óriási helyzetben a kapufát ta lálta el. Az ellentámadásból Ni csenko kétgólosra növelhette vol na a vendégek előnyét, de hibá zott. A kihagyott helyzetek pedig – ahogy lenni szokotta futballban – megbosszulták magukat. A haj rában ugyanis Cipf óriási gólt rú gott a bal felső sarokba. A talál kozó krónikájához tartozik még, hogy a lefújás előtt tíz perccel sé rülés miatt le kellett cserélni Vincze Ottót. Az irányítónak ki fordult a térde.
Összességében az ETO a helyzetek alapján közelebb állt a győzelemhez a gyenge teljesítményt nyújtó Nyíregyháza ellen.

Détári Lajos:–
Az első félidő játéka katasztrofális volt. Mégis szerencsésen alakult számunkra a mérkőzés, hiszen a végén sike rült pontot mentenünk.

Reszeli Soós István: – Nagyon bosszús vagyok, hogy nem sike rült győznünk. Gólarányt kel lett volna javítanunk, helyette csak egy pontot szereztünk. A kép csalóka, az ETO nem törte össze magát a győzelemért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tento-ETO - Százhalombatta: 30-24

Az elején rövid ideig vezetett a pont nélkül álló Százhalombatta, de gyorsan fordítottak a hazaiak. Tovább olvasom