Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Névadó szponzort keresnek

Kosárlabda - Nem támogatja a jövőben a soproni sörgyár a férficsapatot, így a tavaly még sÖrdögök néven nyolc közé jutott gárda vezetőinek be kell tömniük a költségvetésben így keletkezett lyukat.

Nincs irigylésre méltó helyzetben Bokor Ákos, az NB I A csoportjában szereplő soproni férficsapat ügyvezetője. Eldőlt ugyanis, hogy az új idényben az eddigi névadó szponzor, a sörgyár kiszáll a klub mögül.

„Tavaly is elég későn, ilyentájban sikerült megegyeznünk a sörgyáriak vezetőségével, s ebben reménykedtünk most is. Az egy évvel ezelőtti állapothoz képest változás, hogy a gazdasági válság kellős közepén vagyunk, így benne volt ez a döntés is a képben, én azért titkon reménykedtem abban, hogy folytatódhat a tizennyolc éves kapcsolatunk a céggel" – kezdte Bokor Ákos, aki természetesen egyáltalán nem örült a hírnek, de kétségbe sem esett.

„Azt nem mondom, hogy dúskálunk a pénzben, de a szezon második felének közepéig biztosított a költségvetésünk. Pontos összeget nem mondanék, de a büdzsé tíz-tizenöt százaléka esett ki. Csak érzékeltetésképpen, ebből a pénzből egy drágább légióst meg lehetne szerezni. Ami még nyugtalanító, hogy ahogy az előző szezonban, úgy most is lehetnek váratlan események, elég csak a dollár- és euróárfolyam ingadozására gondolni. Szóval akkor lehetnénk nyugodtabbak, ha már minden tervezett pénz nálunk lenne. Mint már említettem, az első hónapokban nem lehet gond, így tulajdonképpen közel fél évünk van arra, hogy megnyugtatóan rendezzük jelenlegi helyzetünket" – folytatta az ügyvezető. Mint említette: a város szerencsére mellettük áll.

A majdani bajnoki sikerekért most is meg kell szenvedni a soproni fiúknak. Fotó: Tóth Zsombor
A majdani bajnoki sikerekért most is meg kell szenvedni a soproni fiúknak. Fotó: Tóth Zsombor


„Az önkormányzat több pénzt, mint amit most ad, nem tud adni, de nem is szeretnénk. Tudjuk, máshol is szükség van a város támogatására. Ugyanakkor egyeztettem már Abdai Géza alpolgármesterrel, s arra mindenképpen van ígéret, hogy kapcsolatrendszerét kihasználva a város megpróbál cégeket megnyerni a csapat mögé. Nekünk is vannak elképzeléseink, kikkel vegyük fel a kapcsolatot. Bár most nem annyira rózsás a helyzet, de én optimista vagyok, s hiszem, hogy a nehéz gazdasági helyzetben is sikerül találni olyan vállalkozást, mely fantáziát lát a csapatban, s van lehetősége, hogy anyagilag is áldozzon erre" – mondta az ügyvezető.

Nagy kérdés, hogy a játékosok számára mennyire lett bizonytalan a helyzet. Ezzel kapcsolatban a következőket mondta Bokor Ákos: „Nem hinném, mert ismétlem, az első időszakra minden feltétel biztosított, így a fizetések is. Mikor esetleg gond lehet ezekből, addigra pedig remélhetőleg sikerül megoldani a dolgot, s azon idegeskedhetünk, elérjük-e a célt. A tavalyi szezon után ismét szeretnénk egy olyan csapatot, melyért érdemes kilátogatni a mérkőzésekre, melyet lehet szeretni, s amelyik újra tagja lesz a felsőháznak. Ezért dolgozunk az elkövetkezendő hetekben, hónapokban nagyon keményen." 

Olvasóink írták

  • 1. lackojr 2009. augusztus 06. 16:15
    „Remélem minden rendben lesz és a tavalyihoz hasonló,vagy talán még annál is jobb csapatunk lesz.Brooks-on kívül lehet tudni valamit az esetleges légiósokról/jelöltekről?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Herrék lapáton Kaproncán

Kézilabda - Új csapatot kereshet magának a volt győri Herr Orsolya és Bulath Anita. Tovább olvasom