Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Nincs pénz, nincs félmaraton

Tömegsport - Kellő anyagi források hiányában idén nem rendezik meg az elmúlt években népszerű Philips-félmaratont Győrött. A szervezők szándékai szerint jövőre ismét életre kel a viadal.
Bár a résztvevők közül tavaly már sokan előre beírták a naptárukba, idén nem lesz a korábban nagy népszerűségnek örvendő nemzetközi félmaratoni futóverseny Győrött. Az ok sajnos prózai: nincs elég pénz rá.

A megyei szabadidősport-szövetség munkatársai először 2001-ben szervezték meg az eseményt. Hat éven keresztül – általában mindig június közepén rendezték meg a futóversenyt – a holland multinacionális nagyvállalat, a Philips volt a verseny névadó szponzora. Tavaly már a Büchl Győri Ipari Park Nemzetközi Félmaratonra nevezhettek a sportolók, a sorrendben nyolcadik megmérettetés azonban elmarad.

Molnár Z. Csabáné, a megyei szabadidősport-szövetség elnöke érthetően elkeseredetten nyilatkozott a történtekről: „A tavalyi verseny megszervezésében rengeteget segített nekünk Balogh László, az ipari park vezetője, ezért biztos voltam benne, hogy ezúttal is így lesz, nem is kutattam más szponzor után. Márciusban viszont úgy tájékoztatott, hogy ezúttal nem támogatják a félmaratont. Talán ha korábban szól, akkor még lett volna időm arra, hogy új támogatókat szerezzek, így azonban nem. Úgy gondolom, az ipari park – Győr szinte új városrészeként – kap annyi támogatást a várostól, hogy hozzájárulhattak volna a rendezvény költségvetéséhez, amely egyébként másfél-kétmillió forint. A város egyik legnagyobb szabadidős sportrendezvényével minden korosztálynak tudtuk volna példát mutatni idén is. Más helyszínt azért nem akartunk, mert kezdettől fogva az ipari park adott otthont a versenynek. Sajnáljuk a történteket."

Tavaly is sokan álltak rajthoz a félmaratoni futóversenyen. Idén nem tehetik ezt meg a sportolók. Fotó: Kisalföld-archívum
Tavaly is sokan álltak rajthoz a félmaratoni futóversenyen. Idén nem tehetik ezt meg a sportolók. Fotó: Kisalföld-archívum

Molnár Z. Csabáné hozzátette: már most elkezdi szervezni a jövő évi félmaratont, hogy az ne maradhasson el. A sportvezető bízik benne, hogy az ipari park 2009-ben ismét a verseny mellé áll.

A korrektség jegyében természetesen megkerestük Balogh Lászlót, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. ügyvezető igazgatóját is, aki érdeklődésünkre a következőket mondta: „Lehetőségeinkhez mérten a verseny kezdete óta támogatjuk a rendezvényt. Két éve a költségvetés több mint felét, egy éve, egyik névadó szponzorként pedig szinte a teljes egészét biztosítottuk. A szokásos pénzügyi támogatást idén is felajánlottuk, ám a szervezőmunkából, a cégek toborzásából ezúttal nem tudtuk kivenni részünket, mert az elmúlt hétvégén az ipari parkos cégek számára rendeztünk vidám vetélkedős kalandtúrát, és időben nagyon közel volt egymáshoz a két esemény. Ezt márciusban jeleztem is a szövetség munkatársainak. Tudom, hogy nagy hagyományokkal bír ez a futóverseny, én is sajnálom, hogy idén nem lesz. Bízom benne, jövőre ismét fogadhatjuk a futókat, akkor is támogatjuk a versenyt."

Olvasóink írták

  • 2. samodai66 2008. június 19. 16:41
    „egyetértek az előttem hozzászoló " mirrorral" kicsit több rugalmasság kellene!”
  • 1. mirror 2008. június 11. 11:47
    „csak úgy zárójelben: nincs más cég egész Győrben???? max nem az ipari parkban hanem a belvárosi részen lesz megtartva.
    Kicsit több kreativitást ott a szövetségbe!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri siker a megyei rangadón

Női labdarúgás - Eremények a legutóbbi fordulókból. Tovább olvasom