Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Női kosárlabda NB I: Először bajnok a Győr!

A Győr nyerte a női kosárlabda-bajnokságot, miután vasárnap a döntő ötödik mérkőzésén 61-55-re verte idegenben a címvédő Sopront.
A Győr nyerte a női kosárlabda-bajnokságot, miután a döntő ötödik mérkőzésén 61-55-re verte idegenben a Sopront.

A győriek összesítésben 3-2-re hozták a párharcot, s első aranyérmüket ünnepelhették.

A döntőt pályaelőnnyel kezdő Sopron megnyerte az első hazai találkozóját, majd így tett a Győr is. Ezt követően a Győr Sopronban, míg a Sopron Győrben győzött, végül jött a minden eldöntő vasárnapi, ötödik találkozó, amelynek utolsó negyedét a hazaiak hétpontos előnnyel kezdhették.

Ám a győriek 18-5-re hozták ezt a szakaszt - az utolsó öt percet 12-0-ra! -, megfordították a meccset, s megszerezték első bajnoki címüket.

Női kosárlabda: A Győr nyerte a bajnokságot - Fotók: MTI
Eredmény: döntő, 5. mérkőzés:
Uniqa-Euroleasing Sopron - Uni Seat Győr 55-61 (14-16, 15-8, 21-19, 5-18)
Sopron, 1400 néző
Legjobb dobók: Horti 14, Kuraszova 14/6, Fegyverneky 11, illetve Bujdosó 18/9, Rasheed 15/3, Ciglar 13/3, Hollingsworth 13

Székely Norbert, a Sopron vezetőedzője: "Az utolsó percekre mind fizikálisan, mind fejben elfogytunk. Elsősorban támadásban blokkoltunk le, s nem tudtunk olyan sebességgel játszani, mint addig. Gratulálok a Győrnek, megérdemelten lett bajnok."

Füzy Ákos, a Győr mestere: "Határtalan boldogság és büszkeség lakozik bennem. A csapat azt mutatta, ami egész évben a védjegye volt, megalkuvás nélkül harcolt és vesztett helyzetből talpra állt."

Az elmúlt tíz év bajnokai:

2002: GYSEV-Ringa 2003: MiZo-Pécsi VSK 2004: MiZo-Pécsi VSK 2005: MiZo-Pécsi VSK 2006: MiZo-Pécs 2007: MKB-Euroleasing Sopron 2008: MKB-Euroleasing Sopron 2009: MKB-Euroleasing Sopron 2010: Pécs 2010 2011: MKB-Euroleasing Sopron 2012: Uni Seat Győr

Korábban:

Nem közvtíti élőben a SportKlub televízió a női kosárlabda bajnokság fináléjának ötödik, mindent eldöntő mérkőzését.

A találkozó már elkezdődött kezdődik, ám az élő tévés közvetítés elmaradt. A SportKlub televízió a honlapján tájékoztatta a nézőket:

"Sajnálattal közöljük, hogy rajtunk kívül álló technikai okok miatt - Tatabánya és Győr között elvágtak egy kábelt, és a szolgáltató a mérkőzés kezdetéig nem tudja megoldani a problémát - nem lesz élő közvetítés a SportKlubon a Sopron-Győr női kosárlabdadöntőről. A meccset ma este 21 órától felvételről tekinthetik meg csatornánkon. Elnézésüket kérjük!"


>>A mérkőzés online közvetítését megtalálja, ha ide kattint>>

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. csery 2012. május 02. 07:33
  „27. BudaiKr
  "falusiakat"??? Tudtad, hogy Sopron a legvárosiasabb magyar város? Győrnek több köze van egy faluhoz egyes részeivel, még ha terjedelmesebb is. A "hegyvidéki" jellző pedig külön megtiszteltetés, köszönjük:). Friss idefent a levegő, meg hát minden lefelé folyik.
  Egyébként gratula a győri kosarasoknak, most tényleg jobbak voltak.”
 • 27. BudaiKr 2012. május 01. 11:30
  „nagyonnagy siker ez különössen úgy hogy a hegyvidéki falusiakat aláztuk a döntőbe!
  A JÖVŐ GYŐRBE ÉPÜL!!!
  bajnokok a győri kosaras csajok, bajnokok lesznek a kézis csajok, bajnok lesz a futsal csapat és simán bajnok lenne a foci csapat is, ha Pintér Atcával kezdjük a bajnokságot.
  GYŐR AZ GYŐR!!!!”
 • 26. fcsopron60 2012. május 01. 10:36
  „caszablanka

  Hol is van a férfi kosár labda?
  Hány EL játszott?
  Férfi kosárlabda arról szól,hogy semmi játék nincsen benne elöre megyek dobom a hármasokat.Annyival különb hogy látványos,de techinikailag egy 0 .
  Nőknél van védekezés forma támadás de férfinél mi vam? vagy zsákolás vagy 3 pontos. ki dolgozott szitu nincsen.”
 • 25. caszablanka 2012. május 01. 08:58
  „22. Igazad van, a két csapat nem evett egymás tenyeréből. De kettőn áll a vásár, mert a Postást sem kellett szerintem félteni. Neked egyébként miért lenne jó egy " megyei csapat, ami Győrben van . Eljárnál Győrbe szurkolni,
  vagy mint a régi időkben a soproni pénzekkel is támogatták a " Nagy Megyeszékhely " sportéletét is. Ez a megye egy
  mesterségesen összehozott dolog volt , azért nem is szereti egymást a két város. Igaz az idők multával szépül a történelem, de ezt a " megye " emlegetést el kellene felejteni. Sopronnak több közös vonása van Vassal ,mint Győr
  megyével. Egyébként ha jogutódja a Soproni Postásnak, akkor az akkori adósságokat is vitte magával, illetve rendezte azt ?”
 • 24. Mezike 2012. április 30. 22:05
  „Pontosítanék. A csapatot UNI SEAT Győr-nek hívják. Mint ahogy az Uniqa Euroleasing Sopron neve sem GYSEV-Ringa. Ezen kívül tessék már tudomásul venni, hogy SZP-nek évek óta semmi köze nincs a csapathoz. Más sportághoz pártolt. Nem tudom, bánja-e valaki. Természetesen ugyebár Sopronban az idők kezdetén termett kosárlabdacsapat (még a pattintott kőkorszakban). A Soproni Postás nevű, sokkal szimpatikusabb csapatot ellehetetlenítették Sopronban (mert ugye "Sopronban csak egy csapat van..."). Akkor most vajon mi a bánatot lovagolnak ezen? Abból a csapatból senki, de senki nem játszik Győrben. Ez GYŐRI csapat. És kész. Ja, GYŐRI BAJNOKCSAPAT!”
 • 23. maraton 2012. április 30. 21:43
  „Remélem most már továbbállnak, máshol szereznek örömet a Soproni Postás kosarazói”
 • 22. Baltazár 2012. április 30. 20:58
  „Soproni létemre GRATULÁLOK A GYÖRI KOSÁRCSAPAT HATALMAS SIKERÉHEZ.
  Régi Soproni Postás szurkolóként mondom végre megkapta a Török féle csapat ami egyszer megjárt nekik. Nagy arc nagy költségvetés és még sincs kolbászból a kerítés.
  A győri csapat a Postás jogutódjaként kezdte. Lehet hogy nem mostanában nyer megint bajnokságot a csapat, de EZT MÁR SENKI SEM VEHETI EL TŐLÜK.

  Győrben is észre kéne venni kosárlabda szépségét és minél több szurkolónak kéne kimenni meccsekre.

  Szerintem nálunk pár éven belül le fog épülni a női szakág. Akkor legalább a megyében legyen egy JÓ CSAPAT....”
 • 21. Arrabona 2012. április 30. 06:50
  „Micsoda büszkeség nekünk győrieknek ez az aranyérem... :) helyén is kezelik az emberek. Gratulálok a bajnoki címhez.”
 • 20. caszablanka 2012. április 30. 01:14
  „Székely Norbi mikor mond le ??? Ilyen szégyenteljes döntö után - ha a játékosok kritikán alul is teljesitettek - az edzőnek nincs felelőssége ? Az 5 mecsből az elsőt leszámitva mondhatjuk azt , hogy betlizett a csapat: Még a
  4 .- ik meccs is idetartozik. Mert ez a minimum lett volna a " sztárocskáknak " , hogy hozzák a köztelezőt.
  Ez a női kosárlabda lassan nézhetetlen, csak az a baj , hogy túl sokat költenek rá és nem csak magántőkéből.
  Úgy tünik néha a szurkolót jobban megviselték a történtek mint egy két játékost. A civil életben van olyan, hogyha valaki nem teljesiti megfelelően a feladatát, vagy olyan a munkához való hozzállása , akkor a pénzét nem fizetik ki, vagy csökkentik annak összegét. .Itt nem lehetne ezzel hatni , mert ügy tünt az 5 meccs során , hogy van akire csak a keményebb eszközökkel lehetne hatni.
  A klub vezetése szerintem még mindig nem érti, hogy mekkora a baj, hogy miért nem érdekli a nézőket ez a lagymatag, hibával teli női kosárlabda. Néha az euróligás meccsek is bohózatba illőek és ezt jól megfizetett játékosok csinálják , amit a város is sok pénzel támogat. Lehet hogy a női csapatra költött pénzt inkább a férfi kosárlabdára kellene költeni ???”
 • 19. boldi20 2012. április 29. 23:21
  „lazioboy!
  Nem szerencsés Horti nyakába varrni az egész vereséget, amúgy 3/8-al zárt, és ő lett a legeredményesebb. Fürész 0/11, Fegyverneky 4/14, Krnjic 1/6 mezőnyből ezek sem jobb mutatók. Nem Hortin ment el a meccs, a többiek sem tündököltek.”
 • 18. lazioboy 2012. április 29. 22:51
  „A Horti dóra, ha nem hagyott volna ki LEGALÁBB TÍZ ziccert akkor nem veszítünk. aki ott volt a meccsen látta, h rajta ment el a meccs”
 • 17. Gőcze_László 2012. április 29. 22:49
  „Szerncsére Diktafon Petyának ehhez már semmi köze!
  Egyetlen érdeme, hogy a Sopronban mellőzött, majd elengedett csapatot felkarolta. Ők meg tették a dolgukat, és mint mára kiderült nem rosszul.
  Anno a Soproni Postás csaknem ugyanúgy járt, mint az ETO férfi kézilabdacsapata. Csak őket megmentették azzal hogy egy idegen közegbe áthozták őket. Többeknek nem tetszett, részben éppen Sz.P. miatt.
  Egy szó, mint száz: csak gratulálni lehet a sikerükhöz!”
 • 16. dominiim 2012. április 29. 20:44
  „Szivből gratulálok ehhez a nagyszerü sportsikerhez !”
 • 15. plaane 2012. április 29. 20:43
  „Viszont arénás-showkban megerősödött Sopron, - amik hozzák és nem viszik a pénzt.”
 • 14. Demalgon 2012. április 29. 20:31
  „Ha már a Borsi Robi az APEH-nél kérvényt nyújtott be, hogy a klub 90 milliós köztartozását legyenek szívesek elengedni, akkor a lányoknak is ideje lenne nem sétafikálni, hanem tenni azért, hogy legalább egyszer nyerjenek. Teljesült mindkettő, úgyhogy mehetnek vissza a süllyesztőbe”
 • 13. Infamous 2012. április 29. 19:55
  „gratula!!! :-)”
 • 12. háté 2012. április 29. 19:45
  „Sokba kerül nekünk szijjártó hobbija! - mennek a millák!”
 • 11. McFly 2012. április 29. 19:28
  „Ebből elég is volt ennyi. Sz Péter viheti is tovább a cirkuszát.”
 • 10. iparos 2012. április 29. 19:07
  „Mi ebben a katasztrofa? Soproni-ként gratulálok a Győrnek! Tudomásul kell venni. Igy mulik el a világ dicsőssége!

  Elmult a pécsi idöszak, most elmult a soproni is. Pénz, pénz, és pénz!”
 • 9. boldi20 2012. április 29. 19:03
  „GoLa!
  Miért kell most is ezzel jönni?
  Ez az eredmény is azt bizonyítja, hogy megérte Győrben 7 évvel ezelőtt elkezdeni a női kosárlabdát. Férfi kézilabdában lesz még NB1-es csapat. Véleményem szerint a férfi kézinek Győrben a női csapat előretörése sem tett jót, a nézők és a szponzorok is oda pártoltak a férfi csapattól, nagyon háttérbe szorultak.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Profi boksz: Dawson legyőzte Hopkinst

Az amerikai Chad Dawson kaparintotta meg a Boksz Világtanács (WBC) félnehézsúlyú világbajnoki övét… Tovább olvasom