Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Nemcsak csatát, háborút is nyerhet az MKB

A nyolc közé jutás lesz a tét a ma esti MKB-Euroleasing–Jekatyerinburg Euroliga-mérkőzésen.

A nyolc közé jutás lesz a tét a ma esti MKB-Euroleasing–Jekatyerinburg Euroliga-mérkőzésen. Az első meccsen Sopronban a hazaiak nyertek tíz ponttal, majd az orosz gárda egyenlített. Igaz, az ellenfél csupán egy ponttal tudott saját közönsége előtt nyerni.

„Távirányítással" készült fel a mai, Jekatyerinburg elleni, mindent eldöntő, harmadik Euroliga-nyolcaddöntőre az MKB-Euroleasing női csapata. Amint arról beszámoltunk, a soproni lányok edzője, Székely Norbert a két csapat múlt heti, oroszországi összecsapása után fertőző tüdőgyulladást kapott. A szakvezető nem mehetett emberek közé, így edzést sem tarthatott.

Török Zoltánt, a klub ügyvezetőjét kérdeztük a helyzetről, a szakvezető állapotáról, valamint arról, miként ítéli meg a közvetlen felkészülést: „Azt gondolom, a körülményekhez képest nagyon jól sikerült a felkészülésünk. Az edzéseket Székely Norbert segítője, Srdjan Radulovic, valamint a csapat mellett szaktanácsadóként segítő Stevan Karadzic vezette. Karadzic előtt nyitott könyv mind a Sopron, mind a Jekatyerinburg játéka, hiszen ő térképezte fel az ellenfelet, s vágta össze azt a video-
anyagot, amely alapján a csapat felkészült ellenfeléből."
Székely Norbert állapotával kapcsolatban a következőket mondta a soproni sportvezető: „A szakvezető állapota szépen javul. Kijelenteni nem merem, de nagyon bízom benne, hogy ott lehet szerdán este a mérkőzésen."

 Török hozzátette: a játékosok közül Cserny Réka – akit meghívtak az Euroliga All Star-gálájára – és Kocsis Boglárka betegség miatt hagyott ki edzéseket, de szerdán mindkettőjük játékára számíthat a szakvezetés. Kérdés, a kihagyás mennyire gyengítette le őket.
Az MKB-Euroleasing ügyvezetője még annyit elárult: óriási az érdeklődés a mérkőzés iránt, minden bizonnyal telt ház előtt játszik majd a két csapat.

„Elővételben több száz jegyet eladtunk. A felkészülésünkben adódtak nehézségek, de ez minden csapat életében előfordulhat. Nem szeretnénk túldramatizálni a helyzetet, az viszont igaz, szurkolóink segítségére fokozottan nagy szüksége lesz a csapatnak, minden decibel sokat segíthet" – mondta a klubvezető.

Székely Norbertet odahaza, betegágyában értük utol. Az edző elmondta, szombaton nagyon rosszul volt, 39 fok körüli lázzal, de azóta folyamatosan javul az állapota. A legfontosabb kérdésre, nevezetesen, hogy ott lesz-e az MKB-arénában ma este 6 és 8 óra között, azaz a mérkőzésen, a következőket mondta: „Természetesen nagyon szeretnék ott lenni, de az orvosé a döntés. Ha azt mondja, saját felelősségemre mehetek, akkor ott leszek. Nagyon remélem, nem lesz lázam, kisebb hőemelkedéssel pedig meccselhetek. Elég rossz érzés az is, hogy az edzések nélkülem zajlanak, bár Raduloviccsal és Karadziccsal mindent megbeszéltünk. Azt is, mi legyen az edzésen, s az edzések után is beszámoltak arról, mi történt, én pedig teljesen megbízom bennük. Jómagam olvasással, pihenéssel töltöttem az időt, de azért belenéztem az előző két nyolcaddöntőbe is. Érdekes, némi előnye is volt annak, hogy kicsit kikapcsolhat az ember, a Cleveland–Detroit meccsen láttam egy olyan játékot, amely nagyon tetszett, s már le is jegyeztem..."

Azzal kapcsolatban, hogy a mai meccsen mi dönthet, a következőket mondta a Sopron edzője: „Azt gondolom, a két meccs után túl sok újat nem tud mutatni egymásnak a két csapat. Apró kis trükkök dönthetnek, s remélem, nekünk sikerül majd egyet-kettőt bemutatni a Jekatyerinburgnak, amelyek győzelmet is érhetnek. Ez a meccs nem egyszerű csata, háború lesz. Erre próbáltunk lelkileg is felkészülni, s ennek megnyerésében nagyon sokat segíthetnek a szurkolók."
A párharc győztese a legjobb nyolc között a szintén orosz Szamarával mérkőzik.

Srdjan Radulovic és Stevan Karadzic irányításával dolgoztak a héten a soproni lányok, akik fogadkoznak: győzelemmel járulnak hozzá Székely Norbert gyógyulásához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rengeteg a sérült

Ma 17 órától a Szeviép-Szeged együttesét fogadja a Magvassy-
sportcsarnokban a SEAT Foton Győr… Tovább olvasom