Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

Negyvenéves jubileum

Négy évtizede elért sikerre emlékeztek a patinás győri egyesületben, az Elektromos Vasas Sportkörben.
Labdarúgóik éppen negyven évvel ezelőtt, az 1971–72-es bajnoki évadban az NB III Északnyugati csoportjában 47 ponttal végeztek az első helyen, öt ponttal a második Soproni VSE és tizeneggyel a harmadik Motim TE előtt.
 
Az ünnepségen az akkori bajnokcsapat tagjai közül megjelent Bokor Lászlót, Germán Ferencet, Hiba Istvánt, Klell Tibort, Kovács Rudolfot, Merczel Mihályt, Nádasdi Tibort, Sulyok Istvánt, Szalai Miklóst, Takács Ferencet, Takács Tibort, Váczi Károlyt és Varga Lászlót köszöntötte az évfordulós rendezvényen Albert Zoltán sportköri elnök, aki egy-egy emléktárgyat is átnyújtott a volt játékosoknak, valamint az egykori sportvezetőknek.

A beszélgetések során ismét szóba kerültek az akkori sikert eredményező kiemelkedő teljesítmények, mint a 29 találattal gólkirályi címet nyert Merczel, avagy a tavaszi fordulón összesen csupán hat gólt kapott Takács kapus bravúrjai, no meg az is, hogy az egy mérkőzésen elért legtöbb gólt is a Győri Elektromos jegyezte, amikor 9–1-re nyert a Tatai AC ellen.

Az ünneplés közepette nem feledkeztek meg azokról a csapattársakról sem, akik már nem lehetnek közöttük, egyperces néma csenddel emlékeztek az évek során elhunyt egykori játékosokról: Kocsis Józsefről, Pável Ferencről, Németh Lászlóról és Kovács Józsefről.

Az évfordulóra összegyűlt győztes csapat tagjai Albert Zoltán jelenlegi, valamint Magyar Balázs és Papp Zoltán volt sportköri elnökök társaságában. A csapattal tartottak az ünneplésen is a régi vezetők: Kiss Gyula, Fogarasi Ferenc, Horváth Tibor és Németh József.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az olimpiára nézve jól sikerült a kajak-kenu Eb

Olimpiai szemüvegen keresztül nézve jól szerepeltek a magyar kajak-kenusok az Eb-n. Tovább olvasom