Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Nem számítanak Baumgartnerre

Nem lesz magyar versenyzője az idei Forma–1-es futamoknak, úgy tűnik Baumgartner nem indul.

A Jordan-Toyota új vezetősége a hét elején szerződést ajánlott az indiai Narain Karthekiyannak, de a megállapodást még azóta sem erősítették meg. A külföldi sajtó szerint így továbbra is esélyes még Robert Doornbos, Tiago Monteiro, Mario Dominguez és Patrick Friesacher is. Korábban szó volt róla, hogy a Minarditól búcsúzó első magyar Forma–1-es pilóta, Baumgartner Zsolt esetleg a Jordannél folytatja pályafutását, de az Index internetes honlap szerint erre nem sok esélye van a magyar versenyzőnek.

A tavaly még a Minardinál versenyző Baumgartner Zsolt neve egyetlen külföldi lapban sem merül föl mint lehetséges Jordan-pilóta, az pedig már korábban eldőlt, hogy a Minardinál nem maradhat. A versenyző menedzsere, Rick Gorne, illetve magyarországi képviselői ennek ellenére állítják, pártfogoltjuknak még mindig jó esélye van, hogy a Forma–1-ben folytassa pályafutását.

Az, hogy Baumgartner Zsolt hivatalos pilóta legyen, valójában elképzelhetetlen, és a tesztelésre is rettentően kevés esélye van, mivel az F–1 szabályai szerint a pénteki edzéseken nem körözhet, így maximum a futamok között vezethetné az autót mindössze néhány alkalommal – említi a szerző.

Érdekesség, hogy a magyar versenyző korábbi csapatánál a gyorsasági autós magyar bajnokság Formula-kategóriájának kétszeres győztese, az izraeli Chanoch Nissany is tesztel majd. Ezt nemrég sajtótájékoztató keretében jelentette be az olasz–ausztrál Minardi-istálló főnöke, Paul Stoddart és a javarészt Magyarországon élő versenyző.
– Mint magyar bajnok büszke vagyok arra, hogy tagja lettem a Minardi-csapatnak. Remélem, segíteni tudom munkájukat – mondta a 41 éves Nissany. – Izrael állampolgára vagyok, ugyanakkor magyar versenyzőnek tartom magam. Pályafutásomat illetően szinte mindent Magyarországnak köszönhetek.

A Budapesten élő versenyző a sajtótájékoztatót követően elmondta, hogy személyének is köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend Izraelben az autósport elitkategóriája.

– Korábban az emberek öt százaléka ismerte jól a Forma–1-et, az elmúlt hetekben azonban ugrásszerűen nőtt az érdeklődés. Az viszont évekbe telhet, hogy olyan ismert legyen a sportág, mint Magyarországon. Ott már szinte mindenki szakértője a Forma–1-nek, még a családanyák is kívülről fújják a csapatok és a versenyzők nevét, tisztában vannak az alapvető dolgokkal – mondta a rendkívül jókedvű pilóta.
Nissany hozzátette: a minardis elfoglaltság ellenére nem szeretné feladni magyarországi pályafutását sem.

– Ha időm engedi, akkor természetesen továbbra is szívesen indulnék a bajnoki futamokon. Hiszen, amint mondtam, pályafutásom döntő része Magyarországhoz köt. Alig néhány éve versenyzek, így most azt tartom a legfontosabbnak, hogy javítsak a tudásomon. Szükségem van a rutinszerzésre, s azt is tudom, sokat számít majd, hogy korábban már teszteltem a Jordannel és a Minardival. A legutóbbi gyakorlások során már úgy éreztem, hogy felnőttem a Forma–1-hez, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom – vallotta be a sportember. Chanoch Nissany többször is megjegyezte, rendkívül nagyra tartja az első magyar Forma–1-es versenyző, Baumgartner Zsolt eredményeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védőt verni volna jó

Ma este hat órától a címvédő francia Valenciennes csapatát fogadja az MKB-Euroleasing. Tovább olvasom