Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Népes mezőny, kiváló hangulat

Közel ezer ember állt rajthoz tegnap Győrött a II. Arrabona Run Futófesztiválon.

A viadalt a Kisalföld is támogatta. Földingné Nagy Judit a tíz kilométeres távon első lett a hölgyek mezőnyében. A győri Zatykó Miklós duplázott a versenyen.

Kora őszi, mégis már-már a nyarat idéző napsütés és kiváló hangulat fogadta tegnap a győri Dunakapu téren a II. Arrabona Run Futófesztivál résztvevőit. Örvendetes dolog, hogy közel ezer sportoló nevezett a pénzdíjas versenyre, amelyet a Kisalföld is támogatott. A futók két távon, 3,5 és 10 kilométeren tehették próbára az állóképességüket. Előbbi győztese 50 ezer, míg az utóbbié 80 ezer forinttal lett gazdagabb. A futófesztiválnak a történelmi belváros adott otthont.

Földingné Nagy Judit a családjával érkezett a versenyre és a hosszabb távon nem talált legyőzőre a hölgyek mezőnyében. A kétszeres olimpikon a viadalt megelőző napokban a Kisalföld hasábjain szolgált néhány hasznos tanáccsal az indulóknak. A célba érkezés után elmondta: tavaly csak nézőként volt jelen a rendezvényen.

„Már nagyon vártam az idei versenyt, újra meg kellett szoknom a légkört. Kellemes volt az idő, kiválóan éreztem magam. Sikerült úgy futnom, ahogy azt előzetesen elterveztem."

Amíg a kiváló sportoló útban volt az első helyezés felé, addig kisfia, Péter békésen aludt a babakocsiban. A maratoni futó férje és egyben edzője, Földing Ottó szerint Judit jó formában van, amelyet bizonyít a remek időeredménye (35:01) is.

A győri Zatykó Miklós mindkét távra nevezett és szenzációs teljesítményt nyújtva, a budapesti Szekeres Attilával  óriási csatát vívva két elsőséget is begyűjtött. A színpadra a kislányával együtt érkezett.
„A tíz kilométeres táv lefutása után döntöttem úgy, hogy elindulok a másikon is, mert azon is láttam esélyt a végső győzelemre. Edzésnek is jó volt mindez, hiszen egy hosszabb futás után következett a sprinttáv. Nagyon jó volt a pálya, remekül éreztem magam."

A szervezők nevében Molnár Péter városi sportigazgató is elégedett lehetett: „Külön öröm számunkra, hogy Földingné Nagy Judit győzelemmel tért vissza. Úgy gondolom, a közel ezer induló is bizonyítja, van létjogosultsága a versenynek, melyet jövőre is szeretnénk megrendezni hasonló feltételek mellett. Az esemény a szabadidősport-programok része kell hogy legyen. Bekerülhet az országos versenynaptárba is. Ezúton köszönöm a győri polgárok türelmét, akik a verseny miatt kisebb kerülőutakra kényszerültek."

A legtöbb indulót benevező általános iskolák versenyét a Tulipános Általános Iskola nyerte meg, míg a városrészek mozgósítási programjában Révfalu győzött. Így ezen a téren megismétlődött a tavalyi eredmény. Teljesítményük elismeréseként egyaránt 500–500 ezer forint értékű utalványt kaptak.

Eredmények

Nők, 3,5 km:
1. Kostyál Ágnes (Oroszlány),
2. Brassay Réka (Veszprém),
3. Szabó Eszter (Oroszlány).

Férfiak, 3,5 km:
1. Zatykó Miklós (Győr),
2. Szekeres Attila (Budapest),
3. Görözdi Máté (Győr).

Nők, 10 km:
1. Földingné Nagy Judit (Győrújbarát) 35:01,
2. Brassay Réka (Veszprém) 35:18,
3. Tóth Zsófia (Tatabánya) 35:59.

Férfiak, 10 km:
1. Zatykó Miklós (Győr) 29:43,
2. Szekeres Attila (Budapest) 29:53, 3. Rákóczy Zoltán (Mosonmagyaróvár) 36:36.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbukták Bardóczkyék a Davis Kupa összecsapást

Lado Csikladze négy játszmában legyőzte Kiss Sebőt, így Grúzia 3-2-re nyert Magyarország ellen a… Tovább olvasom