Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Nem sikerült Pintér visszatérése

Az első félidőben a Budapest Honvéd jobban játszott, a szünet után a soproniak irányították a játékot.

Budapest Honvéd - Matáv FC sopron 2 - 1

8. p:
Bábik indította a jobb szélen meglóduló Herczeg Miklóst, akinek az alapvonal közeléből „megeresztett" lövésszerű beadása után a labda a felső lécről vágódott a mezőnybe.

31. p:
Budovinszky végzett el szabadrúgást 30 méterre a soproni kaputól és a lapos lövés után a labda a sorfal mellett Balogh kapujának bal alsó sarkában kötött ki. 1–0.
38. p: Budovinszky ezúttal 18 méterről lőhetett szabadrúgást és a sorfal fölött átnyesett labdája célmagasan vágódott a soproni kapu bal oldalába. 2–0.

48. p: Bárányos végzett el szabadrúgást 25 méterről a bal összekötő helyéről. A sorfal fölött átcsavart labda a felső lécről pattant vissza, Sira reagált a leg gyorsabban és négy méterről a kapuba kotorta. 2–1.

73. p:
Egy magasra felpattanó labdára Tamenic és Szekeres ugrottak fel. A fejpárbajt köve tően a kispesti védő lent ma radt, Fábián játékvezető pedig kiállította a soproni védőt, aki a könyökét is használta az ütkö zéskor.

79. p: Budovinszky 18 méte res szabadrúgását Balogh látvá nyos vetődéssel ütötte szögletre a bal felső sarok elől. Egy katasztrofális első félidőben a Kispest két szabadrúgásból kétgólos előnyre tett szert. Szünet után, amikor már jobb lett a játék, a Matáv irányított, szépí tett is, de a kiállítás után már nem volt esélye egyenlíteni.

Bognár György: „Annak ellenére, hogy szabadrúgásból rúgtuk góljainkat, az első félidőben mezőnyjátékban jobbak voltunk a soproniaknál, így megérdemelten jutottunk előnyhöz. Szünet után kicsit „ráültünk" az eredményre és ez nagyon hamar megbosszulta magát, mert gyorsan szépített ellenfelünk.

Ezután a soproniak irányították a játékot, de a kontrákból nekünk voltak igazán jobb helyzeteink, úgyhogy összességé ben megérdemelten nyertünk." Bognárnak egyébként no vember 15-én „jelenése" lesz Sopronban, hiszen akkor kezdődik bírósági tárgyalása.
Pintér Attila, a soproniak szakvezetője azzal kezdte mondandóját, ahhoz, hogy előrelépjen, nagyon sok munka vár még a csapatára. Az első félidőben kapkodva, vagdalkozva játszott a csapat, nem pedig az előzete sen megbeszéltek értelmében, talán a túlzott bizonyítási vágy miatt. Ennek ellenére a Honvéd akcióból nem tudott helyzetet kidolgozni, ám két pontrúgással jelentős előnyt szerzett.

A szünetben sikerült rendez ni a sorokat, szépítettünk is, de egyenlíteni már nem sikerült. Úgy érzem, kicsit több szeren csével megszerezhettük volna az egyik pontot, amelyre egyéb ként a szünet után nyújtott já tékunkkal rászolgáltunk volna.

Természetesen szóba került a vi tatható kiállítás is, ezekről a kö vetkezőket mondta a soproniak szakvezetője: „Ahonnan én lát tam, egy egyszerű fejpárbajnak tűnt az eset, bár az igaz, hogy Szekeres két-három méterről in dulva ugrott fel fejelni. Én fejpár bajnak láttam az esetet és elha markodottnak éreztem a játékve zető szigorú döntését. Ettől füg getlenül úgy érzem, nem emiatt, nem ezért, nem a kiállítás miatt kaptunk ki, hanem főleg azért, mert az első félidőben nagyon gyengén játszottunk."

A kiállított Szekeres Tamás a következőket mondta a lefújás után: „Biztos vagyok benne, hogy a játékvezetőnek, Huszti Szabolcsnak a horvátok elleni vb-selejte zőn történt esete ugrott be, s ezért állított ki. Szerintem egyszerű fej párbaj volt, az igaz, hogy felugrás kor lendítettem a kezemet és üt köztünk is, de szerintem ez nem ért kiállítást, sőt, talán még sza bálytalan sem volt a mozdulat."

A soproni gólszerző Sira István bár betalált a kapuba, érthe tően nem volt túl boldog. „Az első félidőben rosszul játszottunk, megérdemelten jutott előnyhöz el lenfelünk, szünet után ugyan si került gyorsan szépíteni, ám nem tudtunk kiegyenlíteni, noha több lehetőségünk is volt erre."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Esélyesebb vendégcsapat

Vasárnap 18 órától városi rangadót vív egymással a Ventwest Foton és az MKB Euroleasing. Tovább olvasom