Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Nehéz helyzetben a Sopron

Gyengén sikerült az FC Sopron premierje az UEFA-kupában, 3–0-ra kikapott a Donyeck gárdájától.

Matáv Sopron - Donyeck 0-3

17. p: Cotan kapott ajándékba egy labdát az ukrán tizenhatos előtt, elfektette a védőjét, majd a messze kifutó kapust is, de lövés helyett még csinált két cselt, majd jobbról kisodródva keresztbe előtte a labdát a kapu előtt.
 52. p: Villámgyors ukrán kontra végén Aliuta ugratta ki Risticet, aki egyedül vezette a labdát Baloghra, majd lövés helyett, a mellette érkező Siscsenko elé gurított, ő pedig 10 méterről a jobb alsó sarokba helyezett. 0–1.
87. p: Ukrán kontratámadás végén Melikjan adott középre balról, a rövid oldalon Olekszijenko érkezett és 5 méterről a kapu jobb oldalába fejelt. 0–2.
91. p: Egy indítást követően Olekszijenko egy védővel a nyakán indult meg, majd 20 méterről a kint álló Balogh fölött a kapu bal oldalába emelt. 0–3.

Azonnal támadólag lépett fel a soproni együttes, hamar bebizonyította, hogy zavarba hozható a Metalurg védelme. Ahogyan Csank János, a soproniak edzője kérte, nem estek neki az ukránoknak fiai. A Metalurg fegyelmezetten, szervezetten védekezett, ám akcióik, amelyek során Siscsenkót és Zakarljukát próbálták megjátszani, rendre lesen haltak el. A 18. percben Cotan kétszer is „belehalt" a szépségbe: a játékos gyakorlatilag ziccerhelyzetbe került, el is fektette Virt kapust, ám ahelyett, hogy lőtt volna, tovább cselezett, és kisodródott helyzetből a kapu mellé lőtt. Nem sokkal később Vén előtt adódott lehetőség egy szép akció végén, ám lövésébe az utolsó pillanatban belelépett Csecser.
A félidő második fele amolyan pozíciójátékot hozott, enyhe soproni fölénnyel, ám Fülöp kevés használható labdát kapott. Amikor pedig mégis eljutott hozzá a labda, nem tudta pontosan megjátszani. A hőn áhított kétgólos előny a helyzetek alapján akár meg is lehetett volna az első félidőben, de a lehetőségek kimaradtak.

Ezért a második félidő elején aztán drága árat fizetett a soproni együttes. Az első valamirevaló ukrán akció végén a donyeckiek sakk-mattra játszották ki a soproni védelmet, és az akció végén a múlt heti bajnokin is három gólt „vágó" Siscsenkónak már nem volt nehéz dolga. A gól után Csank János gyors egymásutánban cserélt kettőt, hogy kicsit felpörgesse csapata játékát. Ennek ellenére fiai elég tanácstalanoknak tűntek a donyecki térfélen.

A vendégek előnyük birtokában átadták helyüket a soproniaknak és gyors ellenakciók vezetésére rendezkedtek be. A félidő közepén Csank János 19-re lapot kért: levitte a középpályáról a kapott gólt követő cserék után a védelembe hátrarendelt, 19-es mezben játszó Fehért, és helyére a vérbeli csatárt, Lucát dobta harcba. Ez sem segített azonban, a donyeckiek gond nélkül őrizték előnyüket, melyet aztán a hajrában növelni is tudtak.

Összességében a soproniak az első félidőben kihagyták a helyzeteiket, a szünet után szerzett gyors donyecki gól pedig „megfogta" a hazai csapatot. A második félidőben már egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, akik a hajrában szerzett góljaikkal nemcsak a mérkőzést, hanem a továbbjutás kérdését is eldöntötték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győriek a világ elitjében

Győri sikerekkel zárult a hazai rendezésű világbajnokság. Ékes Csaba a dobogó legfelső fokára… Tovább olvasom