Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Nem ülhetnek a babérokon

Idén is több nagyszabású eseményen bizonyíthatja magas fokú szervezőképességét a győri sportigazgatóság. A létesítményhelyzeten mindenképpen javítani szeretnének, s a szabadidősportra ösztönző rendezvényt is szerveznek. Hamarosan megújul az intézmény honlapja.
Új felállásban a régi eredmények szellemében dolgozik a győri sportigazgatóság. Molnár Péter sportigazgató helyettese Horváth László, a diáksportbizottság titkára Gálos László lett, míg az intézmény kommunikációjáért Forgács László felel a jövőben.

„A személyek változtak ugyan, de a célok nem: nem ülhetünk a babérokon, naponta meg kell felelnünk azoknak a kihívásoknak, hogy Győrt élhető várossá tegyük, s rengeteg élménnyel gazdagítsuk a város polgárait. Feladat szerencsére van bőven, s olyan terület is, melyben előre kell lépnünk" – kezdte Molnár Péter, aki a legsarkalatosabb pontnak a létesítményhelyzetet nevezte meg.

Hiányzik a vízfelület

„Sajnos ezer négyzetméter vízfelület hiányzik, így a GYÁÉV-uszodaként ismert vízisportcentrum nem tudja kiszolgálni a sportág iránt érdeklődök igényeit. Nem tagadjuk, valóban áldatlan az a túlzsúfoltság, ami jelenleg jellemzi a létesítményt. Bízunk benne, hogy ha nem is egy-két éven belül, azért lesz erre megoldás. Ráadásul az uszoda korszerűsítésére is szükség van, elsősorban technológiai megújítás várható, valamint dolgozunk az alternatív energiaforrások bevezetésén, hogy csökkenjenek a kiadások" – folytatta a sportvezető, aki további beruházásokról is beszélt.

„A Barátság parki pályák felújítása a tavasszal indulhat, s az őszre fejeződhet be. Ez a projekt nagyszabású, s egyértelműen tömegigényt elégít ki, hiszen nemcsak a környéken élők használták, más városrészekből is nagyon sokan jöttek focizni vagy kosárlabdázni a parkba. Szintén felújításra vár a labdajátékok szentélyévé vált Magvassy-csarnok, hiszen a nyáron újabb világversenynek ad otthont a létesítmény: a 2001-es junior kézilabda-vb után ezúttal a juniorok Európa-bajnokságán lehet szurkolni az éremre is esélyes, Róth Kálmán dirigálta együttesnek" – mondta Molnár Péter, majd a további nagyszabású rendezvényt sorolta:

Davis-kupameccs Győrben?

„Jó az esély arra, hogy március 6. és 8. között az egyetemi csarnokban rendezzük meg a Magyarország–Bulgária tenisz Davis-kupamérkőzést. Várhatóan ismét lesz moderntánc-verseny, s egy nagyszabású terv előkészítése, a nemzetközi sportfilmfesztiválé is a tervek között szerepel. Természetesen nem feledkezünk meg a szabadidősportot űzőkről sem. Nagy sikerrel megy a szépkorúak tornájakánt ismert, gyakorlatilag a nyugdíjas korosztály számára több helyszínen rendezett testmozgás, s kiemelten figyelünk a fiatal korosztályra. Ehhez nagy lépés, hogy egyre több helyen – már óvodákban is – kerül korszerű burkolat a sportpályákra, tornatermekbe" – tette hozzá a sportigazgató.

Valentin-napi show

Akciójellegű, szabadidősportra mozgósító rendezvény lesz az a Valentin-napi show, melynek keretében péntektől vasárnapig éjjel-nappal nyitva tart majd az uszoda. Ugyanígy egy nonstop fitnesszel is készül a sportigazgatóság az év folyamán, ez a program Magvassy sportcsarnokban lesz.

A tervek szerint ezekről az eseményekről – csakúgy, mint mondjuk a diáksportversenyek eredményeiről – időben lehet majd tájékozódni a sportigazgatóság rövidesen megújuló honlapján (www.gyorsport.hu).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Máté Adebayorékkal edzett

Labdarúgás - Óriási lehetőség előtt áll Tóth Máté, a Győri ETO FC labdarúgója. Az… Tovább olvasom