Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Női tornaverseny Székely Zoltán emlékére

A soproni sportcentrumban megrendezett hagyományos nemzetközi tornaversenyen öt ország, Ausztria, Németország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország hatvan tornászlánya indult. A felnőttek versenyében Farkas Ildikó (Postás Matáv) szerezte meg a végső győzelmet.

Az összetett verseny budapesti győztese a szerenkénti döntőkben első volt korláton, gerendán és talajon is. A soproni versenyzők közül Vörös Dóra szerepelt a legjobban, a nyolcadik helyet szerezve meg, talajon pedig az igencsak dicséretes harmadik helyen végzett a 16 éves soproni diáklány.

A verseny kezdete előtt szombaton gyászszünettel emlékeztek meg a tornasport nagy halottjáról, a néhány héttel korábban gyógyíthatatlan betegségben elhunyt Kissné Nagy Andreáról. Az egykori nagy versenyzőre, majd később pontozóbíróra emlékeztek a sportcentrum nézői és a versenyzők.

A viadalt Székely Csaba, Székely Zoltán fia nyitotta meg, aki a soproni Fáy András Szakközépiskola igazgatóhelyettese és testnevelő tanára. Édesapja, a verseny névadója ugyanebben az iskolában szerezte meg érettségi bizonyítványát. Bellák Ferencné Székely Ildikó, Székely Zoltán lánya pedig a díjkiosztást végezte el a nagyszabású viadalon, melyen szombaton délután és vasárnap délelőtt örvendetesen szépszámú közönség gyűlt össze.

A felnőttek összesített versenyében győztes Farkas Ildikó pontszáma 33,350, a juniorok viadalán győztes szlovák Ivana Kovacova 32,450 ponttal bizonyult a legjobbnak. A szerenkénti döntőkben a felnőtteknél ugrásban Molnár Kitti, a szombathelyi sportiskola versenyzője győzött (a soproni Vörös Dóra 6.).

A juniorok szerenkénti döntőjének győztesei. Korláton és gerendán Ivana Kovacova (szlovák), talajon és ugrásban a szombathelyi Gombás Laura. A kétnapos versenyen megjelent a soproni polgármester, Walter Dezső is, aki a soproni tornaklub elnöke is egy személyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pomper Tibort leigazolta az ETO

Újabb játékost igazolt az ETO FC. Pomper Tiborral négyéves szerződést kötött a klub. Stark Péterért… Tovább olvasom