Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

No rasszizmus: különleges szabályok az ETO BL-meccsén

A Győri ETO FC a július 17-i Maccabi Tel Aviv FC elleni UEFA Bajnokok Ligája mérkőzésére az ellenfél biztonsági szakembereivel közösen kialakított preventív jellegű biztonsági intézkedéscsomagot állított össze.

Biztonsági intézkedések oka, hogy az idén tavasszal megrendezett Magyarország – Izrael nemzetközi felkészülési mérkőzés alatt tapasztalt incidensek ne ismétlődhessenek meg - illetve szükség esetén szakszerűen, az ide vonatkozó jogszabályokat és egyéb UEFA előírásokat maximálisan szem előtt tartva lépjen fel a biztonsági személyzet.

"Klubunk a mérkőzés előtt úgynevezett preventív intézkedéssorozatba kezdett, ami több elemet is tartalmaz. Kezdeményeztük, hogy mérkőzés kiemelt biztonsági fokozatúvá minősítésék a rendőrségnél. Találkozót szerveztünk az MLSZ biztonsági szakembereivel, hogy a tavaly augusztusi Magyarország – Izrael mérkőzés tapasztalatait hasznosítani tudjuk, emellett felvettük a kapcsolatot Izrael budapesti nagykövetével.

Szurkolói ankétot szerveztünk, hogy tájékoztassuk drukkereinket, de ezen túlmenően szurkolói csoportjaink vezetőivel személyesen is egyeztetünk a játékszabályokról.

Célunk, hogy a nem győri ismerten rasszista szurkolókat, és szurkolói csoportokat már a jegyvásárlás folyamatában kiszűrjük. Fontos, hogy a mérkőzésre kilátogató szurkolók ismerjék törekvéseinket, ezért országos, regionális és helyi napilapokban, rádiókban, televíziókban és online felületeken egyaránt felhívjuk a figyelmet a Fair Play fontosságára - és az ezzel ellentétes magatartás következményeire.

Mindez azt jelenti, hogy a beléptetés folyamán emelt szintű, úgynevezett kétkörös beléptetés lesz, melynek során a személyzet alaposan átvizsgálja a ruházatot és a csomagot is. A behozható eszközöket, zászlókat, jelképeket hangsúlyosan figyeljük, így például folyamatosan tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy erre a mérkőzésre speciális szabályok érvényesek. Így például a hazai szektorba csak magyar nemzeti színű és zöld-fehér ETO zászlóval lehet bejönni, míg a vendégszektorba izraeli és Maccabi klubzászlókkal. Semmilyen más típusú zászló - pl. Nagy-Magyarországot ábrázoló, vagy Árpád-sávos zászló, vagy felirattal ellátott zászló behozatala tilos erre a mérkőzésre.

A hangosbemondó a mérkőzés előtt, és a szünetben is felhívja figyelmet a sportszerű szurkolásra, emellett minden szektorban, a kötelezően előírt biztonsági létszámon felül két-két fő azzal foglalkozik majd kizárólag, hogy a nem kívánatos szurkolói megnyilvánulásokat kiszűrje, a nem a fair play szellemében szurkoló egyéneket a szektorból kivezesse. Ez az említett extra létszámú biztonsági személyzet piros színű megkülönböztető szerelésben, "SAY NO TO RACISM" feliratú felsőruházatban végzi tevékenységét, csoportonként egy-egy kézi kamerával rögzítve a nemkívánatos eseményeket, a könnyebb rendőri beazonosítás végett.

Fontosnak tartjuk, hogy saját biztonsági szolgálatunk megfelelően tájékozott legyen, ezért számukra az UEFA F.A.R.E program ajánlásai alapján történő képzést tartunk. Folyamatosan egyeztetünk az ellenfél csapatának testőreivel, illetve az ellenfél szurkolóit kísérő saját biztonsági szolgálatukkal. A mérkőzést megelőző napon, illetve a mérkőzés napján szervezett biztonsági értekezlet tartunk, valamint az operatív jellegű intézkedéseknél (azonnali kiemelés, nézőtérről eltávolítás stb.) egyeztetünk a rendőrség képviselőivel.

A mérkőzést követően a vendégszurkolók a stadiont izolált kivezetéssel hagyhatják majd el, illetve a mérkőzés utáni biztonsági megbeszélés tartunk, hogy a tapasztalatok közösen szűrjük le, és értékeljük az elvégzett munkát. Bízunk benne, hogy fent leírt intézkedéscsomag az elérhető összes preventív, és operatív jellegű intézkedést tartalmazza, amelyek elvégeztével maximálisan meg tudunk felelni a hazai és nemzetközi biztonsági előírásoknak" - olvasható az ETO hivatalos honlapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jegyek a Győri ETO FC-Bayern München mérkőzésre

Elsőként a bérletesek számára kezdik el árulni a jegyeket az augusztus 11-én 17 órakor kezdődő… Tovább olvasom