Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Norbi soproni tigris

Arany fokozatú támogatója lett Norbinak, a Budapesti Állatkert 10 esztendős szibériai tigrisének: a Soproni Tigrisek utánpótlás-nevelő egyesület. A klub százezer forinttal támogatja az állat élelmezését.
Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek elnöke bő egy esztendeje családjával sétálgatott az állatkertben, s amikor meglátta az akkor születő kis tigriskölyköket, eszébe jutott: az egyesületnek egyiküket örökbe kellene fogadni. Csakhogy az azóta egyesztendőssé serdült kölyköket helyhiány miatt hamarosan elszállítják Budapestről, így aztán a kölykök apját támogatja az egyesület.


A napokban tartották meg Norbi jelképes „átvételét" több mint ötven ifjú soproni kosaraspalánta jelenlétében. Az eseményen a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Sterbenz Tamás is jelen volt.

Norbit nemigen zavarta ebédje utáni sziesztájában a sok-sok soproni „tigriskölyök". A mancsán pihentette fejét, időnként fel-felnézett, de csak azért, hogy utána oldalára fekve ejtőzzön tovább.

Putz Csaba, a Budapesti Állatkertért Alapítvány korábban szintén kosarazó elnöke közreműködésével történt az arany fokozatú támogató oklevél átadása-átvétele. Az abban foglaltak értelmében az egyesület egy évre örökbe fogadta Norbit, élelmezését százezer forinttal támogatja.
A hivatalos ünnepség után az edzőkkel és a szülőkkel érkező soproni „tigrissereg" ellepte az állatkertet, s ha már ott voltak, végigjárták az egész területét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lipták–Elek–Lencse tengely lehet az ETO-ban

Jelentős változások várhatók a Győri ETO FC játékoskeretében, több válogatottszintű futballista… Tovább olvasom