Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Nyert a ''csikócsapat''

Blahusková, Eördögh és Matovic mellől még Károlyi Andrea is „kidőlt” a soproni csapatból.

MKB-Euroleasing Famila Schio (olasz) 78-63

A kiváló bedobó a mérkőzés napjának délelőttjén lakásából kilépve a jégen elcsúszott, és újra megütötte a derekát. Nemhogy játszani, járni is alig bírt.

A mérkőzésen Dobrova egy lehengerlő betörés utáni kosárral kezdett. Sajnos a védekezésben érződött a vírusfertőzés miatt az erő hiánya. A vendégek könnyedén dobálgatták kosaraikat. El is húztak, ám Horváth Zsuzsa tripláival ellenfelük nyomába eredtek.

A negyed második felében a lepattanó labdákért hihetetlen elszántsággal harcoló Gorbunova kosaraival fordított a Sopron az ekkor igen rosszul dobó olasz csapat ellen. A második szakasz Teasley triplájával indult, amely egy 9–0-ás soproni roham kezdetét jelentette.

A negyed közepén aztán az addig is kiválóan játszó Gorbunova vette vállára a zöld-sárga „csikócsapatot". Betalált úgy, hogy a levegőben úszva a palánkra juttatta a labdát, majd egy a sarokból lőtt hárompontost is a helyére küldött. Közben a cserejátékosok is megmutatták, mit tudnak, Kocsis erőszakos betörés után játszott a remek ütemben belépő Horváth Zsófiához, aki nem hibázott. Gorbunova miközben „elöl" szórta a kosarakat, védekezésben kiválóan semlegesítette a Schio ausztrál olimpiai ezüstérmesét, Taylort. A félidő végén Masciadri és Ciampoli középtávoli találataival tíz ponton belülre kerültek.

Térfélcsere után a feltehetően fáradó soproniak több labdát is eladtak, a vendégek könnyű kosarakkal felzárkóztak. Három pontra megközelítették a soproni csapatot, amelyben ekkor Cserny találatai tartották a lelket. Sajnos a túloldalon Masciadri képtelen volt hibázni. A negyed hajrájában két pontra jöttek föl a vendégek, és ekkor a szerencse is a soproniak segítségére sietett. Előbb Gorbunova triplája esebb be a palánkról, majd Kocsis hárompontosa is beszédült, tegyük hozzá, mindkettő amolyan kényszerhelyzetben elvállalt dobás volt a támadóidő vége felé. Lélektanilag nagyon fontosnak bizonyult, hogy a negyed végén kettőről nyolc pontra növelte előnyét a soproni társulat.

Fortuna a zárószakasz elején sem engedte el a soproniak kezét, persze ő azokat szokta segíteni, akik tesznek is érte. Horváth Zsófia dobását is „beszippantotta" a hazai gyűrű, Cserny pontereje sem csökkent. A vendégek viszont hitüket vesztették, durváskodtak és inkább a játékvezetőkkel foglalkoztak. Azért azzal is megpróbálkoztak, hogy zónára állnak át. Ez kellett csak Honti Katának. Előbb dobott egy triplát, majd látványos lefordulás után volt eredményes, aztán Gorbunova is megfejelte szenzációs teljesítményét még egy triplával.

A kulcsjátékosaik garmadáját nélkülöző soproniak fegyelmezett és helyenként kiváló játékot nyújtva kifejezetten jó védekezésükkel a körülmények ismeretében meglepő, ám a látottak alapján teljesen megérdemelt győzelmet arattak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeredző és dalszövegíró

Rátgéber László neve még azoknak is ismerős, akik nem igazán érdeklődnek a női kosárlabdasport iránt. A szakemberek Európa legjobb edzői között tartják számon. Legutóbb 8. alkalommal vezette bajnoki címig a baranyai gárdát. A nyolc Magyar Kupa-siker mellett a nemzetközi porondon is bizonyítottak a mecsekaljai kedvencek, hiszen az Euroligában 3 alkalommal is a legjobb négy közé jutottak. Tovább olvasom