Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Nincs más alternatíva, mint a Soproni VSE

Az NB III-ban megvan a biztos pénzügyi háttér és amennyiben az SVSE feljut a másodosztályba, akkor megbízható, tőkeerős szponzort kell keresni – véli Skála János, a klub elnöke.
Az utóbbi időben ismét a figyelem középpontjába került az Soproni VSE labdarúgó csapata.

– Egerben továbbra is tartja magát az a hír, hogy volt informális találkozó a két fél között és amennyiben a Heves megyei csapat feljut az NB II-be, akkor az SVSE megveszi az indulási jogot.

– Az SVSE vezetése, a labdarúgó-szakosztály, valamint a GYSEV Zrt. részéről ilyen megkeresés nem volt – cáfol Skála János, a klub elnöke. – Erről a kezdeményezésről jómagam önöktől értesültem. Igaz, a felvetés technikai alapját sem látom: Eger a Mátra-csoportban van, mi pedig a Bakonyban. Hogyan lehetne onnan az Egert áttelepíteni ide?

– Az utóbbi öt évben szinte folyamatosan arról cikkeztünk: az SVSE-nél a cél az NB II-be jutás. Ez eddig nem sikerült. Miért nem?

– Még nem értük el a másodosztályt, de úgy vélem, most sokkal közelebb vagyunk a feljutáshoz, mint eddig bármikor. Az SVSE mostani erős játékoskeretével, valamint az új igazolásokkal megerősödve szerintem megnyeri a csoportját.

A klubelnök reméli: a fehér mezes SVSE lendülete kitart az NB II-ig.
A klubelnök reméli: a fehér mezes SVSE lendülete kitart az NB II-ig.


– Az SVSE 2006-ban már dolgozott együtt Gőbl Gáborral. Az ő feladata a szponzorok felkutatása volt. A sportmenedzser legutóbb is felajánlotta, hogy segítené a szakosztályt. Igaz, a vezetőség – egyelőre – nem kíván vele együtt dolgozni. Ennyire megromlott a viszonyuk?

– Öt évvel ezelőtt valóban volt egy együttműködésünk. Akkoriban ő volt a második legnagyobb támogatója a csapatnak. Köztünk azonban semmiféle éles törés nem volt, úgymond szépen lassan megszűnt a közös munka és a kapcsolat.

– A GYSEV Zrt. a tervei szerint folyamatosan kivonul az élsportból. Ha jól értjük, akkor csökken a szakosztályok támogatása.

– A szándék az, hogy a labdarúgó-szakosztály szponzorációja GYSEV-szinten ne csökkenjen. A vasúttársaság egyik fő feladata, hogy biztosítsa a dolgozóinak és a hozzátartozóik számára a sportolási lehetőséget. A másik terület az, hogy megfelelő utánpótlásbázist biztosítson a „nagycsapat" részére. Ahhoz, hogy a fiataloknak legyen miért focizniuk, kell egy kirakatcsapat.

– Biztosított lesz az anyagi háttér, ha az SVSE az NB II-be jut?

– Az NB III-as versenyszezonban a pénzügyi háttér megvan. Ha egy osztállyal feljebb jutunk, akkor egy teljesen új helyzet áll elő. Előre kell bocsátanom, az NB II-es szereplést csak és kizárólag egy tőkeerős, megbízható szponzor, befektető mellett tudjuk vállalni. A GYSEV Zrt. nem tud és nem is akar ez esetben többlettámogatást adni a csapatnak.

– A soproniak magukénak érzik majd az SVSE-t? Ha csak az elmúlt tizenöt évet nézzük, akkor az élvonalban volt SLC, Matáv SC és FC, FC Sopron, és a Vasút mindig is az NB III-ban szerepelt.

– A soproni labdarúgás fénykorában néhány elszánt vasutasszurkolót leszámítva nem nagyon foglalkoztak a csapattal. Ha mégis ezt tették, akkor is általában negatív előjellel. Sokan úgy látták, hogy az akkori kevés önkormányzati támogatást is inkább az aktuális élcsapatnak kellene adni. Szerencsére a mindenkori városvezetés nem így gondolta. Két oka van, hogy az SVSE szerepe felértékelődött. Az egyik: ott állunk az NB II küszöbén. A másik, hogy rajtunk kívül nincs más NB-s labdarúgócsapat a városban. Az SVSE 1921 óta működik, a múltja miatt is hiszem, hogy a soproniak mind nagyobb számban jönnek majd ki a meccsekre. A kilencvenedik születésnapot méltóképpen fogjuk megünnepelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Forma-1 is veszélyben van Bahreinben

A fővárosban zajló rendbontások és az elmúlt napok erőszakos cselekményei miatt törölhetik a… Tovább olvasom