Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Nem szponzorálja tovább az Audi az ETO FC labdarúgóit

A vállalat csak az utánpótlás támogatását folytatja tovább, a profi labdarúgók nem kapnak több pénzt.
Az utánpótlás támogatását azonban tovább folytatja a vállalat - adták ki szombaton hajnalban, közleményben.

A Győri ETO FC tulajdonos cégcsoportjánál kialakult helyzet és az elindult hatósági vizsgálatok olyan negatív hatást gyakorolnak a Győri ETO FC hírnevére, ezáltal a profi futballklub és az Audi Hungaria Motor Kft. együttműködésére, hogy a vállalat úgy döntött, azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC-t működtető Győri ETO FC Kft.-vel.

A vállalat sajnálatát fejezi ki, hogy meg kellett szüntetnie a profi futballcsapattal 2011 óta fennálló együttműködését.

Az Audi Hungaria tovább folytatja a Győri ETO FC utánpótlásának, amelynek működtetője a közhasznú „Az ETO Jövőéért Alapítvány", 2011 óta tartó támogatását, jelentősen hozzájárulva a régióban élő több száz gyermek és fiatal labdarúgó sportolási lehetőségének biztosításához.

A helyzet azzal vált nehézzé a Győri ETO FC-nél, hogy hétfőn öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira Kft., a klubot tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége.

A győri klub a honlapján arról tájékoztatta szurkolóit pénteken, hogy az NB I-es, a női NB II-es, az NB III-as és valamennyi korosztályos együttes pályára fog lépni a hétvégi fordulóban, így megrendezik a Győri ETO FC-Lombard Pápa Termál FC OTP Bank Liga-mérkőzést is hétfőn.

Az Audi Hungaria - amely az Audi-konszern tagja, az Audi- és Volkswagen-konszern központi motorszállítója - évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, és az ország legnagyobb exportőreinek egyike.


Borkai Zsolt is megszólalt


"A Győri ETO FC több mint 110 évvel ezelőtti megalakulása óta része Győr város mindennapjainak, a nagy hagyományokkal rendelkező egyesülethez több ezer győri család kötődött, vagy kötődik valamilyen formában.

Rengeteg fiatalnak jelentette és jelenti most is az egyesület a sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, nagyon sok szurkolónak okozott örömet az elmúlt évtizedekben a csapat. Az ETO – sportágtól függetlenül - egy nagy család Győrben, ezért senkinek nem lehet érdeke az, hogy megszűnjön az egyesület, fontos, hogy a jövőben is fiatal győri tehetségek nőhessenek fel az ETO pályán.

Mindenekelőtt azonban teljesen tiszta viszonyok megteremtésére van szükség. Bízom benne, hogy ha ez megtörténik, ismét olyan összefogás alakulhat ki a fiatalok és a csapat jövője érdekében, amely eddig is jellemezte Győr városát és a magyar sportot. Egyelőre azonban mindenkitől türelmet szeretnék kérni."

Csődvédelmet kértek

A Questor Financial Hrurira Kft. csődje miatt továbbra is kérdéses az ETO focicsapatának sorsa.

A Kisalföld más forrásokból úgy tudja, hogy az ETO FC. Kft. tegnap beadta a csődvédelem iránti kérelmét. Információink szerint ezt a Questor csoport másik győri érdekeltsége, az ETO Park Kft. már megtette.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól hajrázott az Anaheim

Az Anaheim Ducks az utolsó harmadban négy gólt ütve 4-2-re nyert a vendég Nashville Predators ellen… Tovább olvasom