Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Női kosárlabda: Igor Polenek lett Székely utódja Sopronban

Székely Norbert vezetőedző helyett, ezentúl Igor Polenek irányítja majd a soproni női kosárlabdacsapatot.

Mintegy száz lelkes szurkoló részvételével tartották meg az ankétot a soproni női kosárlabdacsapatnál. Török Zoltán, az egyesületet is működtető Raabersport Kft. ügyvezető igazgatója kezdte a beszámolót. Mint elmondta, a kft. mérlegfőösszege tavaly 181 millió forint volt, az adózás előtti nyereség pedig meghaladta a 8 milliót.

Ezt a pénzt a cég tőkerendezésre fordítják. A 2003-ben felvett 160 millió forintos hitelt utolsó részletét tavaly visszafizették. A felújításra is vettek fel korábban kölcsönt, ebből még mintegy húszmillió forint van hátra.

- A bevételi oldalon egyelőre nem jelentkezik a mintegy 80 millió forint TAO pénz - tette hozzá. - Ez is az alszámlánkon van, ám még nem jutottunk hozzá. Ez az összeg a létesítmény tervezett felújításának első részlete. "Sopronért dolgozunk, bízom benne, hogy minél előbb megoldódnak a felmerült kérdőjelek" - emelte ki.

Mint ismeretes a soproni közgyűlés úgy döntött, hogy tőkét emelne a Raabersport Kft-ben, így ők lennének a többségi tulajdonosok. Ezt azonban a kft taggyűlése nem fogadta el, így egyelőre kérdéses, hogy mikor kezdődhet el az Aréna korszerűsítése.

A pénzügyi beszámoló után Székely Norbert, vezetőedző vette át a szót.

- "Összeszokott csapat volt a mostani. Igazi közösség alakult ki olyan játékosok között, akiknek igen nagy az egójuk" - kezdte az immár tizenegy éve Sopronban dolgozó tréner.

Székely Norbert tizenegy év után távozik Sopronból
Székely Norbert tizenegy év után távozik Sopronból


 -" Az utolsó percig küzdöttek, és győzni akartak. Szakmailag sokat fejlődünk, ugyanis Európa szerte is ritkaságnak számító, újfajta felállást dolgoztunk ki. A csapat száz százalékosan nyerte meg a Magyar Bajnokságot, és a Kupát. A szlovák-magyar bajnokságban pedig ezüstérmesek lettünk.

- "Imádtam ezt a csapatot" - zárta Székely Norbert.

Török Zoltán is értékelte a csapat teljesítményét.

- A szezon elején számos sérülés történt, s ez meglátszott a teljesítményen - mondta. - Az Euroligában a végjátékot buktuk el, elfáradtak a játékosok. Nem volt lehetőség a rotációra, s túl nagy teher rakódott az alapjátékosokra. A télen azonban sikerült minőségileg megerősíteni a keretet.

A beszédek végén Török Zoltán, illetve Abdai Géza ajándékkal köszönte meg Székely Norbert munkáját. A vezetőedző ugyanis tizenegy év után távozik Sopronból.

Székely Norbert helyére a vezetőség egy éves szerződést kötött a szerb Igor Polenekkel. Segítői a jövőben is Kellerné Seres Éva, valamint Lukas Tzakoma lesznek.

Távozók:
Jelena Milovanovic, Shenise Johnson, Pál Szandra, Amber Holt és Vágvölgyi Petra, Cserny Réka pedig visszatér a civil életbe.

A keret: A csapatkapitány , Fegyverneky Zsófia 2016-ig szóló, 3 éves megállapodást k ötött klubbal. Weninger Virág, Kuttor Enikő, S imon Zsófia , Kelly Faris, Zsovár Orsolya, Katarina Tetemondova, Tianna Hawkins , Licskai Zsófi , Krnjic Sara , Dragana Stankovic. A játékosállomány nem végleges, néhány érkező még várható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzés közben meghalt egy brit olimpiai aranyérmes, a svéd csapat tagja

A 34. Vitorlázó Amerika Kupára való felkészülés közben meghalt az olimpiai aranyérmes brit Andrew "Bart" Simpson. Tovább olvasom