Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Nem a Loki ellen, az ETO-ért játszik

Böőr Zoltán, az ETO FC középpályása az év elején kötött hosszú távú, négy és fél évre szóló szerződést a zöld-fehérekkel. A győri közönség egyik kedvence lett, pedig sérülése miatt csupán három bajnoki mérkőzésen szerepelt, igaz, akkor két gólt is rúgott.

Bizony akadtak, akik nem hittek abban, hogy a sokáig sérüléssel bajlódó Böőr Zoltán erőssége lehet a Győri ETO FC-nek. A 21-szeres válogatott futballista, amikor játszott –  igaz, összesen csupán három bajnoki mérkőzésen lépett pályára az elmúlt szezonban –, csapata egyik erőssége volt. Nagy részt vállalt abban, hogy a Rába-parti legénység ebben a bajnokságban is az élvonalban szerepeljen.

– Közel fél éve az ETO labdarúgója. Milyen tapasztalatokat szerzett a csaknem hat hónap alatt?

– Csak pozitív élményekről számolhatok be. Nagyszerű volt az a légkör, ami Győrben fogadott. Egyébként korábban debreceniként többször is szóba került a város s az ETO. Mindig úgy beszéltünk az együttesről, mint a vidék egyik legnagyobb klubja, presztízst jelentett a mi szemszögünkből is Győrben futballozni. Nem véletlenül fogadtam el  a csapat vezetőinek ajánlatát, megtiszteltetésnek érzem, hogy itt játszhatok. Itt amúgy mind a vezetők, mind a csapattársak és a szurkolók részéről is érzem azt a bizalmat, amit talán Debrecenben a sérülésem után már nem kaptam meg. S ha már a csapattársaimat említettem, nem hagyhatom szó nélkül gyerekkori barátomat, Stark Petit, aki ideigazolásomban s a beilleszkedésemben hatalmas szerepet játszott. Ezek a dolgok hihetetlen pluszlelkierőt adtak, adnak a számomra.

– Az utolsó fordulókra épült fel. Több játéklehetőségre számított?

– Persze, hiszen szerettem volna már márciusban pályára lépni. Azonban a lovaglóizom-sérülés utáni rehabilitációs időszak a vártnál jobban elhúzódott. Nem akartunk kockáztatni, így csak a hajrában tudtam bekapcsolódni, amiért egyértelműen csalódott vagyok. Annak viszont örülök, hogy épp ekkor már nagyon jól ment a csapatnak és végül közönségszórakoztató mérkőzéseken sikerült bebiztosítani a bentmaradást.

– A három mérkőzésen nem lehetett önre panasz, a szakemberek és a szurkolók szerint is csapata egyik legjobbja volt.

– Bevallom, magam is meglepődtem, hogy a hosszú kihagyás után nemcsak jól ment a játék, hanem eredményes is tudtam lenni. Azt elárulhatom, hogy az említett bizalom mellett a kiélezett szituáció is doppingolt, no meg már ki is voltam éhezve a focira.

– Teljesen rendbe jött a sérülése?

– A lovaglóizmom igen, csak közben a térdem rakoncátlankodik egy kicsit. Egy-két mérkőzést ki is kellett hagynom, s ugyan játékra alkalmas vagyok, de még mindig nem százszázalékos az állapotom.

– Mennyire sikerült megismernie, megszeretnie Győrt?

– Az első perctől kezdve jól érzem magam. Roppant szép és élhető város, minden, amire nekem és a családomnak szükségünk lehet, megtalálható itt.

– Áprilisban megérkezett várva várt kislányuk. Győrben született?

– Nem, mert azt akartuk, hogy Bíborkának, akárcsak nekem, Debrecen legyen a szülővárosa. Csodálatos érzés, hogy van egy  gyermekem.

– Visszatérve a labdarúgáshoz, pénteken éppen Debrecenben kezdi a szezont az ETO. Milyen érzésekkel utazik oda?

– Ennél jobb bajnoki kezdést el sem tudtam volna képzelni. Nem véletlen mondják, hogy az élet a legjobb forgatókönyvíró.  Nagy élmény lesz. Ami biztos, hogy nem a Debrecen ellen, hanem az ETO-ért akarok futballozni.

Szeitz Tibor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DAC a DAC ellen

Tovább folytatódik az NB II-es együttesek felkészülése, a héten mindhárom megyei gárda ismét pályára… Tovább olvasom