Kisalföld logö

2017. 05. 23. kedd - Dezső 14°C | 24°C Még több cikk.

Novemberben döntenek a Magvassyról

Kizárólag akkor építhető meg a csarnok, ha megfelelő uniós és helyi vállalkozói forrással tudják ezt megtámogatni.
November végére készülhet el a tanulmány arról, mennyi pénzből és mekkorára lehetne átépíteni a győri Magvassy Sportcsarnokot - közölte az MTI érdeklődésére kedden Borkai Zsolt polgármester.

A politikus - aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is - elmondta: kizárólag akkor építhető meg a csarnok, ha megfelelő uniós és helyi vállalkozói forrással tudják ezt megtámogatni. Hozzátette: a 2012-es költségvetés tervezetének ismeretében hozta a városvezetés azt a "bölcs döntést", hogy eredeti formájában nem vág neki a vállalkozásnak.

"Nem adtuk fel annak lehetőségét, hogy ha nem is érkeznek ilyen támogatások, ennek ellenére Győrben ne egy 2000-2500 főt befogadó csarnokkal rendelkezzünk csak, hanem egy ennél jóval nagyobbal" - fogalmazott a városvezető.

A fideszes polgármester szeptember 27-én jelentette be, hogy egy ekkora beruházás tervezésénél számoltak a társasági adóra vonatkozó kedvezmények igénybevételi lehetőségével, és azoknak a nagyvállalatoknak a támogatásával, amelyeknek érdeke, hogy ilyen létesítmény épüljön Győrben.A bizonytalan gazdasági környezet és a jövő évi adózási kérdések nyitottsága miatt a győri önkormányzat egymaga felelősségteljesen jelenleg nem vállalhatja egy olyan létesítmény megépítését, amely miatt hosszú éveken keresztül nem lenne forrás semmilyen más fejlesztésre. A város vezetése az ország nehéz gazdasági helyzetében Győr stabil költségvetési helyzetének fenntartását, intézményeinek biztonságos működtetését továbbra is elsőrendű feladatának tartja - olvasható akkori közleményében.

A győri közgyűlés március 25-én hagyta jóvá a város 2014-ig szóló gazdasági programját, amelyben az áll: jövőre megkezdődhet, 2014 nyarán vagy őszén pedig befejeződhet a létesítmény építése.

2014 decemberében, a győri multifunkcionális csarnokban rendeznék a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság egyik csoportjának mérkőzéseit. Ha addigra nem sikerülne felépíteni, vagy a Magvassy Csarnokot megfelelő méretűre bővíteni, akkor a budapesti Syma Csarnok lenne a "beugró" helyszín.

Győr eleve mint lehetséges házigazda szerepelt a Magyar Kézilabda Szövetség kandidálásában, s a Syma a tartalékcsarnok. A többi magyar Eb-helyszín a budapesti Papp László Sportaréna, illetve a veszprémi és a debreceni csarnok lesz. A horvátok Eszéken, Varasdon és Zágrábban rendeznek meccseket.

Olvasóink írták

 • 5. urbaniastapista 2011. október 19. 10:23
  „Egyszóval nincsen lé, lenyúlja az állam.”
 • 4. T_McVay_01 2011. október 18. 18:41
  „Egyébként Orbán Viktor éppen vasárnap nyilatkozta
  az ETO II-Videoton II NB2-es mérkőzés kapcsán Győrben a Kisalföld
  cikkírójának sportcsarnokoz firtató kérdésére:

  ,,Ha a polgármester multifunkcionális csarnokra szeretne forrásokat átcsoportosítani,
  ehhez kér segítséget a kormánytól akkor tudunk tárgyalni, de Budapestről nem lehet megmondani
  mire van szükség Győrben"

  Borkai Úr ezek szerint még kérni sem mer. Tehát ezek szerint nem a debreceni stadion viszi el a pénzt hanem még megszólalni sem merünk?? MOB elnöki posztért cserébe Győr mehet a lecsóba??

  Egyébként pedig a 2010-14-es programban egyértelműen önkormányzati pénzekből volt tervezve
  a sportcsarnok, nincs az anyagban semmiféle uniós meg vállalkozói meg társasági adós pénz.
  Lehet ugyan felejteni de googli-ban másodpercek kérdése az egész.
  Azonban úgy tűnik nem csak ezt a beruházást kell elfelejteni.
  A teljesség igénye nélkül:
  - Keleti elkerülő, már csak az Audi-t megkerülő szakaszról van szó, új Mosoni Duna híd felejtős
  - Baross Gábor felújítása átépítése felejtős
  - Mosoni Duna rehabilitációja soha napján
  - 82-es új bevezető szakasz szeretnék addig élni mire elkészül
  Állítólag a Jövő Győrben épül! Így??
  Mindent Győrért, minden győriért! Ennyi fért volna bele??”
 • 3. hidas 2011. október 18. 18:24
  „A debreceni stadionra bezzeg van pénz! Borkai úr, az igérgetések helyett (pl. uszoda) ideje lenne már valamit meg is valósítani!!!”
 • 2. zoltania2 2011. október 18. 17:55
  „Ígérgetni is tudni kell igaz polgármester Úr! Tudja ezt a bővítési tervüket sem hiszem el. Nem értem ha a multifunkciós nagy csarnokra meg volt az önrész akkor abba az összegbe nem fér bele egy átalakítás????????? Az átalakítás sem fog megtörténni mert kell a pénz a debreceni stadionhoz ugye polgármester Úr?”
 • 1. urbaniastapista 2011. október 18. 16:52
  „Fű, fa, kapkodás.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűrűs Boglárka 3. helyezést ért el

A Magyar Köztársaság Egyéni Serdülő Bajnokságán, Gyűrűs Boglárka a Győri Vízügyi SE versenyzője… Tovább olvasom