Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Nem rossz az egy pont, de...

Aki a 73. percben ért ki a siófoki stadionba, nem maradt le semmiről. Ekkor történt, hogy Vörös Péter elszánta magát, 18-ról kapura lőtt, s Hajdúnak mellre kellett fognia a labdát.
Ezt megelőzően talán két beívelésnél találkozott a játékszerrel a soproni portás, így aztán nem lehetett azon csodálkozni, hogy bár a kapuk előtt volt a legsárosabb a gyep, mégis az ő szerelése volt a legtisztább a pályára lépett futballisták közül. A vendégek is csak a hajrában tesztelték siófoki kollégáját, akkor viszont már csak a soproniakon múlott, hogy nem szerezték meg a győztes találatot.

Tipikus egygólos meccs volt, ha szépen akarunk fogalmazni, ha viszont valósághűek kívánunk lenni, meg kell állapítanunk: ez bizony bűnrossz futball volt. Azt hittük a kezdés előtt, hogy csak Dajka-mese, amikor a vendégek edzője azt mondta, el akarják rontani a Balaton FC jól begyakorolt kontrajátékát. Hát sikerült nekik: ők sem támadtak, s a Siófok is képtelen volt épkézláb támadást vezetni, illetve azért egy alkalommal Mészáros lövőhelyzetbe került, de a befejezés nem volt értékelhető... Mondta is a szünetben Antók Zoltán, a Matáv tulajdonosa: alighanem azért nem támadnak, hogy a Balaton se tudjon kontrázni. A legtöbben azon a véleményen voltak, a hihetetlenül gyenge első játékrész után már csak jobb jöhet.

Nagy változás a pihenőt követően sem történt, ha csak annyi nem, hogy ahogy telt az idő, egyre merészebb lett a Sopron: Tóth Mihály erős fejesénél Csernyánszki éppen jó helyen állt, aztán már ő sem tehetett sokat, amikor Sira elvitte mellette a labdát, ám végül a vendégek cserecsatára gyatrán melléhelyezett. Két közeli lövés riogatta még a balatoni kapuvédőt, majd egy távoli bombát tolt ujjheggyel a léc fölé. A végére egészen bemelegítették, ugyanakkor az ellenoldalon Csertői Aurél hiába cserélte be Bajevszkit és Potemkint is, a támadójáték ezen az estén hatástalannak bizonyult. A legvégén Bajevszkit tizenegyesgyanúsan szerelték, ám ilyenkor már nem szokás büntetőt ítélni, ha a két fél képtelen volt dűlőre jutni egymással.
A Matáv pontot rabolt a Balaton partjáról

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matthäus kijelölte végleges keretét

Lothar Matthäus kijelölte végleges keretét a Wales elleni, jövő szerdai barátságos labdarúgó… Tovább olvasom