Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Női kézilabda-vb - Hajdu: most jön a legfontosabb mérkőzés

Hétfőn, 17.30-kor Újvidéken találkozik a spanyol csapattal a magyar női kézilabda-válogatott a szerbiai vb nyolcaddöntőjében.
Hétfőn, 17.30-kor Újvidéken találkozik az olimpiai és világbajnoki bronzérmes spanyol csapattal a magyar női kézilabda-válogatott a szerbiai vb nyolcaddöntőjében, és ezt a csatát Hajdu János szövetségi kapitány a torna legfontosabb mérkőzésének tartja.

A szombati szünnapon a szakvezető az MTI-nek elmondta: a csehek, a tunéziaiak és az ausztrálok elleni győzelmek után a románoktól és a németektől elszenvedett két vereség miatt "csak magunknak köszönhetjük, hogy a spanyolokat kaptuk a kieséses szakasz első állomásán".

Kiemelte: bízik a továbbjutásban, mert csapata a németek ellen már nagyon jól játszott, és a kulcsemberek is egyre hatékonyabbá váltak, ráadásul Soós Viktória beállításával a korábbinál mozgékonyabb és így veszélyesebb lett a támadóalakzat.

"Ha van valaki, aki felnő Görbicz mellé, akkor az irányítónak is több helye lesz, nem kell az ellenfélnek csak rá figyelnie. Ezt láttuk pénteken is: Soósra kiléptek, Görbicznek meg több területe adódott, így aztán sok helyzete és lövése volt" - tette hozzá Hajdu.

Kitért rá, hogy ebből kiindulva néhány játékosnak bátrabban kellene támadnia a védőfalat, nem kell félni a feladatoktól, a lövésektől. "Ha az ellenfél érzi rajtunk, hogy nem vagyunk elég agresszívek, akkor abból neki lesz több ereje, és elhiheti, hogy van keresni valója. Ezt kell elkerülni a folytatásban. Most jön a legfontosabb mérkőzésünk. Ha nyerünk, akkor teljesítettük az elnökség által elénk tűzött célt, ha nem, abba belegondolni sem merek..." - mondta Hajdu.

A spanyol és a magyar csapat eddig 18-szor találkozott egymással, kilencszer a magyarok győztek, öt döntetlen mellett pedig négy spanyol siker született.

Legutóbb ugyancsak Újvidéken, a tavalyi Eb-n, december 7-én a magyarok 32-31-re nyertek.

Ha a Hajdu-csapat nyer, szerdán - már Belgrádban - a hétfői brazil-holland összecsapás győztesével találkozik.

A felső ág további programja: nyolcaddöntők

december 15., vasárnap Németország-Angola, Újvidék, 17.30 (4. sorszámú nyolcaddöntő) Franciaország-Japán, Belgrád, 18.00 (6.) Lengyelország-Románia, Újvidék, 20.15 (5.) Dánia-Montenegró, Belgrád, 20.45 (3.)

december 16., hétfő: MAGYARORSZÁG-Spanyolország, Újvidék, 17.30 (2.) Brazília-Hollandia, Belgrád, 18.00 (1.) Norvégia-Csehország, Újvidék, 20.15 (8.) Koreai Köztársaság-Szerbia, Belgrád (7.) 20.45 december 17.,

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sport mosolyt varázsolt a gyerekek arcára

A Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége immár 22. alkalommal rendezte meg… Tovább olvasom