Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Nyerni megy a Sopron

Az FC Sopron labdarúgócsapata három pont begyűjtéséért megy a Fradihoz.

A soproni szakvezető határozott kijelentését így indokolta:
„Az utóbbi hetekben úgy érzem, végre igazán egységes lett a csapatjátékunk és képesnek érzem a fiúkat arra, hogy ezt a mai fiatal Ferencvárost az Üllői úton is legyőzzék."

Arról, hogy  irányítása alatt a csapat hazai pályán ugyan eredményes, sőt, helyenként kifejezetten látványos, közönségszórakoztató futballt produkált, idegenben viszont meglehetősen visszafogottan, bátortalanul futballozik, Selymes így vélekedett:

„Említettem, hogy a Fradi – néhány tapasztaltabb labdarúgót leszámítva – fiatal, nem igazán tapasztalt játékosokból álló csapat. Nos, nálunk is, főleg azok között, akik elöl játszanak – gondolok itt elsősorban Cotanra, Demjénre vagy Ciganra –, több a fiatal labdarúgó, s ők eddig valóban, el kell ismernem, Sopronban jóval bátrabban futballoztak, mint idegenben. Nagyon remélem, ez ma délután másként lesz az Üllői úton, ugyanis óriási szükségünk van a pontokra ahhoz, hogy megkapaszkodjunk a középmezőnyben. Az eredmények esetleges, számunkra kedvező alakulása esetén ugyanis ha sikerül nyerni az Üllői úton, még akár a hetedik helyre is előreléphet a csapat."

Hogy mi vezethet sikerre az Üllői úton a korábbi, idegenben nyújtott teljesítményhez képest bátrabb, határozottabb játékon kívül, azt így látja a soproniak mestere:

„Egyértelmű, hogy nem védekezni megyünk a Fradi pályájára, hanem meg kell próbálni szervezetten, fegyelmezetten futballozva a saját akaratunkat rákényszeríteni, ráerőltetni a Ferencvárosra."
Selymes Tibor örömmel számolt be róla, hogy együttesének minden labdarúgója egészséges. Azt már kevesebb lelkesedéssel a hangjában tette hozzá: sárga lapjai miatt nem szerepelhet a Fradi-pályán a csapatnak az utóbbi hetekben nagyon sokat segítő csapatkapitány, Bagoly Gábor, s a karszalagot Fehér Zoltán viseli majd az Üllői úton.

Azt már csak az érdekesség kedvéért tesszük hozzá, talán némi optimizmust sugallva a soproni szurkolóknak: Bagoly Gábor a két csapat eddigi utolsó Fradi elleni tétmérkőzésén szintén nem szerepelhetett eltiltás miatt. S az a meccs a soproni futball történetének legfényesebb diadala volt, az 5–1-es siker Székesfehérvárott a Magyar Kupa-döntőn...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most jön csak a neheze

Három forduló után öt ponttal vezeti a B csoportot a magyar válogatott a szentpétervári VB-n. Tovább olvasom