Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Nem csak a labdarúgók felelősek

Labdarúgás - Az FC Sopron a 15., azaz kiesőhelyen zárta az őszi szezont. Tegyük hozzá: a vezetésben uralkodó káosznak volt hű tükörképe a csapat teljesítménye.
Gyengén minden szinten

Az őszi szezonban a soproni együttes mindössze két mérkőzést tudott megnyerni, Tatabányáról hozták el a három pontot Sifter Tamásék, hazai környezetben pedig a REAC ellen tudták győzelemmel megörvendeztetni a szurkolókat. Súlyos vereségekbe többször is belefutott a gárda, főleg a szezon vége felé, már az olasz tulajdonosok „regnálása" idején, hiszen Újpesten és Zalaegerszegen egyaránt 4–0-ra kapott ki a Sopron, s a hazai szezonzárón az MTK-tól pedig 5–1-re. Óriási gond volt a vészes gólszegénység egész ősszel.

A soproni csapat a 15 bajnoki mérkőzéséből a már említett két győzelem mellett 5 döntetlent játszott, 8 alkalommal pedig vesztesen hagyta el a játékteret, összesen 11 pontot szerezve. A soproniak a 15 bajnokin – messze a legkevesebb gólt elérve az élvonalban – mindössze 10 alkalommal voltak képesek az ellenfelek kapujába találni, kaptak viszont 28-at.

Az FC Sopron hazai és idegenbeli szereplése között túl sok különbséget nem látunk, mindkettő igen gyenge volt.

Hazai mérleg:
7 1 3 3 5–10 6

Idegenbeli mérleg:
8 1 2 5 5–18 5


Itt – s a nézőszám vonatkozásában is – azért érdemes kettéválasztani az évad értékelését arra az időszakra, amikor még Détári Lajos irányította az együttest, valamint az olasz tulajdonosok irányítása alatti periódusra.

Détárival:
9 2 4 3 7–10 10

Az olasz tulajdonosok idején:
6 – 1 5 3–18 1

Ami a nézőszámot illeti, a tavalyi 2305-ös átlag nézőszám ősszel 2400-ra emelkedett. Amíg „Döme" volt a csapat edzője, addig átlagban 2875-ös átlag nézőszámot tudott felmutatni a soproni klub. Ez a szám az olasz tulajdonosok érkeztével több mint 1000 nézővel csökkent, ekkor átlagban 1767-en látták a Sopron hazai meccseit. A legtöbben a Honvéd elleni évadnyitón voltak, 3500 néző tekintette meg az összecsapást, a legkevesebben a szezonzárón az MTK vendégjátékára voltak kíváncsiak, 400-an látták a helyszínen a meccset.


Tíz NB I-es újonc

Az őszi szezon során nem kevesebb mint 29 labdarúgó lépett pályára az FC Sopron színeiben. E futballisták többsége új játékosként mutatkozott be a soproni csapatban. Ilyen volt Varga Z., Farkas A., Dlusztus, Giura, Ködöböcz, Freud, Gyömbér, Hullám, Zana, Reinhardt, Belic, Tchana, Aquino, Györök, Deffo, Pocuca, Galliano és Horváth Tamás. Tízen nemcsak Sopronban, a magyar élvonalban is újoncok voltak: Dlusztus, Giura, Gyömbér, Reinhardt, Belic, Aquino, Deffo, Pocuca, Galliano és Horváth.

Egyetlen labdarúgó, Dancs Roland lépett pályára ősszel a Sopron mind a 15 bajnoki mérkőzésén, ketten, Farkas Attila és Sifter Tamás „mulasztottak" mindössze egy-egy találkozót. Fehér Zoltán 13, a csapatkapitány, Pintér Zoltán pedig 12 mérkőzésen szerepelt ősszel. Két labdarúgó, Varga Zoltán és Danilo Belic játszottak 10–10 bajnokin. A tíz alattiak társaságát Csontos Zoltán és Ködöböcz Csaba vezeti 8–8 fellépéssel. Hét soproni labdarúgó is hét találkozón játszott: Dlusztus András, Gyömbér Gábor, Birtalan Botond, Zana Norbert, Reinhardt László, Jimmy Jones Tchana és Orlando Aquino. Hat bajnokin szerepelt Freud Gábor, Sira István, Hullám Attila és Györök Tamás. Öt összecsapáson jutott szóhoz Cosmin Giura, Csikós Sándor, Károlyi Sándor és Takács Tamás. Itt egy kis ugrás következik, jönnek a kétmeccsesek: Fabrize Deffo, Predrag Pocuca és Cristiano Galliano. Két labdarúgó, Legoza László és Horváth Tamás egy-egy találkozón lépett pályára.


Ki fog itt gólt lőni?

Sajnos sokkal könnyebb a krónikás dolga, amikor a népes játékossereg után a gólszerzőket veszi lajstromba. A soproni csapat tíz bajnoki találatán összesen 5 labdarúgó osztozott. Danilo Belic és Jimmy Jones Tchana 3–3 alkalommal volt eredményes. A szezon közben a klubbal szerződést bontó Sira István két, Zana Norbert s az olaszok által az NB III-as együtteshez tanácsolt Hullám Attila pedig 1–1 találatot jegyez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetgettek Sopronban

Labdarúgás - Információink szerint a múlt hét végén törlesztett valamit játékosaival szemben… Tovább olvasom