Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Nem fogadta el az MLSZ az Alpokalja nevezését

Labdarúgás - Nem fogadta el a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága az Alpokalja Futball Kft. NB II-es nevezését. A Sopronba vágyó csapat stadionhasználati szerződésével és az utánpótlásra vonatkozó terveivel is gond volt.
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottsága tegnapi zárt ülésén döntött a beérkezett NB II-es nevezésekről. A határidőig harmincegy nevezés érkezett a szövetséghez, a versenybizottság ezek közül első fokon huszonkilencet fogadott el. A két elutasított nevező az Alpokalja Futball Kft. és a Cegléd volt. Az MLSZ-től kapott indoklás szerint az Alpokalja kft. nevezése több hiányossággal is bírt.

A soproni székhelyű Alpokalja kft., amely az előző szezonban az Integrál-DAC néven működött csapat NB II-es jogait birtokolja, nem adott le érvényes stadionhasználati szerződést. Ennek benyújtása a versenykiírás szerint kötelező, hacsak az egyesület nem rendelkezik saját pályával.

A társaságnak az utánpótlás kötelező foglalkoztatására vonatkozó terveivel sem volt minden rendben. A beadott nevezés alapján az Alpokalja kft. az utánpótláscsapatait Vácon kívánta működtetni. Ezt a versenybizottság nem engedélyezte, hiszen előírás, hogy ugyanazon a helyen kell versenyeztetni a felnőtt- és az utánpótláscsapatokat. Emellett az is gondot okozott volna, hogy amíg a felnőttek az NB II Nyugati csoportjában szerepeltek volna, addig a váci utánpótlás az NB II Keleti csoportjához tartozik.
A nevezést nem befolyásolta, de érdekesség, hogy a csapat tervezett nevét sem engedélyezte a versenybizottság. Az Alpokalja Futball Kft. FC Sopron néven versenyeztette volna csapatát, de a név a sportszervezet rövidítése lehet, kiegészítve az esetleges főszponzorral.

Mint beszámoltunk róla, az Alpokalja kft. Sopronba szerette volna átvinni az NB II-es jogokat.

Információink szerint sem az SVSE-GYSEV-vel, sem az önkormányzattal nem tudtak megegyezni a szerepvállalásról.

A döntés ellen az Alpokalja kft. hétfő 12 óráig fellebbezhet. Hogy a társaság él-e ezzel a jogával, és miként fogadta a szövetség elutasítását, nem tudtuk kideríteni, ugyanis továbbra sem értük el képviselőjüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benn maradt, mégis búcsúzhat a Pereszteg

Labdarúgás - Az előzetes tervek szerint a megyei III. osztályban szerepel ősztől a peresztegi… Tovább olvasom