Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Nem veszik magukra a bohócsapkát

A Kisalföld SMS-rovatában nemrégiben megjelent egy üzenet, amelyben többek között az szerepelt, hogy a korábbi megyei játékvezetői bizottság működésének „köszönhetően" több NB I-es asszisztensnek ért véget idő előtt a karrierje és hogy régebben több első osztályú és FIFA-játékvezető volt az országos keretben, mint amennyi jelenleg van.

Dubraviczky Attila, a jb volt elnöke válaszolni kívánt erre a szerinte több valótlanságot tartalmazó véleményre.

„Úgy érzem, hogy most sokan a régi elnökségre akarják ráhúzni a bohócsapkát – kezdi. – Amikor átvettük a bizottság irányítását, akkor sem NB I-es, sem NB II-es játékvezetője nem volt a megyének, Kulcsár Katalinszemélyében egyetlen FIFA-játékvezetőnk volt, ő azóta Budapestre távozott. Napjainkban a férfiaknál hét országos kerettag van a megyéből, köztük egy NB I-es, Böcskei Balázs.

Az asszisztensekről: öten voltak, négyen – Nagy Imre Attila, Raff Tamás, Schuszter Rolandés Kovács Péter– fizikai felkészültségük vagy sérülésük miatt nem működtek tovább. Egyébként is szerintem a megyei elnökség munkáját nem az minősíti elsősorban, hogy hány országos kerettagot ad – bár az utódoknak példaképeket is kell állítani –, hanem az, hogy a megyei osztályokat és korosztályokat játékvezetőkkel hogyan szolgálja ki, és lehetőleg botránymentesen vezessék le a találkozókat.

Büszke vagyok rá, hogy az idén tavasszal egyetlen találkozó sem szakadt félbe a megyében játékvezető bántalmazása miatt. Irányításunk kezdete, 2007. január óta kétszázhúszan tettek játékvezetői vizsgát a megyében. Ennek ellenére nálunk a május 12-13-án rendezett bajnoki fordulóban a hatvankilenc mérkőzésből tizenkilencen volt csak egy asszisztens, míg a legutóbbi kupafordulóban ötvenkilenc meccsből harmincötön volt ugyanez.

Azt is el kell mondanom, hogy tavasszal az MLSZ jelentősen csökkentette a játékvezetők ellenőrzésére fordított összeget, de nekünk szponzorok bevonásával sikerült tartani a korábbi nívót, száznegyvennyolc meccset ellenőriztünk. A magam részéről a leváltásunkkal kapcsolatos körülményekkel a továbbiakban nem kívánok foglalkozni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták Payer Imre síremlékét

Az ETO 100 Baráti Kör kezdeményezésére felújították és tegnap felavatták Payer Imre volt válogatott… Tovább olvasom