Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Női kézilabda NB I - Mosonmagyaróvár-Érd 29-32 - fotó

Az Érd a második félidőben fordított.

Mosonmagyaróvár–Érd 29–32 (18–15)
Mosonszolnok, NB I-es női mérkőzés, 400 néző. V.: Bán, Szloska.

Mosonmagyaróvár: Szemerey – Hajtai 3, Kiss K. 2, Kurucz 1, DOMBI 5, Gyimesi 3, TÓTH G. 10/3. Cs.: Petróczi (kapus), FRANKOVIC 4, Csala, Puhalak 1. Edző: Róth Kálmán.

Érd: Oguntoye – SCHATZL 7, KOVÁCS A. 6, Szekeres 1, Kisfaludy 2, KLIVINYI 7, KRPEZ 5/1. Cs.: Grindnyeva, Janurik (kapusok), Pálos-Bognár 2, Signate, Vukcevic 2. Edző: Szabó Edina.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/1. Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

A hazai csapatban pályára lépett Petróczi Viktória, az ETO volt kézilabdázója, aki a közelmúltban a román Baia Mare csapatában a Bajnokok Ligájában is szerepelt – egy ízben a győriek is találkoztak a nagybányaiakkal a csoportkörben –, míg legutóbb a szlovák Mihalovce együttesében védett, ám az év végén otthagyta a csapatot.

Mosonmagyaróvár-Érd 29-32


Mint ismeretes, a mosonmagyaróváriaknál sérülések miatt kapusgondok támadtak, így kapóra jött a válogatottban is bemutatkozott hálóőr leigazolása.

Nagy iramban kezdett mindkét csapat, főleg a mosonmagyaróváriak játszottak óriási akarattal. Ebben a félidőben általában két-három góllal vezettek a vendégcsapat ellen.

Szünet után sok hibával játszottak a hazaiak, sok helyzetet hagytak kihasználatlanul és ez elég volt a jó játékosokból álló vendégeknek, hogy a 42. percben átvegyék a vezetést. Ebben az időszakban a helyiek tíz percig nem tudtak a hálóba találni. A mérkőzés végén még feljöttek egy gólra Tóth Gabiék, de a hajrá az érdieknek sikerült jobban.

Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen nem volt három gól különbség a két csapat között.

Mestermérleg

Róth Kálmán: - Hatalmas iramot diktálva sikerült egy nagyon jó első félidőt játszani. Ennek a tempónak és a nyitott védekezésünknek megvan a hátránya, hiszen nagyon lefárasztja kulcsjátékosainkat. Az Érd nagyobb kerettel rendelkezik, elsősorban ezt értékesítve nyerték meg a mérkőzést. Igaz a támadójátékunk nem volt kifogástalan, de sikerült 29 gólt szerezni. Ez ritka, ennyi góllal nagyon sok mérkőzést megnyerhettünk volt, ezt ennyivel sem sikerült.

Szabó Edina: - Kimondottan szenvedélyes mérkőzés volt, ami alatt összeszedtünk pár ősz hajszálat. Hatalmas csatát láttunk, a mosonmagyaróváriak hullámvölgye viszont kedvezett nekünk és tudtunk élni a lehetőséggel. Azt gondolom, ha fiatal ellenfelünk sérültjei felépülnek, akkor bárkinek tudnak meglepetést okozni, szerencsére ezúttal nem nekünk.

Online közvetítés


2. félidő

3. perc - Kiss Kitti lövi a 19. gólt 19-16
7. perc: újabb Kiss találat, 3 gól az előny 21-18 
9. perc: Klivinyi hozza közelebb csapatát 21-19
12. perc: már egyenlő, ismét Klivinyi 21-21
12. perc: vezet az Érd, Róth Kálmán időt kért 21-22
15. perc: már három gól az Érdnek 21-24, majd 21-25 -Róth Kálmán kikérte utolsó idejét is
20. perc: Hajtai lőtt gól, de még mindig 3 közte 25-28 
23. perc: Frankovic találatával 26-28
25. perc: Tóth egyre hozza a csapatot 28-29
27. perc: egyál - Tóth a gólszerző 29-29
29. perc: a mérkőzés végéig tartó mosonmagyaróvári kiállítás megpecsételte a csapat sorsát 29-32 a vége


1. félidő 18-15

3. perc: Kurucz Ivett lőtte az első gólt a meccsen 1-0
4. perc: Frankovic első mosonmagyaróvári gólját szerezte 2-0
5. perc: Tóth Gabriella is beköszönt 3-1
10. perc: Klivinyi egyenlített 4-4
12. perc: Tóth nem hibázta el a büntetőt 7-5
14. perc: Tóth Gabriella góljával már 4 gól a mosonmagyaróvár előnye 9-5
16. perc: Dombi Luca találatával 10-6
22. perc: Tóth góljával ismét négy az előny 14-10
25. perc: Klivinyi betalált, egy gólra zárkózott az Érd 14-13
27. perc: egyenlít az Érd 15-15
29. perc: ismét forult a játék képe, két gól a mosonmagyaróváriak előnye Tóth góljával 18-15 - ez az eredmény a félidő végén is.


Előzmények - A szezon őszi felében kiegyenlített párharcot követően három góllal maradt alul a mosonmagyaróvári gárda azzal az Érddel szemben, melynek teljesítménye igencsak ingadozó, emiatt jelenleg a középmezőnyben foglalnak helyet. Eddigi eredményeik között akad bravúros és nagyarányú győzelem, de ugyanígy indokolatlan vereség is.

Egy biztos, a hazaiaknak sérült játékosaik hiányában nehezebb lesz a dolgunk, s bár nem ők a favoritok, meglephetik a képességeihez mérten gyengébben szereplő vendégeket.

Róth Kálmán vezetőedző így nyilatkozott az esélyekről: „Tudjuk, hogy komoly erőt képvisel az érdi gárda, de az utóbbi fordulók teljesítménye miatt kifejezetten bizakodóak vagyunk. Mindenképpen színvonalas és kétesélyes párharcra számítok."


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katrine Lunde 5 év után távozik Győrből

A jelenleg babát váró kapus a szezon végén mond búcsút a Győri Audi ETO csapatának. Tovább olvasom