Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Női kézilabda NB I - Elérte a minimális célt a Mosonmagyaróvár

Tizenegyen távoztak a csapatból, így szinte teljesen új csapatot kell építeni.
Évzáró közgyűlést tartott a napokban a Mosonmagyaróvár. Az NB I-ben szereplő női csapat a 10. helyen zárta az alapszakaszt.

Ezt követően az eddigi vezetőedző, Róth Kálmán közös megegyezéssel távozott, a 9–12. helyért folytatott rájátszásban a csapatot már Hlavaty Tamás vezette, aki a cseh DHC Slavia Praha csapatából érkezett. Irányításával a gárda megőrizte 10. pozícióját, a rájátszás hat mérkőzéséből négyet megnyert és kétszer kikapott.

A folytatással kapcsolatban így nyilatkozott Hlavaty Tamás: „Július tizenharmadikán kezdődik a felkészülés Győrben. Edzőtáborba is készülünk, de ezt még pontosítani kell. Nagyon fiatal csapattal vágunk neki az új bajnokságnak. Gyors kézilabdát szeretnénk játszani, kemény védekezés mellett. Főleg a belső posztokra kell igazolni egy-két rutinos játékost, mert ezt nem mindig lehet megoldani házon belül. Probléma még, hogy tizenegyen távoztak a csapatból, így szinte teljesen új csapatot kell építeni.

Tóth Gabriella, Kurucz Ivett, Dajka Bettina, Schneck Réka, Hajtai Vanessza, Petróczi Viktória, Szerző Regina, Tamás Krisztina, Kopecz Barbara, Nádasdi Nikolett és Kiss Kitti folytatja máshol.

Biztosan érkezik Szepesi Ivett, Tamires Morena, Kiss Nikolett és Csapó Kyra az ETO-ból, valamint Réka Riziková a Duslo Salából."

A távozók közül a válogatott Tóth Gabi így nyilatkozott: „Már szóba került a visszatérésem korábban is, de a vezetés úgy döntött, hogy ezt a szezont még az óváriaknál játszom. Szerettem itt játszani, de lépnem kell, ha a továbbiakban még el akarok érni valamit."

Tenk Gábor elnök szerint a csapat új otthonra talált Mosonmagyaróváron, sikerült egy stabil anyagi hátteret kialakítani.

„Úgy gondoljuk, a kölcsönösen vállalt kötelezettségeinket tudjuk teljesíteni. Sokan kifogásolják, miért nem Mosonszolnokon vannak az edzések, de jelenleg a pálya túlterheltsége nagy és mivel Óváron nincsen olyan tornaterem, ami az edzések tartására alkalmas lenne, így legtöbbször az Audi-arénában vagy Ikrényben edzünk, de a bajnoki mérkőzéseinket továbbra is Mosonszolnokon játsszuk, míg el nem készül a mosonmagyaróvári sportcsarnok" – mondta Tenk Gábor.

Iváncsics János alpolgármester arról adott tájékoztatást, hogy megszületett a megállapodás a sportcsarnok ügyében. A munkálatok június elején kezdődnek és a tervek szerint 2016 márciusában fejeződnek be.

A mosonmagyaróvári klub komoly utánpótlásbázissal rendelkezik, ezt az eredmények is igazolják.

Az NB I/B-ben a felnőttcsapat a harmadik helyen zárt, az NB I juniort megnyerték, míg az NB I-es ifjúsági bajnokságban ötödik helyen zártak a fiatalok.

Az NB I/B-s juniorcsapat a hetedik helyen végzett, az országos serdülőbajnokságban pedig az ötödik helyet szerezték meg a mosonmagyaróváriak. A csapatokat Bognár Róbert és Kun Attila készítette fel.

Vura József edző elmondta: a mosonmagyaróvári Móra-iskola tornatermében mintegy száz gyerekkel foglalkoznak négy csoportban, a nyolcadik osztályból kikerülő játékosok a győri Bercsényi-iskola sportosztályában folytathatják a kézilabdát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO-SZESE férfi kézilabda - Régi-új játékosok

A következő szezonban hét olyan játékossal erősödik meg az NB I/B-s ETO-SZESE, akik korábban már… Tovább olvasom