Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Nem hiányzott a túlóra

Matáv Sopron-Kispest Honvéd 3 – 3 (tudósítás)

Fotó: Pluzsik Tamás Csiszár Ákos szombaton a Matáv motorja volt a középpályán.

Matáv: Farkas 2 – Vincze 2, Szabados 3, Prazenica 3 – Orabinec 4 (Horváth R., 86. p), Csiszár 4, Somogyi 3, Tóth I. 2 – Javrujan 4 (Nagy T., 65. p), Bausz 3 (Fehér, 72. p), Sira 3. Edző: Bognár György.
Kispest: Tóth J. – Dulca (Lipták, 60. p), Téger, Lőrinc, Bálint – Babos (Hercegfalvi, 53. p), Dubecz, Batrinu (Faragó 53. p), Németh N. – Torghelle, Sasu. Edző: Détári Lajos.
Gsz.: Javrujan, Bausz, Sira, ill. Torghelle, Faragó, Sasu.
Sárga lap: Dulca (13. p), Orabinec (18. p), Somogyi (53. p), Téger (60. p).
Szögletarány: 7:5 (5:0).
12. p: Javrujan és Orabinec kényszerítőzött ügyesen a jobb oldalon, az orosz csatár középre ívelt, Bausz pedig 10 méterről kapu fölé fejelt.
13. p: Németh passzolt ügyesen a balösszekötő helyéről a lesre játszó soproni védők közül kilépő Sasu elé, aki egyedül tört kapura, ám a kifutó Farkas bravúrosan védte a román támadó 14 méteres lövését.
15. p: Sira két ügyes testcsellel tisztára játszotta magát a kispesti 16-os bal oldali sarkánál, majd 14 méterről lőtt, Tóth bravúros vetődéssel ütötte szögletre a bal alsó sarokba tartó labdát.
17. p: Csiszár tört előre a labdával, hosszú vágta után a kispesti térfél közepén a jobb oldalon felfutó Orabinec elé tálalt, akinek beadását Javrujan fejelte 7 méterről a kispesti kapu bal oldalába. 1 – 0.
43. p: Torghelle a lesre játszó soproni védők közül kilépett, megelőzte a kapujából a labdára kifutó Farkas kapust és hat méterről az üres kapuba helyezett. 1 – 1.
47. p: Prazenica ívelt előre egy szabadrúgást balról, a félvonal közeléből. A labda több játékos fölött átszállt és a jobbösszekötő helyén helyezkedő Bausz elé került, aki mintegy 8 méterről, éles szögből gyönyörűen kilőtte a hosszú alsó sarkot. 2 – 1.
55. p: Csiszár tálalt a jobbösszekötő helyén robogó Orabinec elé, aki elvitte a labdát a kifutó Tóth J. mellett, az alapvonal közeléből középre adott. Javrujan középen elvétette a labdát, nem úgy a túloldalról érkező Sira, aki 5 méterről a kapu közepébe helyezett. 3 – 1.
61. p: Hercegfalvi bal oldali beívelését az üresen hagyott Sasu fejelte mintegy 7 méterről centiméterekkel a jobb kapufa mellé.
74. p: Sasu balról élesen középre lőtt labdáját a berobbanó Faragó 6 méterről küldte Farkas kapujának bal alsó sarkába. 3 – 2.
78. p: Farkas csúnyán alászaladt egy beadásnak, túljutott rajta a labda, ám a visszafutó Orabinec tisztázott.
83. p: Torghelle fejelte le a labdát a második hullámban remek ütemben érkező Sasu elé, aki 14 méterről ballal kapásból csúnyán a kapu mellé bombázott.
92. p: Egy jobb oldali beívelést Farkas az ötösön kívül szeretett volna megfogni, ám a nagy tömegben kiejtette a labdát. Sasu eszmélt a legelsőnek és mintegy 6 méterről a léc alá bombázott. 3 – 3.
A Vasas ellen hosszabbításban szerzett egy pontot a Matáv, most viszont túlórában vesztett kettőt. A lefújás után a szurkolók nem kis elkeseredéssel, ugyanakkor igen szellemesen – utalva a kispestiek szinte állandóan víz alatt lévő pályájára – úszómesternek titulálták Détári Lajost, a fővárosiak szakvezetőjét...
A mérkőzés elején támadólag lépett fel a Matáv, és bár az első igazi nagy helyzet Sasu előtt adódott, a gólra törőbben futballozó hazai együttes megérdemelten szerzett vezetést egy gyönyörű akció végén. A továbbiakban kiegyenlítettebb lett a játék, ám a vendégek próbálkozásaiban sem elképzelés, sem lendület nem volt. A félidő végén aztán a soproni védelem asszisztálása mellett Torghelle talált egy gólt, így bár egyértelműen a Matáv irányította a játékot és a Kispestnek – ahogy mondani szokás – „ köze nem volt " a meccshez, mégis döntetlennel térhettek pihenőre a csapatok.
A második félidő hazai találattal indult, a kispestiek nagy védelmi hibája nem csökkenti a lehetőséget profi módon kihasználó Bausz Róbert érdemeit. Détári ezt követően középpályások helyett csatárokat küldött pályára, ám nem sokkal ezután egy újabb gyönyörű, Csiszár – Orabinec kettős által a jobb oldalon vezetett akciót követően kétgólosra növelte előnyét a soproni gárda.
Ezt követően a Matáv átengedte a kezdeményezést fővárosi ellenfelének, amely élt is a lehetőséggel, kihasználta, hogy a soproni csapat megpróbált „ ráülni " az eredményre. Faragó találata után nyomasztóvá vált a kispestiek fölénye. A szurkolók óriási buzdításba kezdtek, miközben a vendégek egyre-másra ívelgették a labdákat a soproni kapu előterébe. Sajnos a soproni játékosok a labda helyett inkább az eredmény megtartására törekedtek, teljesen feladták a kontratámadások lehetőségét, pedig a kispestieknél nem sok a védekezéshez is konyító játékos szerepelt ekkor a középpályán. Sasu szervezte ekkor a játékot a vendégeknél, mégpedig igen ügyesen, és végül a rendes játékidő letelte után Farkas kapus bizonytalanságát kihasználva ki is egyenlített.
Egy órán át egyértelműen a Matáv akarata érvényesült a pályán, kétgólos előnye után sajnos ahelyett, hogy az akkor nyilván lélekben kissé megtört ellenfelet a „ padlóba döngölte volna " , visszaállt védekezni az eredmény tartására törekedő soproni csapat és ez megbosszulta magát.
Bognár György: – Sajnálom, hogy nem sikerült megnyerni ezt a mérkőzést, pedig megérdemelte volna a csapat. Kétgólos vezetésünk után nagyon magunkra húztuk a Kispestet, amely szerencsés körülmények között egyenlített.
Détári Lajos: – Nem játszottunk jól, de úgy érzem, a helyzetek és a kapura lövések száma alapján Sopronban hagytunk két pontot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszerű pályázat

A labdarúgás külföldi vezető személyiségei és az újságírók körében is rendkívül pozitív a megítélése… Tovább olvasom