Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Női kosárlabda - Miskolcon lehet bajnok az Uniqa

Szerdán 18 órakor kezdődik Miskolcon a női bajnoki döntő sorozatának negyedik mérkőzése.
Az Uniqa-Euroleasing Sopron 2–1-re vezet az egyik fél három győzelméig tartó párharcában, tehát ha ma nyer, bajnok.

Már csak egyetlen siker választja el az Uniqa-Euroleasing Sopron csapatát a bajnoki címtől. Eddig mindegyik csapat hozta hazai mérkőzését, s mivel Sterbenz László együttese van pályaelőnyben, ennek köszönhetően a zöld-sárgák vezetnek. Most azzal a céllal vágtak neki az útnak a soproniak, hogy megtörik a sormintát, s vendéggyőzelemmel lezárják a szezont. Ehhez persze a diósgyőrieknek is lesz egy-két szavuk, pontosabban kosaruk. Nyilván ők nem bánnák, ha harmadszor is el kellene utazniuk Sopronba...

„Ha borítékolják, hogy a végén azért mi nyerünk, felőlem jöjjenek – mondta viccesen Sterbenz László, majd komolyra fordította a szót. – Természetesen most is úgy, ahogyan eddig is, azzal a céllal lépünk pályára Miskolcon, hogy nyerjünk és ne kelljen már tovább idegeskednünk. Aztán hogy ez sikerül-e, majd a találkozón derül ki. Úgy gondolom, ahogy a döntő eddigi mérkőzései, a soron következő is kiélezett lesz, nüanszokon, akár egy jó vagy rossz döntésen múlhat, ki nyer."

Adódik a kérdés, a fáradtságnak mennyi szerepe lehet egy ilyen hosszú szezon végén.

„Nem hiszem, hogy ez bármit is számítana. Bár valóban vannak a Diósgyőrnek olyan játékosai, akik sokat játszanak, vagy nem fáradnak, vagy jól titkolják, vagy a szívük átlendíti őket a holtponton. Úgy gondolom, rosszul járnánk, ha ellenfelünk néhány játékosának fáradtságára építenénk. Nem taktikai vagy szakmai dolgok, sokkal inkább mentális tényezők dönthetnek. Bízom benne, e tekintetben megint erősek lesznek a lányok, s lesznek, akik jó dobóformát fognak ki, s akik jó döntéseket hoznak kiélezett helyzetekben. Csak így van esélyünk arra, hogy már szerdán aranyérmesek legyünk" – tette hozzá Sterbenz László.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hornyák Ágnes Franciaországban folytatja

Hornyák Ágnes a francia Nizza csapatában kézilabdázik tovább. Tovább olvasom