Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Nemzetközi versenyek kellenének

Közel száz kisebb és nagyobb teniszezőpalánta ismerkedik a fehér sport fortélyaival a GySEV által támogatott Soproni Vasutas Sportegylet Lövér körúti sporttelepén. Jelenleg 25-en, 12 és 16 éves kor között, már versenyszerűen ütik a labdát, 70 ennél fiatalabb gyermek pedig a tenisziskolában ismerkedik a sportág alapjaival.
Dorn Kunigunda (egy régebbi verseny díjkiosztásán), aki azóta a serdülők országos rangsorának élére került.
Az SVSE az ország egyik legjobb utánpótlás-nevelő egyesülete. Tavaly, az utánpótlás vidékbajnokságon 56 nevezett szakosztály összesített pontversenyében szerezte meg az első helyet a soproni klub, méghozzá jókora fölénnyel. Csapatban a lányoknál mindhárom korosztályban diadalmaskodott, a 12, a 14 és a 16 esztendős csapatuk is nyert, csakúgy, mint a 12 éves fiúk együttese. Egyéniben pedig 3 elsőséget szereztek a soproniak Dorn Kunigunda, Dancs Dorottya és Kovács Zoltán révén.

Az országos bajnokságon is kitűnően szerepeltek a vasutasok. Csapatban a lányok megismételték a vidékbajnokságon mutatott „tarolást" és egyéniben is több érmes helyezést értek el a soproni fiatalok.
Talán nem véletlen, hogy a Papp Sándor, Úr Csaba és Szemerits Gábor edzőtrió által felkészített fiatalok közül kilencen tagjai a különböző korosztályos válogatott kereteknek.

Azzal, hogy közel 100 gyerekkel foglalkoznak a sporttelepen, az ország egyik legnépesebb utánpótlás-nevelő szakosztálya az SVSE-é.
Mindehhez van 6 pálya, meg a tornaterem, ez utóbbiban vannak többnyire a tenisziskolások, akik közül évről évre kiválasztásra kerülnek a legtehetségesebbek, akik aztán a versenyzők között folytatják a felkészülést. A legjobbak, a válogatott szintű versenyzők közül többen bizony már naponta kétszer is edzenek, edzések között pedig az iskolai tanulás vár rájuk.

Amint arról Márta György, a szakosztály vezetője beszámolt, az SVSE sokat tesz a gyerekekért, évente 3–4 versenyt rendeznek. Persze a szülők, akiknek a gyermekük jól indult és tehetségesnek bizonyult, szintén hoznak áldozatokat. A Soprontól távol rendezett versenyeken bizony nevezési díj van, utazás, szállás, és ehhez – bár természetesen segít a klub – azért a szülőknek is be kell nyúlniuk a pénztárcájukba.
A szakosztály vezetője elmondta: hazai szinten a legjobbak között vannak a vasutas fiatalok, ám ahhoz, hogy nemzetközi szinten is jegyzett versenyzők legyenek, többet, jóval többet kellene külföldön versenyezniük.
A sportvezető szeretné, ha esetleg sportszergyártó cégek vagy más mecénások fantáziát, eredményes reklámhordozókat látnának a sikeres soproni fiatalokban, és támogatnák a tehetséges teniszezők külföldi versenyeztetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A női teniszezők világranglistája

A vasárnap Tokióban diadalmaskodó amerikai Lindsay Davenport két helyet javítva 8. a női teniszezők… Tovább olvasom