Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Nézze meg a gólokat! - 3-0-ról kapott ki az ETO

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a szünetben még 3:0-ra vezetett a Győri ETO FC együttese, de az MVM Paks fordítani tudott az ETO Parkban.

Az első félidőben hatalmas előnyt kiharcoló ETO 4:3-as vereséget szenvedett az MVM Paks ellen. Pintér Attila együttese négy mérkőzés óta nem tudott nyerni a bajnokságban, de továbbra is nagy előnnyel vezeti a táblázatot.

Győri ETO FC – MVM Paks 3-4 (3:0)
ETO Park, 3500 néző. Vezette: Iványi (Medovarszki, Takács G.)

ETO: Stevanovic – Tokody, Lipták, Takács Á., Völgyi – Pátkai (Dudás, 82.), Kamber, Trajkovic (Pilibaitis, 73.) – Varga R., Strestík (Andric, 54.), Kink. Vezetőedző: Pintér Attila.

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Kovács G., Szabó J. - Sifter, Báló (Eppel, 64.) – Fiola., Lázok (Könyves, 71.), Heffler N (Bartha, 22.). - Tököli. Vezetőedző: Tomislav Sivic.

Gólszerző: Völgyi (9.), Strestík (30.), Kamber (39.), illetve Bartha (55.), Lázok (57.), Eppel (78.), Könyves (90.)

Sárga lap: Kamber (59.), Dudás (85.), illetve Szabó J. (34.), Sifter (37.), Tököli (60.), Fiola (63.), Lázok (67.), Éger (70.)Pintér Attila: - Kezünkben volt a győzelem, de elhalasztottuk az óriási hibáink miatt. Szerettünk volna nyerni, de 3:0-nál nem szabad kikapnunk. Szünetben kértem a játékosokat, hogy nyugodjanak meg, figyelnünk kell a második játékrészben is. A vereség ellenére most is büszkének kell lennem a csapatra, ugyan ezek a játékosok szerezték a korább győzelmeket is. Gratulálok a Paksnak!

Tomislav Sivic: - Az első félidőben sem játszottunk rosszul, de hatalmas védelmi hibákat követtünk el. A második játékrésszel teljesen elégedett vagyok, mind a három cserejátékos is a kapuba talált. Jól feltérképeztük az ETO játékát, igaz, nem volt veszteni valónk! Szép győzelmet arattunk, büszke vagyok a játékosokra! A Győrnek gratulálok a bajnoki címhez, szerintem nem tudják ezt az előnyt leadni.

Győri ETO FC - Paks: 3-4. Fotó: Mészáros Mátyás


Esélyeshez méltóan kezdte a találkozót az ETO, az első perctő kezdve átvették az irányítást és jóval többet is birtokolták a labdát. A mérkőzés 9. percben az első komolyabb próbálkozást sikerült gólra váltani, Völgyi lőtt szépen a tizenhatos sarkától a kapu bal oldalába.

A folytatásban bátrabban kezdtek el játszani a vendégek, először a találkozó 14. percében Takács óriási hibája után Heffler N. lőtt nagy helyzetben a kifutó Stevanovicba, majd öt perccel később Tököli lövését is bravúrral kellett hárítania a szerb kapusnak.

Az első félidő derekától ismét magához vette a kezdeményezést a hazai együttes és egy tetszetős támadás végén Strestík találatának köszönhetően kétgólosra növelték az előnyt. Nem egészen tíz perccel később Völgyi szöglete után Kamber fejelt a paksi kapuba, így már 3:0-ás győri előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.

Szünetet követően mintha az öltözőben maradt volna Pintér Attila együttese. A találkozó 55. percében Bartha szépített távoli lövéssel, majd két perc múlva Tököli és Lázok összjátékát követően utóbbi Stevanovic felett emelt a győri kapuba.

Gyors paksi gólok után stabilizálta védelmét a listavezető, mezőnyben is jobb teljesítményt nyújtottak, ám a második játékrész végére ismét hullámvölgybe kerültek Liptákék. A vendégek érezték, hogy van keresni valójuk az összecsapáson, ezért számos helyzetet kialakítottak, végül a találkozó 78. percében a csereként beálló Eppel tudott egyenlíteni.

Az utolsó tíz percre sem tudott változtatni az ETO, küzdöttek a győztes gólért, de továbbra rengeteg technikai hibával játszottak, sőt a hosszabbításban Könyves óriási találatával a vendégek elvitték a három bajnoki pontot.

Pintér Attila együttese a Videoton, a Pápa és a Kecskemét után a paksi együttest sem tudta legyőzni. A pontvesztések ellenére a győriek továbbra is nagy előnnyel vezetik a táblázatot, de az utóbbi két mérkőzésen összesen kilenc gólt kaptak, így lesz feladata Pintér Attilának felrázni a csapatot.

Online közvetítés


Vége a találkozónak!

93.p. Dudás szabadrúgása kevéssel ment el a kapa felett.

92.p. Kapu előtti kavarodás után Takács lőtt centikkal a bal oldali kapufa mellé.

90.p. Vezetnek a vendégek. Könyves cselezett balról középre, majd távolról jobb lábbal óriási gólt lőtt a bal felső sarokba. 3-4

88.p. Kink cselei után Varga lövését a becsúszó Éger blokkolta.

85.p. Dudás kapott sárga lapot Kovács visszahúzásáért.

82.p. Pátkai helyére Dudás érkezett a győrieknél.

78.p. Bartha órási helyzeténél Völgyi mentett a gólvonalnál, majd egy jobb oldali beadás után Eppel félfordulatból lőtt a kapu jobb oldalába. 3-3

76.p. Völgyi távoli, nagy erejő lövése a léc alá tartott, Csernyánszki bravúrral szögletre ütötte a labdát.

75.p. Lipták fejelte vissza a labdát Pátkai elé, aki 18 méterről lőtt jobb lábbal, de egy védőn megpattanva szölgetre ment a labda.

73.p. Trajkovic nem tudja folytatni a játékot, Pilibaitis érkezett a helyére.

71.p. Lázok helyett Könyves folytatja a vendégeknél.

70.p. Éger is sárgát kapott, Trajkovicot rúgta meg nagyon csúnyán.

67.p. Lázok kapott sárga lapot, Völgyi szabadrúgásánál közel állt a labdához.

64.p. Báló helyére Eppel érkezett a pályára.

63.p. Újabb paksi játékost figyelmeztetett lappal a játékvezető. Fiola kapott sárgat.

60.p. Tököli is sárga lapot kapott, sípszó után rúgta el a labdát.

59.p. Kamber kapott sárga lapot Lázok felrúgásáért.

57.p. Újabb paksi gól! Lázok és Tököli összjátékát követően előbbi emelte át Stevanovicot 14 méterről. 3-2

55.p. Szépítettek a vendégek! Bartha lőtt 18 méterről, bal lábbal a kapu bal oldalába. A labdába még Stevanovic bele tudott érni, de hárítani már nem sikerült. 3-1

54.p. Strestík helyett Andric a pályán a győrieknél.

51.p. Tököli lőtt kiszorított helyzetben a kapu jobb alsó sarka felé, de Stevanovicnak nem okozott gondot a hárítás.

Elkezdődött a második félidő, egyik vezetőedző sem cserélt.

Vége az első játékrésznek!

45.p. Egy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

39.p. Góóóóól! Völgyi bal oldali szöglete után Kamber fejelt 12 méterről a kapu jobb oldalába. 3-0

37.p. Sifter is sárga lapot kapott visszahúzásért.

34.p. Szabó J. kapott sárga lapot Trajkovic felrúgásáért.

30.p. Góóóól! Újabb győri gól. Trajkovic passzát átlépte Varga, hogy az jó legyen Strestíknek, aki 10 méterről bal lábbal lőtt laposan a kapu jobb oldalába. 2-0

29.p. Lázok 27 méterről, jobb lábbal leadott lövése a kapu jobb alsó sarka felé tartott, de Stevanovic vetődve fogta a labdát.

22.p. Tomislac Sivic cserére szánta el magát. Heffler N. helyére Bartha érkezett.

19.p. Kovács indította remekül Tökölit, aki nagy helyzetben lőtt 12 méterről, de Stevanovic ismét bravúrral hárított. A kipattanó ismét a csatár elé került, de a kisodródva elvállalt lövése már nem jelentett veszélyt.

14.p. Takács óriási hibája után Heffler N. iramodott meg egyedül a kapu felé, majd 12 méterről lőtt a kifutó Stevanovicba. A menteki igyekvő Takács szerencsétlenül ütközött a kapussal, de az ápolás után folytatni tudta a játékot Stevanovic.

9.p. Góóóóól! Vezet az ETO! Völgyi lőtt 18 méterről bal lábbal a jobb oldali tizenhatos sarok környékéről a kapu bal oldalába. 1-0

7.p. Szép győri támadás végén Varga Roland lőtt bal lábbal 16 méterről, de egy paksi védőről szögletre pattant a labda. Pontrúgás után nem veszélyeztettek Völgyiék.

5.p. Az elmúlt perckeben szinte csak a győrieknél volt a labda, de helyzetet eddig még nem alakítottak ki.

1.p. A vendégek kezdték a mérkőzést.

A kezdőrúgást Magyar Lajos, a harminc éve bajnokságot nyert csapat kapitánya, valamint az ötven éve aranyérmes csapat képviseletében, Kis Zoltán végezte el.


ETO: Stevanovic – Tokody, Lipták, Takács Á., Völgyi – Pátkai, Kamber, Trajkovic – Kink, Strestík, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. - Sifter, Báló – Kovács G., Lázok, Heffler N. - Tököli. Vezetőedző: Tomislav Sivic.


Előzetes
   
A zöld-fehérek idei jó szereplésükkel elkényeztették önmagukat és a szurkolókat is, ezért mindenki furcsán éli meg, hogy az ETO három forduló óta nem győzött a bajnokságban. A Videoton él a Pápa ellen döntetlen született, a „pótmeccsen" pedig öt gólt kapva, három góllal kikapott Kecskeméten.

A szurkolók segítségével azonban a ma megszerezhető három pontot mindenképpen be kellene zsebelni az ETO-nak ahhoz, hogy nyugodtabban várhassa a ligából utána még hátralévő öt fordulót.

Pintér Attila vezetőedző is a drukkerek támogatását kéri: „Nagyon nagy szükség van rájuk, hiszen az elmúlt időszakban rengeteg mérkőzést játszottunk, s ahhoz, hogy a játékosok pluszenergiákat mozgósítsanak, fontos, hogy a lelátóról is megkapják a szükséges biztatást."

Ehhez is kapcsolódik a klub azon döntése is, mely a nézőket szolgálja: a mai mérkőzésre kilátogatók ugyanis jegyükkel bejöhetnek a május 8-án 18 órakor kezdődő, Videoton elleni Magyar Kupa visszavágó mérkőzésre is. Mint ismeretes, a zöld-fehérek Székesfehérváron kétgólos előnyt szereztek.

Várható kezdőcsapatok:

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Djordjevic, Dinjar – Pátkai, Pilibaitis, Trajkovic – Koltai, Strestík, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. - Sifter, Báló – Könyves, Lázok, Heffler N. - Tököli. Vezetőedző: Tomislav Sivic.

A mérkőzésről online tudósítást adunk 19 órától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra a Mosonmagyaróváré a kupa

A Mosonmagyaróvár másodszor hódította el a Keglovich László olimpiai bajnokról elnevezett serleget. Tovább olvasom