Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Nehéz mérkőzés: Pápa-Győri ETO 1-2 - fotók

A Debrecen ikszelt, így már csak 3 pont az ETO hátránya.
A bajnokság állása

1. DVSC-TEVA 25 14 8 3 52-29 50 pont
2. Győri ETO FC 25 13 8 4 42-30 47 pont
3. Videoton FC 25 12 6 7 44-28 42
4. Szombathelyi Haladás 25 11 8 6 34-27 41
5. Ferencváros 24 11 6 7 38-32 39
6. Diósgyőri VTK 24 10 9 5 38-30 39

Összefogalaló - Az első félidőben szerzett két góljának köszönhetően 2:1-es győzelmet aratott a Győri ETO FC együttese a Lombard Pápa otthonában, így továbbra is üldözi a listavezető Debrecent.

Lombard Pápa FC – Győri ETO FC 1:2 (0:2)
Perutz-stadion, 1600 néző. Vezette: Iványi (Buzás, Viszokai)

Pápa: Szűcs – Tóth G., Struhar, Présinger (Király, 62.), Németh M. - Nagy T., Csizmadia, Sekour – Griffiths (Kulcsár, 25.), Maric (Eszlátyi, 71.), Arsic. Vezetőedző: Tóth Bálint.

ETO: Kamenár – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Kalmár (Trajkovic, 59.), Pátkai – Strestík (Andric, 71.), Rudolf, Varga R. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gólszerző: Eszlátyi (81.), illetve Kamber (40.), Strestík (45.)

Sárga lap: Tóth G. (32.), Sekour (64.), Struhar (87.), illetve Strestík (57.), Trajkovic (70.), Kamenár (86.)

Pápa-Győri ETO 1-2

Edzői nyilatkozatok

Tóth Bálint: - Sajnos a szerencse most nem állt mellettünk, de a játékosaim nagyon keményen dolgoztak a második félidőben. Elhitték, hogy az ETO még nem nyerte meg a mérkőzést az első félidőben, remélem legközelebb szerencsésebbek leszünk. 

Horváth Ferenc:
- Kicsit érthetetlenül a biztos vezetés tudatában megijedtünk az eredménytől. Ez annak is betudható, hogy a Debrecent próbáljuk üldözni és igyekszünk mindig győztesen elhagyni a pályát. Nem tudatosan álltunk vissza a második félidőben, nehéz teher alatt játszani a Debrecen üldözése miatt. Bízom benne, hogy a listavezető is megizzad majd Pakson.

Jó iramban kezdődött a találkozó, mindkét együttes nyíltan futballozott a szakadó eső ellenére, de komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. A folytatásban a hazaiak aktívabbnak bizonyultak, többször is veszélyes támadást vezettek a jobb oldalon, de a győri védők rendre tisztázni tudtak.

Az első félidő derekától viszont már az ETO játszott mezőnyfölényben és ha a találkozó 30. percében egy kicsit pontosabban céloz Varga, akkor már az előnyt is megszerezhették volna. Tíz perccel később viszont már a gól sem hiányzott a játékból. Dinjar bal oldali szöglete után a hosszún álló Kamber remekül fejelt a kapu jobb oldalába. (0-1)

Az előny tudatában sem vett visszább játékából a zöld-fehér együttes, igyekezett hamar eldönteni a találkozót. Két perccel később Pátkai remek kiugratása után Strestík óriási helyzetben a kapu jobb oldalát célozta meg, de Szűcs jól olvasta le a támadó gondolatát és bravúrral hárított.

Három perccel később a korábbi szituációhoz hasonlóan ismét Pátkai kiugratása után a cseh támadó iramodott meg a pápai kapu felé, de ezúttal sokkal higgadtabbnak bizonyult, lövőcselt követően remekül emelt a kifutó Szűcs felett a kapu bal oldalába. (0-2)

A hosszabbításban Csizmadia léc alá tartó szabadrúgását Kamenár bravúrral hárította, így végül 2:0-ás győri előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően a Pápa játszott mezőnyfölényben, sokkal többet birtokolták a labdát, mint a győriek. Igaz, a hazaiak támadásaiban nem volt kellő átütőerő, sokszor elrontották az utolsó passzokat, így Liptákék rendre tisztázni tudtak.

A folytatásban sem alakult a másképp játék képe. A pápaiak irányították a találkozót, Horváth Ferenc együttese továbbra beszorult a saját térfelére és főként a gyors ellentámadásban bíztak. Kontrákat viszont nem sikerült vezetniük, a második félidőben nem okoztak gondot Szűcs kapuja előtt.

A hazai nyomásnak a találkozó 81. percében lett eredménye, Eszlátyi 18 méterről nagy erejű bal lábas lövéssel szépített. (1-2) Gólt követően Sekour, illetve Eszlátyi is nagy helyzetbe került a győri kapu előtt, de mindkét játékos pontatlanul célzott, így másodszor már nem sikerült bevenni Kamenár kapuját.

A második félidőben kissé értetlenül beszoruló Győri ETO FC együttese végül az első félidőben nyújtott teljesítményének köszönhetően begyűjtötte a három bajnoki pontot és továbbra is üldözi az éllovas Debrecent.

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

91.p. Kronaveter távoli, nagy erejű jobb lába lövését Szűcs vetődve hárította.

87.p. Struhat is sárga lapot kapott a kiugró Varga felrúgásáért.

86.p. Kamenár kapott sárga lapot időhúzásért.

86.p. Arsic szabadrúgása után Eszlátyi kevéssel fejelt 8 méterről a kapu bal oldala mellé.

84.p. Eszlátyi ívelt keresztbe a hosszún érkező Sekour felé, aki óriási helyzetben a kapu bal oldala mellé lőtt.

81.p. Szépített a Pápa! Nem bírta a nyomást a győri védelem. Szép kiugratás után Eszlátyi 18 méterről bal lábbal kilőtte a kapu jobb oldalát. 1-2

78.p. Arsic éles szögből tekert szabadrúgásból a győri kapu közepe felé, Kamenár kezéből kipattant a labda, de időben tisztáztak a győri védők.

74.p. Arsic szabadrúgása lepattant a győri sorfalról, a labdára Németh startolt rá, aki 25 méterről nagy erővel kevéssel bombázott a győri kapu fölé.

72.p. Sekour csúsztatása után Eszlátyi ollózva lőtt a kapu jobb alsó sarka felé, Kamenár vetődve hárított.

71.p. Mindkét vezetőedző cserélt. A hazaiaknál Maric helyére Eszlátyi érkezett a pályára, míg a győrieknél Strestíket Andric váltotta.

70.p. Trajkovic sárga lapos figyelmeztetést kapott Király felrúgásáért.

67.p. Bal oldali szögletet követően az üresen álló Csizmadia nagy helyzetben csukafejesből kevéssel célzott a kapu mellé.

64.p. Sekour is sárga lapot kapott, Trajkovicsot rúgta fel a pálya közepén.

62.p. Présingert Király váltotta a hazaiaknál.

59.p. Kalmár helyére Trajkovic érkezett a pályára.

57.p. Strestík kapott sárga lapot Kulcsár felrúgásáért.

56.p. Sekour jobb alsó sarok tartó lövését Kamenár vetődve hárította.

52.p. Bal oldali szöglet után Varga ívelt az alapvonalról a hosszún álló Rudolf felé, de a labda centikkel elment a támadó feje felett.

46.p. Elkezdődött a második játékrész, a szünetben egyik vezetőedző sem cserélt.

Vége az első félidőnek!

45+2.p. Csizmadia 20 méterről elvégzett szabadrúgását a léc alól tolta ki Kamenár.

45.p. Góóóóól! Ezúttal is Pátkai ugratta ki hasonló helyzetben Strestíket, aki ezúttal sokkal higgadtabb volt, a kifutó Szűcs átemelve gyönyörűen tekert a kapu bal oldalába. 0-2

42.p. Órási helyzetet hagyott ki az ETO! Pátkai ugratta ki a felező vonalnál induló Strestíket, aki egyedül vezethette kapura a labdát, majd óriási helyzetben bal lábbal a kapu jobb oldalát célozta meg, de Szűcs tudta, hogy mit akar a támadó, bravúrral hárított.

40.p. Góóóóóóól! Vezet az ETO! Pátkai ugratta ki remek ütemben a védők mögé befutó Vargát, aki 18 méterről jobb lábbal lőtt, amely Tóth lábáról szögeltre pattant. Dinjar beívelésre remekül szállt a hosszún legmagasabbra felugró Kamber felé, aki 4 méterről fejelt a kapu jobb oldalába. 0-1

36.p. Rudolf 18 méterről próbálkozott lövéssel, de a labda elrúgásának pillanatában elcsúszott, így a labda méterekkel kerülte el a kaput.

32.p. Tóth G. kapott sárga lapot Pátkai felrúgásáért.

31.p. Gyors bal oldali támadás végén éles szögből Varga centikkel lőtt a kapu bal oldala mellé. A középen berobbanó Strestík is kevéssel maradt le a labdáról.

27.p. Varga bal oldali szabadrúgása után a hosszún álló Kamber nagy helyzetben rosszul vette át a labdát, a hazaiak szögletre mentettek. Dinjar pontrúgása után Wolfe veszélyesen csúsztatott a hosszúra, ám ismét tisztáztak a védők.

25.p. Sérülés miatt Griffiths helyére Kulcsár érkezett a pályára.

22.p. Nagy cselezte ki a jobb oldalon Dinjart, majd középre lőtt Maric felé, Kamenár kivetődve szerezte meg a labdát.

19.p. Gyönyörű győri összjátékot követően Wolfe lőtte be jobbról a labdát, majd Pátkai estében kapura kotorta a labdát, de a hazai védők blokkolták a próbálkozást.

12.p. Gyors ellentámadást vezetett a jobb oldalon a Pápa. Arsic beadását pontatlanul vette át a középen álló Maric, így Kamenár Wolfe segítségével megszerezte a labdát.

6.p. Maric 18 méterről bal lábbal a kapu bal oldalát célozta meg, Kamenár magabiztosan fogta a próbálkozást.

1.p. A győriek kezdték a találkozót.

Lombard Pápa – Győri ETO FC

Pápa: Szűcs – Tóth G., Struhar, Csizmadia, Présinger, Németh M. - Nagy T., Sekour – Griffiths, Maric, Arsic. Vezetőedző: Tóth Bálint.
Csere: Horváth G. (k), Nagy S., Eszlátyi, Jagodics, Kulcsár, Király, Tajthy.

ETO: Kamenár – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Kalmár, Pátkai – Varga R., Rudolf, Strestík. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Csere: Pogacsics (k), Kronaveter, Trajkovic, Had, Anric, Dudás, Mevougou.

Előzetes
   
A zöld-fehérek számára az aranyéremért vívott harcban létkérdés lenne a három pont megszerzése a lassan biztos középcsapattá váló hazaiak otthonában.

A két csapat ebben a bajnokságban Győrött találkozott, akkor az ETO 4–1-re győzött. A győri gólokat Pátkai, Trajkovic, Andric és Koltai szerezték.
A vendégcsapat tavaly 1–1-re végzett a találkozó utolsó perceiben kapott góllal, míg előtte évben 2–0-ra győzött a pápai Perutz-stadionban.

A győriek legnagyobb riválisa a Debrecen, a hajdúsági gárda a múlt héten az MTK vendégeként elszenvedett vereséget követően Pakson javíthat. A Lokinál Szakály Péter csapatkapitánynak eltört a kézfeje a keddi, Diósgyőr elleni Magyar Kupa-mérkőzésen (4–2), így nem utazhat el Paksra. A válogatott középpályást csütörtökön meg is műtötték.

Győri szurkolók
Győri szurkolók


A papírforma szerint a piros-fehéreknek nem okozhat gondot még idegenben sem a győzelem, ugyanis az egész mezőny leghosszabb nyeretlenségi sorozatával rendelkezik aktuális riválisuk: a paksiak 17 bajnoki találkozó óta nem tudtak három pontot szerezni.

A dobogóért további négy csapat harcol és mind vendégként lép pályára. A jelenleg harmadik Haladás a sereghajtó Kaposvárhoz, a legutóbbi kilenc bajnokiján mindössze egyszer győztes Videoton az Újpesthez, a Diósgyőr a Mezőkövesdhez, a Ferencváros pedig a Honvédhoz látogat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthon kapott ki a sereghajtótól a Chelsea

A tabella második helyén álló, a Bajnokok Ligájában pedig elődöntős Chelsea nagy meglepetésre… Tovább olvasom