Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Nem történt csoda: a VfB Stuttgart jutott tovább

Labdarúgás - A VfB Stuttgart a hazai 2-1-es győzelmet követően az ETO Parkban három góllal verte Az ETO-t, és továbbjutott az UEFA Kupában.

Noha a stadion a várakozásokkal ellentétben nem telt meg a Stuttgart elleni visszavágóra, mégis nagyszerű hangulat fogadta a pályára lépő csapatokat. Amerre járt az ember, szinte mindenhol óvatos esélylatolgatásokat lehetett hallani. A győri drukkerek bíztak a csodában, bár mindenki tisztában volt azzal, hogy a párharc esélyese a német gárda. Ám az, hogy kilencven perc után még nem lehetett teljes biztonsággal kimondani a továbbjutó csapat nevét, már azt is hatalmas fegyverténynek tartották a drukkerek.

Az már az ETO felállásán és az első perc taktikáján látszott, hogy a zöld-fehérek számára leginkább az tűnt az egyetlen lehetséges taktikának, ha lassítják a játékot, s jól megszervezik a védekezést. Ezt tulajdonképpen jól meg is tudták valósítani Supicék, noha az szembetűnő volt, hogy a párharcokat a középpályán rendre a Stuttgart játékosai nyerték. Ennek köszönhetően fölényben is voltak a németek, de komoly lehetőségig ők sem jutottak.

Itt kezdődött: Lanig a győri védőket megelőzve megszerezte a vezetést a VfB Stuttgartnak.
Itt kezdődött: Lanig a győri védőket megelőzve megszerezte a vezetést a VfB Stuttgartnak.A félidő közepére sem sokat változott a játék képe, a németek megpróbálták dűlőre vinni a dolgot, hogy egy góllal gyakorlatilag eldöntsék a párharcot, de a vendégek semmit sem tudtak kezdeni a betömörülő védelemmel szemben. A labda főként a győriek térfelén pattogott, Bajzáték egy-egy megugrásokra apelláltak, de vagy a lestaktika működött hatékonyan stuttgarti oldalon, vagy az utolsó átadásokba csúszott hiba. A 30. percig tulajdonképpen az történt a pályán, amit alighanem Egervári Sándor elképzelt, talán csak a labdabirtoklási arány miatt lehetett egy kicsit elégedetlenebb a győri szakember. Ekkor aztán pontrúgáshoz jutott a VfB, s a győri védők helyezkedési hibáját kihasználva növelte a hazai pályán megszerzett egygólos előnyét.

Újabb tíz perc elteltével aztán alighanem már a legfanatikusabb hazai drukkerek is letettek arról, hogy kedvenceiket a folytatásban az UEFA-csoportkörében látják, Hitzlsperger bombája után szinte már senkiben sem maradtak kétségek afelől, melyik gárda is várhatja majd a mai sorsolást.

A szünetben Egervári Sándor megpróbált az utolsó szalmaszálba belekapaszkodni, védő helyett csatárt hozott be: Bankot Kovács I Zoltán váltotta. Az elképzelés nem vált be, a továbbra is erő- és mezőnyfölényben játszó német gárda szűk tíz perc után növelni tudta előnyét.

Kovács I Zoltánéknak négyszer megoldhatatlan feladatot jelentett a stuttgarti támadók semlegesítése.
Kovács I Zoltánéknak négyszer megoldhatatlan feladatot jelentett a stuttgarti támadók semlegesítése.

A Stuttgart jobb oldala nagyon élt, talán ezért döntött úgy a hazai mester, hogy megerősíti azon az oldalon a védekezést, ám a csereként beállt Völgyi szinte azonnal sárga lapot kapott, majd Marica éppen a pálya azon felében csinált bohócot a győri játékosokból, s Gomez duplája után már a kiütéses vereség sejlett fel a győriek előtt.

Az utolsó húsz percre már csak az maradt az ETO-nak, hogy megszerezze a becsületgólt. El is jutottak a lehetőségekig Bajzáték, sőt, Brnovic személyében friss erő is csatlakozott a támadószekcióhoz. A montenegrói támadó szinte azonnal gólt rúgathatott volna csapattársaival, de túlságosan kivárt, s odalett a helyzet. A győriek becsületére váljék, hogy továbbra is mentek előre, más kérdés, hogy ezzel tálcán kínálták az ekkor már visszahúzódó németeknek a kontrázás lehetőségét. Tetemes előnyük birtokában azonban szerencsére a németek is nagyvonalúbbak voltak már, olykor-olykor túlcifrázták akcióikat.

 

A szurkolók szeretetét nem veszítették el a győri játékosok.
A szurkolók szeretetét nem veszítették el a győri játékosok.

 

Az utolsó tíz perc kezdetén aztán siker koronázta az ETO erőfeszítéseit. A hazai találat még akkor is megérdemelt volt, hogy ahhoz kellett a német védelem és Lehmann kapus asszisztálása is.
A győriek összességében nem vallottak szégyent jóval esélyesebb ellenfelükkel szemben, noha a hazai környezetben csupán fél óráig tudták nyílttá tenni a találkozót. Ami miatt mindenképpen dicséret illeti őket, hogy a már biztos vereség tudatában is rendületlenül mentek előre, hogy a becsülettel szurkoló győrieknek örömet szerezzenek egy góllal. A két mérkőzés alapján végül kijött a papírforma, s a Stuttgart a várakozásoknak megfelelően 6–2-es összesítéssel továbbjutott.

Egervári Sándor: – Gratulálok a Stuttgartnak, nagyon jól játszott s ilyen arányban is megérdemelten nyert. Sajnos sokkal több hibára kényszerítettek bennünket, mint az első meccsen, így nem is tudtuk azt a játékot nyújtani, amit szerettünk volna. Az első gól hamar jött s ez rányomta bélyegét a folytatásra, sokkal kishitűbbé váltunk. Ez a találkozó megmutatta a két csapat közti tudáskülönbséget. Azt azért sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a közönséget, pedig megérdemelték volna szurkolóink. Ennek ellenére az mindenképpen örömteli, hogy az új stadionba ki tudtunk csábítani tízezer embert. Remélem, a bajnokság során is megmarad egy jelentős létszám közülük.

Armin Veh: – A csapatom ma nagyon jól játszott. Úgy terveztük, hogy az elejétől kezdve nyomást gyakorolunk a győriekre, már a saját térfelükön letámadtuk az ellenfelet, s ezáltal sok labdát szereztünk. Jókor lőttük az első félidőben a gólokat, s szünet után kedvezett nekünk a hazaiak nyíltabb játéka, mert nagyobb területünk volt. A legjobbkor lőttük ekkor is a gólokat. Gratulálok a győrieknek, szimpatikus csapat benyomását keltették, ahogyan a szurkolók is dicséretet érdemelnek, mert nulla-négynél is buzdították a csapatukat. Ami a kapott gólunkat illeti, egyáltalán nem osztott-szorzott semmit.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apaszerepben a győriek erős embere

Erősport - Több mint egy hete megszületett a győri erős ember, Darázs Ádám kisfia, Ádám Bendegúz. A… Tovább olvasom