Kisalföld logö

2018. 09. 20. csütörtök - Friderika 15°C | 26°C Még több cikk.

Nehéz szülés volt

Soproni Postás–BSE Esma 74–68 (17–20, 17–16, 22–15, 18–17) Sopron, NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 600 néző. V.: dr. Vígh, Hegedüs.
Postás: ENGLERT 21/12, Csákány 5, EÖRDÖGH 17/6, AMBRUS 8, PAPP 17/3. Cs.: Fodor, Russai 6. Edző: Meszlényi Róbert.
BSE: Pop 8/3, HAGARA 20, KOSJÁR 6, KAROLEVA 17, Kalmár-Nagy 9. Cs.: Dzsuver 8, Horváth. Edző: Ujvári Miklós.


A két Európa-kupában indult csapat összecsapása előtt a Postás vezetői virággal köszöntötték a születésnapját ünneplő csapatkapitányt, Csákány Emőkét. A két meghatározó játékosukat, Sarikot és Andót nélkülöző fővárosiak nem voltak tekintettel a jubileumra, kifejezetten ünneprontó módon kezdték a mérkőzést. Első négy akciójukat kosárral befejezve nem egész másfél perc alatt 9–0-ás előnyre tettek szert. Ezt követően kezdett ébredezni a Postás, az őrzőjétől megszabaduló és társai által jó ütemben megjátszott Papp pontjai révén 9–7-re feljöttek.

A fővárosiak mestere, Ujvári Miklós időkéréssel rendezte csapata védekezését és a bolgár légiós Karoleva vezetésével egy újabb 6–0-ás szakaszgyőzelmet vívott ki magának a fővárosi gárda, amely ezzel 8 ponttal lépett meg. A játék hullámzása folytatódott, Csákány és Eördögh is betalált és ekkor a Postás produkált egy 6–0-ás rohamot. A hazaiak másfél perccel az első negyed vége előtt érték utol riválisukat, ám a negyed végén a fővárosiak határozottabbak voltak, így ők nyerték az első periódust. Englert hamar egyenlített egy hármassal, majd a két egymást őrző center, Kalmár-Nagy és Ambrus váltott kosarat. A Postás a 13. percben Eördöghnek a sarokból beemelt triplájával szerezte meg először a vezetést, majd Englert ugyanonnan dobott egy hármast. Ezt követően a BSE kapaszkodott a Postás után, s a negyed hajrájában Dzsuver kosár plusz büntetés akciójával visszavette a vezetést a fővárosi társulat, pedig Englert a támadóidő utolsó másodpercében egy elvben demoralizáló hármast dobott.

Gigászi nagy csatában, szívós és kemény védekezésének, no meg Dzsuver pontjainak köszönhetően szünet után is tartotta előnyét a vendégcsapat. A negyed közepén Englert nevét kezdte skandálni a publikum, az irányító előbb egy betörés után szerzett egy duplát, majd újabb hárompontosával visszaszerezte csapata számára a vezetést. A küzdelem keménységét jól jelezte, hogy a puhányság vádjával nemigen illethető Csákány fél percen belül kétszer is a földre került. Előbb Kosjár birkózta le, majd Karoleva könyökölt bele a torkába. Aztán Papp negyedik személyijét követő lecserélése okozott egy kis káoszt a Postás soraiban. Eladott labdákat követően a BSE öt ponttal megugrott, ám ekkor a gyakorlatilag folyamatosan reklamáló Kosjár technikait kapott. Eördögh villant meg kétszer, majd a találkozó folyamán első ízben sikerült a Postásnak leindítani ellenfelét.

Az akció végén Russai volt eredményes, így fordított a Postás. A vendé gek azonban újra feljöttek, ám a harmadik negyed vége álomszerű volt a Postás szempontjából. Előbb Ambrus forgatta be védőjét, majd a BSE alapvonali bedobását Eördögh csípte el, és ziccerével ötpontos előnnyel várta a negyedik negyedet a Postás. Papp parádés alakításaival indult a negyedik negyed, a négy személyivel visszatérő center duplát, majd egy triplát dobott, 12 ponttal „ment" ekkor a Postás. A szívós pestiek – pontosabban budaiak – azonban nem adták föl. Hagara és Karoleva találataival két pontra feljöttek az ez idő tájt több tiszta dobóhelyzetet elrontó Postással szemben. Meszlényi időkérése után aztán Csákány talált be és az utolsó másfél perc büntetőpárbajában a Postás nagy küzdelemben megőrizte bajnoki veretlenségét.
Nehéz szülés volt, egy motivált, kitűnően felkészített és helyenként kiválóan játszó ellenfelet fektetett két vállra a soproni zöld-fehér együttes.

Meszlényi Róbert: – Nagyjából ilyen mérkőzésre számítottam, és úgy gondolom, a továbbiakban is hasonló jellegű lesz minden meccsünk, remélem, többnyire mi hagyjuk el győztesen a pályát.

Ujvári Miklós: – Gratulálok a Soproni Postásnak, amely néhány perces rövidzárlatunkat könyörtelenül kihasználta. Ez a mérkőzés is bebizonyította, nem véletlenül vezeti ellenfelünk a bajnoki tabellát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sakkozók kézlenyomata a Magyar Sportcsillagok Falán

A magyar sakkozás négy meghatározó alakja; Almási Zoltán, Lékó Péter, Polgár Judit és Portisch Lajos… Tovább olvasom