Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Nehezen indult, sima lett a vége

Egy perc sem telt el, s már 5–0-ra vezetett a BSE. A folytatásban is egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. Szinte minden támadásukból kosarat szereztek. Zengett is a csarnok Székely Norbert edző hangjától az időkérésnél.

BSE-ESMA - MKB-Euroleasing 69-92
(25–17, 18–32, 15–20, 11–23)

Budapest, NB I-es női mérkőzés, 200 néző. V.: Földházi, Hegedüs.
FŰRÉSZ 19/15
Castillo 11/9
Vida
IMERGEROVA 15/15
ATIES 12
Cs.: Zsovár 3
Horváth E. 3
Kiss G. 2
Vincze 4
Edző: Farkas Sándor
Semsei 4
HONTI 8
GORBUNOVA 12/3
Károlyi 6/6
Branzova 2
Cs.: Milovanovic 13/6
EÖRDÖGH 19/12
NÉMETH 12/3
Horváth Zs. 3/3
HORTI 13
Edző: Székely Norbert

Egy perc sem telt el, s már 5–0-ra vezetett a BSE. A folytatásban is egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. Szinte minden támadásukból kosarat szereztek. Zengett is a csarnok Székely Norbert edző hangjától az időkérésnél.

A második szakasz elején Zsovár kosarával tíz pont lett a BSE előnye. A folytatásban azonban az addig remekül dobó fővárosiak pontatlanul céloztak, soproni oldalon viszont Eördögh egy, Károlyi pedig két triplával tett arról, hogy újra nyílt legyen a találkozó. A félidő hajrája a soproni csapaté volt.

Honti pontjaival indult a játék szünet után. Közben a küzdelem egyre élesebb és keményebb lett. Ez a Sopronnak kedvezett, tíz pont fölé nőtt a zöld-sárgák előnye, a negyed közepére pedig tizenhat pontra, ám ekkor újra jött két olyan hazai támadás, amelyet Imbergerova triplával fejezett be. Nem adta olcsón a bőrét a BSE, Fűrész újabb triplájával megint tíz ponton belülre került. A szakasz végén azonban ismét Németh villant.

A zárószakasz úgy kezdődött, hogy Eördögh kilenc méterről dobott egy hármast, a folytatásban azonban Fűrész szinte egyedül tartotta versenyben a BSE-t. A 33. percben a hazaiak játékát szervező Castillo kipontozódott, Eördögh és Fűrész dobópárbaja közepette tartotta tíz pont körüli előnyét a Sopron. A hajrában Aties és Imbergerova is kivált a játékból, a végén Milovanovic két triplája fölényessé tette a soproni győzelmet.

Farkas Sándor: – Ahogy fáradtak vagy kipontozódtak a kulcsembereink, úgy esett vissza csapatom teljesítménye, és kiütközött az
Euroliga és a Magyar Bajnokság közötti különbség.

Székely Norbert: – Dolgos, kemény, küzdelmes mérkőzés volt. A csapatot az segítette át a kezdeti nehézségeken, hogy összeállt a védekezése. Javuló játékkal szereztük meg a győzelmet.

Majdnem baj lett
SMAFC–Budafok 67–62 (18–16, 26–11, 11–14, 12–21).

Sopron NB I/B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, 200 néző. V.: Horváth, Szalai. SMAFC: Posch 6/3, Szlávik 13/6, Balogh 10, Gombás 15, Bozsik. Cs.: Bálint 15/3, Karácsonyi 3, Pethő 5, Zieger, Derdák, Hídvégi. Edző: Vetési Imre.

A szünetig megszerzett közel 20 pontos előny a második félidőre túlságosan is megnyugtatta az egyetemieket, a vendégek felzárkóztak s a végén csak nagy nehezen tudta kiharcolni a győzelmet a SMAFC.

Vetési Imre: – Bár ennek a meccsnek a vége csúnya lett, szép évet zártunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékony célú bokszgála

Ökölvívás - A mindszentpusztai autistaotthon működésének támogatásáért bokszoltak szombaton este a… Tovább olvasom