Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Nyilvánosságra hozták az FTC-t kizáró testület névsorát

Labdarúgás - Bárányos László, Horváth József, Laczkó János, Pere József, Riklik Anett, Szendrő Dénes és a győri Pálfay Szilárd volt tagja az MLSZ fellebbviteli licencadó testületének - derül ki az FTC PE honlapjáról, miután hétfőn reggel közzé tették az MLSZ által szerdán postázott listát.

Az FTC Pártolói Egyesület nyilvánosságra hozta a Magyar Labdarúgó
Szövetség fellebbviteli licencadó testület azon hét tagjának névsorát, akik 2006 júliusában döntöttek a Ferencváros élvonalbeli kizárásáról.

"Nem mesterlövészek voltak, 2006-ban mégis kilőttek egy csapatot az NB I-ből. Büszkék nem lehettek a tettükre, hiszen azóta az MLSZ segítségével a titkolózás erős homályába burkolóztak. Az FTC PE - sok jogász által precedensértékűnek nevezett - perekben érte el, hogy nevük nyilvánosságra kerülhessen" - írja a szervezet.

"A bíróság fontosnak tartja rögzíteni azt, hogy a jelen ítélet semmilyen módon nem jelent állásfoglalást abban a kérdésben, hogy a Ferencvárosi Torna Club kizárása jogszerű volt-e vagy sem, miként abban a kérdésben sem jelent állásfoglalást, hogy a sportszervezet valóban megfelelt-e a licencadás feltételeinek. A felperes felelőssége az, hogy a kiadni rendelt adatokkal visszaélésszerű joggyakorlás ne történjék" - idézik a honlapon annak a bírósági ítéletnek a szövegét, amelynek alapján megismerhették a kért neveket.

"Az MLSZ az eddig szigorúan titkolt emberek munkájával nagyon meg volt elégedve. Ezt igazolja, hogy 2008.06.30-ig mindahányan tagjai voltak a licencadás testületeinek. Nevezettek közül többen különböző megyei labdarúgó szövetségek bizottságaiban is dolgoznak. Szendrő Dénes elnöke a Pest Megyei LSZ Felügyelő Bizottságának, Bárányos László ugyanennek a bizottságnak a tagja. Horváth József a Baranya Megyei LSZ elnökségének a tagja, aki emellett vezeti a Kispályás- Női Teremlabdarúgó Bizottságot is. Pere József a Fejér Megyei LSZ Fellebbviteli Bizottságának volt a tagja, míg Pálfay Szilárd korábban a Győr- Moson- Sopron Megyei LSZ Fegyelmi Bizottságában kapott szerepet. Utóbbi két úr a frissített megyei szövetségi honlapokban már nem szerepel tagként" - közölték a döntéshozókról három nap alatt összegyűjtött adataikat.

Mint megjegyzik, Laczkó Jánosnak a labdarúgás vezetésében a licencbizottságbeli tagságán kívül más szerepe nincs, ő a Budapesti Amatőr Boksz Szövetség elnöke. Ő volt az egyetlen, aki nevét és ténykedését már 2006-ban a nyilvánosság előtt vállalta, elmondta, hogy és miképp került a bizottságba, s ott milyen szempontok alapján döntött - emlékeztetnek az egyesület honlapján.

A Fővárosi Ítélőtábla az FTC PE által indított perben szeptember 16-án döntött jogerősen arról, hogy az MLSZ-nek kötelessége kiadni a névsort.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda BL: Audi ETO-Ikast 25-27

Kézilabda - Két gólos vereséget szenvedett az Audi ETO KC a dán Ikast-tól a női Bajnokok Ligája… Tovább olvasom