Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Nőnap: a sportolók is ünnepelnek

A rendszerváltás előtt a nemzetközi nőnap az állami ünnepek egyike volt. Ma már csökkent a jelentősége.
A rendszerváltás előtt a nemzetközi nőnap az állami ünnepek egyike volt. Napjainkra csökkent a jelentősége, a nők többségét azonban még ma is felköszöntik hazánkban. Összeállításunkban olyan hölgyeket kérdeztünk, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak, nyújtanak a sport területén. „Hogy mi jut eszembe a nőnapról?" – kérdezett vissza elgondolkodva Vajda Anna, az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapatának ifjú válogatott játékosa. „Leginkább talán az, hogy akárhol is játszottunk, a vezetők sosem feledkeztek el rólunk.


Mindig kaptunk vagy egy szép virágot, vagy valamilyen kedves kis ajándékot. Tudja, nekünk a nőnap korántsem olyan, mint a karácsony a gyerekeknek. Nem várjuk és nem nagyon tartjuk számon. Ki tudja, talán eszembe sem jutott volna, ha nem kérdez róla. Az viszont, hogy a mindenkori vezetőink ily módon is gondoltak ránk, a figyelmességük az mindig is jólesett. "Bordásné Horváth Mariannát, a Graboplast-ETO KC másodedzőjét családja férfi tagjai rendszeresen felköszöntik.

„Figyelmesek a családban a férfiak, ezért mindig kapok valamilyen apró ajándékot. A klubnál a vezetők kedveskednek a lányoknak, s általában az is az ajándék része, hogy az edzés előtt egy kicsit tovább focizhat a csapat. Most azonban fontos mérkőzések előtt állunk, hiszen szerdán a Magyar Kupában, vasárnap pedig az EHF-kupában kell helytállni. Úgyhogy remélhetőleg számunkra szerdán lesz nőnap. "


A nemrég még játékosként ünnepelt Horváth Marianna egyébként hamarosan anyai örömök elé néz. „Júniusra várjuk férjemmel, Csabával az ikreket, egy kisfiút és egy kislányt. Jelenleg még rendesen tudok dolgozni a csapat mellett, így belföldön eddig nem hagytam ki mérkőzést, de a jövő heti zilahi visszavágóra nagy valószínűség szerint már nem buszozom el. "A női labdarúgás egyre elterjettebb hazánkban, igaz, a népszerűsége még meg sem közelíti a férfiak által űzött futballét. Jakab Réka, a Győri ETO FC utánpótlás-válogatott játékosa:„Természetesen ezen a napon felköszöntenek családtagjaim, barátaim, osztálytársaim. Az ünnepet szép gesztusnak tartom, végtére is egy olyan nap, amely csak rólunk, nőkről szól.


Szerintem ez mindenképp pozitív dolog. A csapattal nem szoktunk ünnepelni, az edzőnk viszont minden évben felköszönt bennünket egy-egy szál virággal, egyéb aprósággal. Magyarországon még új keletű a női labdarúgás, de örvendetes, hogy egyre több első osztályú csapat alakul, s az utánpótlásképzés színvonala is elfogadható. "

Jakab Réka bizakodó a sportág és csapata jövőjét illetően is:
„Az Egyesült Államokban hihetetlenül elterjedt a női futball, ott például népszerűbb, mint a férfi labdarúgás. Remélem, néhány év múlva nálunk is komolyabb szerepet fog játszani. Jelenleg a magyar bajnokság rájátszására készülünk, április elején kezdődik a szezon. Szeretnénk az élen végezni, feljutni az első osztályba. "Bejczi Zsuzsanna, a Koroncói

Tutti Judo Klub versenyzője:
„Természetesen nagyon jólesik, hogy nőnapon gondolnak rám a férfitársaim és megköszöntenek akár egy virággal vagy valami aprósággal. Örülök annak, hogy az évben van egy ilyen nap. A nőnapi ajándékozás olyan apró figyelmesség, amely megtöri a hétköznapok monoton hangulatát. Az elmúlt napokban Budapesten voltam, hiszen a Testnevelési Egyetem edzői szakára járok. Ott aztán a fiú csoporttársaimtól bőven kaptam jókívánságokat. A klubomnál pedig már hagyomány, hogy a férfiak egy-egy szál virággal fejezik ki az irántunk érzett tiszteletüket. Az ünneplés mellett azonban keményen edzek is. Jelenleg gőzerővel készülök a hétvégi prágai versenyre, amely EB- és vb-válogató is lesz egyben. Ott mindenképpen szeretnék jó eredményt elérni. "

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Király kapott gól nélkül védett Manchester United ellen

Gera Zoltán csapata győzelmével elkerült az utolsó helyről, míg Király bravúrjainak hála a Palace… Tovább olvasom