Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Női és férfi arany - a felsőoktatás legjobb kézilabdázói győri egyetemisták

A Széchenyi István Egyetem május 17-18-án rendezte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) kézilabda döntőjét. A négyről hat csapatra bővített döntőn a női és a férfi mezőnyben is a győri egyetemisták voltak a legjobbak.

Az országos döntő megnyitóján köszöntötték a két héttel ezelőtti budapesti Nemzetközi Regattán arany- és ezüstérmet szerzett széchenyis csapatok vezetőit, edzőit, tagjait.

A férfi csapatok hagyományosan a "Bridge" Hallgatói és Oktatói Klub kupájáért mérkőztek. A győztes széchenyisek mögött a szépen csillogó ezüstöt az egri Eszterházy Károly Főiskola csapata, a bronzot a Szegedi Tudományegyetem gárdája szerezte meg. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a negyedik, a Pannon Egyetem az ötödik, a Miskolci Egyetem a hatodik helyen végzett.

A PannonWork Iskolaszövetkezet jogelődje a Széchenyi István Egyetemen alakult 1989. október 17-én, s azóta folyamatosan támogatja az intézmény közcélú tevékenységét: sportdíjat alapított, hallgatói ösztöndíjat működtet. Az idei PannonWork kupát – amely a legjobb női csapat elismerése – aSzéchenyi István Egyetem kézis lányai vehették át. Az ezüst itt is az egri Eszterházy Károly Főiskola csapatáé lett. A bronzérmet a Szegedi Tudományegyetem csinos hölgyei vehették át. A negyedik a Pécsi Tudományegyetem, az ötödik a Budapesti Corvinus Egyetem, a hatodik aNyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ csapata lett.

A legjobb kapus különdíjat vehette át Vikor Ferenc (Szegedi Tudományegyetem) és Szemerey Zsófia (Széchenyi István Egyetem).

A győri kézilabda döntő gólkirályi címét a férfiaknál Terenyi Zoltán (Széchenyi István Egyetem) és Pánczél Zoltán (Eszterházy Károly Főiskola) 32-32 góllal szerezte meg. A női mezőnyben Katona Liza 33 góllal lett a legjobb, ő a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója.

A legtechnikásabb játékos címet a férfiaknál Szilágyi Dániel (Eszterházy Károly Főiskola), a nőknél Molnár Nikolett (Eszterházy Károly Főiskola) vehette át.

A legjobb edző címet a férfiaknál Pauer Zoltán (Széchenyi István Egyetem), a nőknél dr. Simon József (Széchenyi István Egyetem) érdemelte ki.

A díjátadón dr. Gyömörei Tamás egyetemi docens, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének elnöke, a Testnevelési és Sportközpont vezetője bejelentette: a következő év egyetemi kézilabda döntőjének helyszíne is a Széchenyi István Egyetem lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsinórban harmadszor is a Sevilla az Európa Liga győztese

Zsinórban harmadszor is a Sevilla az Európa Liga győztese
A legutóbbi két kiírás győztese, a Sevilla nyerte a labdarúgó Európa Ligát, mivel a bázeli döntőben… Tovább olvasom