Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Nem csak a húszéveseké a világ

Atlétika - Földingné Nagy Judit sikeres esztendőt zár, többek között ismét maratoni magyar bajnokságot nyert. Jövőre külföldön a mastersok között remél nagyszerű eredményeket. A Győri Dózsánál megszűnt a sportállása.
A győri atlétika egyik állócsillaga Földingné Nagy Judit, aki több mint két évtizede remek eredményekkel szolgálja sportágát. Bár már életkoránál fogva sem számít a jövő emberének, 2008-at még magyar bajnokként zárja.

– Az idei évem nagyon jól sikerült – kezdi Földingné Nagy Judit, a Győri Dózsa volt válogatott atlétája. – Öt maratonit futottam, három külföldi versenyen vettem részt. Ősszel megnyertem a magyar bajnokságot két óra negyvenöt perces idővel, aztán Franciaországban megismételtem ugyanezt az időeredményt. Világversenyekben már nem gondolkodom, de a korosztályomban még jó lehetek nemzetközi szinten ezután is. A negyven éven felülieknél is van díjazás, érdemes hajtani. A legutóbbi New York-i maratonon kettő-huszonötös világcsúccsal győzött az első a negyvenévesek között, a második viszont kettő-negyvenkilencet ért el. Ha jövőre kettő-negyven körüli eredményre leszek képes, akkor itt is dobogós reményeim lehetnek.

– A magyar mezőnyben viszont címvédőként indulhat a következő esztendőben...

– Kálovics Anikó számít a legjobbnak, ő utcai futóversenyeken is jól szerepelt, mögötte azonban én következem, bár kettő-harminc körüli időre már nem vagyok képes, mint korábban. Rakonczai Bea és Teveli Petra részt vettek a pekingi olimpián, de különböző okok miatt sokat hiányoztak a mezőnyből. Ha sérülés nélkül megúszom a jövő évet, akkor jobban fel tudok készülni, mint mostanában, hiszen Peti fiam már óvodás, így az edzésmunkámat már nem kell tőle függővé tennem.

– És milyen színekben indul 2009-ben?

– Azt hiszem, a Győri Dózsáéban, annak ellenére, hogy idén az egyesület elnöke hosszú idő után megszüntette a sportállásomat. Ez a klub sajnos már nem az, ami régen volt... Remélem, így is megállom azonban a helyem. Tavasszal egy futószaküzletet szeretnék nyitni Győrött és továbbra is foglalkozom a női futóklubommal. Több mint százharminc tagunk van, közülük ötvenen-hatvanan rendszeresen járnak futni, versenyezni. Ezzel a legjobbak között vagyunk az országban a klubok közötti rangsorban, ám ez nem jelenti azt, hogy nincs hová fejlődnünk.

– Az országos szövetség elkészítette a sportág hosszú távú hazai koncepcióját. Ön hogyan látja az atlétika helyzetét?

– Győrből látva és az itteni helyzetből kiindulva sok jóra nem lehet számítani. Kevés helyen működik igazi szakmai műhely, gyengén fizetettek az edzők, a fiatalkor után jóformán elfogynak a versenyzők, alig-alig van számottevő eredmény. Örülnék, ha a szövetség ezen tudna változtatni.

Olvasóink írták

  • 1. Primax 2008. december 22. 21:10
    „Van szerencsém ismerni Jucit, anno együtt "szaladgáltunk" a Győri Dózsában Hollósi Mester tanítványaiként.
    Mindig megmelengeti szívemet, ha eredményeiről olvasok, vagy hallok.
    Büszke vagyok rá, hogy sporttársa lehettem !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két megyei aranyérem

Karate - Berettyóújfalu adott otthont a nyílt Magyar Kyokushin Karate Bajnokságnak. Az év utolsó… Tovább olvasom