Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Nő az érdeklődés a vízilabda iránt

Amióta a Győri Vízisportegyesület szakosztályaként tevékenykednek a Kárpáti Gábor vezette vízilabdázók, ismét megnőtt az érdeklődés Győrben és környékén e sportág iránt.

A fiatal edző, Kárpáti Gábor elmondta, hogy az ősszel egyetlen csapattal indult szakosztály szeptember óta már 60-as létszámúra növekedett. A többnyire 9 és 13 év közötti fiúk és lányok lelkesen járnak az edzésekre, mindannyian kiváló vízilabdázók szeretnének lenni, lelkesíti őket az első csapat egyre biztatóbb eredményessége, valamint a példaképnek állítható két kiemelkedő játékos, Tomaskovics Eszter és Horváth Ágnes sikere.

A legnagyobb gondot a szűkös edzési lehetőségek jelentik, hiszen voltaképpen csak az uszoda zárórája után, a fizetőközönség távoztával van módjuk gyakorolni. Ilyen körülmények között egyelőre még nem mindenkinek jut hely, s nagy a csalódás azoknál a gyerekeknél, akik éppen kimaradnak.

A győri vízilabdázók két büszkesége, Horváth Ágnes és Tomaskovics Eszter
A most már Győri VSE-Vocational Academy néven szereplő, 14 tagú első csapat igen szépen szerepelt a serdülő ob I-ben, ahol a 12 mérkőzésből hatot megnyert, s egyet döntetlenre végzett. Ez a döntetlen külön említést is érdemel, hiszen a fővárosban, a BVSC uszodájában azzal a dunaújvárosi csapattal szemben érték el a győriek, amelyik magabiztosan vezet a bajnokságban. Erre szó szerint felkapták a fejüket a szakemberek. Kárpáti Gábor csapata ezekkel az eredményekkel a harmadik helyről folytathatja márciusban az országos bajnokságot, hiszen a tabellán a Dunaújvároson kívül csak a BVSC előzi meg. Hogy sikerül-e a rájátszások után is megőrizni ezt a kitüntető helyet, az még a jövő kérdése, hiszen a két vezető együttes mellett olyan csapatokkal is számolni kell, mint a Szentes, a Vasas vagy a Kecskemét. Nehezíti a dolgot, hogy a felkészülés során nagyon kevés lehetőségük nyílik megfelelő szintű edzőpartnerekkel készülni. Szombathelyre m ennek át néha edzőmeccsre, de az ottani csapat nem elég erős ahhoz, hogy a későbbi kemény ellenfelek szintjére hozza fel a győrieket.

A későbbiekben nyilván nagy segítséget nyújt majd a most felnövő utánpótlás, amelyet az alakuló és a gyermekbajnokságban szerepeltetett fiú- és lánycsapat képez. Remélhetőleg közülük is kikerül majd több válogatottszintű játékos, mint az említett Tomaskovics Eszter és Horváth Ágnes. A csapat többi tehetséges játékosa mellett Ágnes az utánpótlás-válogatottkeret tagja, Eszter pedig, aki tavaly a magyar válogatottal Hollandiában az ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert, 16 éve ellenére már a felnőttcsapatban is helyet követelt magának, s nagyon reménykedik abban, hogy idén ő is ott lehet az athéni olimpián a nagy eséllyel induló magyar együttesben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda: nyitány magyar győzelemmel

Rendkívül idegesen kezdett mindkét együttes, rengeteg volt a kaput messze elkerülő lövés. Amíg ez a… Tovább olvasom