Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Negyven éve védi a kaput

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (35.)
– Néhány évvel ezelőtt Bodonhelyen volt olyan tartalékbajnoki mérkőzés, amelyen a csapatunkban szereplő négy játékos összéletkora több volt, mint az ellenfél egész csapatáé – mondta érdekességként Szabó Zoltán (57), aki kora ellenére mégis igazolt játékos, jelenleg éppen Bágyogszováton.

Bodonhelyen nevelkedett, de mivel gyerekkorában a faluban nem volt csapat, ezért Bágyogszováton lett igazolt labdarúgó.

– Öt évet védtem itt, majd nyolcvanban átigazoltam Rábapatonára és három évvel később ott is bajnokságot nyertünk. Ennek jogán osztályozót játszhattunk a Soproni Vasas ellen, de sajnos nem jutottunk feljebb – mondta magáról.

Szabó Zoltán
Szabó Zoltán

Ezt követően egy-egy évet még eltöltött a környező településeken, Rábacsécsényben és Mórichidán, majd amikor 1985-ben újjáalakult Bodonhelyen a labdarúgó-szakosztály, egy évvel később már a csapat kapujában állt, ahonnan 25 éven át senki sem tudta kiszorítani.
– Számtalan kellemes emlékem van ebből a negyedszázadból is, hiszen túl azon, hogy ebben az időszakban már egy csapatban játszhattam Zoltán fiammal, Bodonhelyen voltam edző, intéző, mindenes. Volt saját autóbusza az egyesületnek, én fuvaroztam a csapatot, és egy átszervezés következtében, igaz, csak egy évet, de a Bodonhellyel is szerepeltünk a megyei másodosztályban.

Az alig 320 lelket számláló községben bár mindig nehézséget okozott a két csapat kiállítása, de mindig vállalták a tartalékcsapat indítását is. Igaz, ehhez szükség volt a szomszédos településekről jelentkező játékosok befogadására, illetve az ötven éven felüliek szerepeltetésére is. Bodonhelyen volt olyan időszak, amikor Szabó Zoltán mellett Boglári Gyula 57, Varga Iván 59 és Szőllősi László 55 éves kora ellenére rendszeresen pályára léptek a tartalékbajnoki mérkőzéseken.
– Már a harmadik cikluson át önkormányzati képviselőként is megpróbálom segíteni a hazai csapat működését. Ezenfelül Kardos Zoltánnal közösen létrehoztunk egy alapítványt Bodonhely sportjáért, amely a hazai labdarúgást hivatott támogatni. Az önkormányzat támogatásával folyamatosan fejlesztjük a sportlétesítményt, öltözőfelújítás, pálya körüli korlát építése, valamint a világítás elkészítése szerepelt a legutóbbi programjainkban, de saját kút elkészítésével a pálya öntözését is megoldottuk.

A fiai is Bágyogszováton futballoznak, de Szabó Zoltán büszkén mondja, hogy már a négyéves unokája is teljes felszerelésben ott toporog a pálya mellett az edzések, mérkőzések alkalmával.

– Remélem is, hogy tovább- öröklődik családon belül a sport, a labdarúgás szeretete. Valóban magammal viszem az unokámat is az edzésekre, ügyesen terelgeti a labdát. Az biztos, hogy rengeteg lemondással, otthonról, a családtól való távolléttel jár még ilyen szinten is a labdarúgásban való aktív részvétel, de ha az ember egyszer valamibe beleszeret...

Olvasóink írták

  • 1. Gőcze_László 2012. augusztus 25. 10:23
    „Csak gratulálni lehet hozzá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamber újabb győzelemre készül

A bosnyák–szerb Djordje Kamber többek között két góllal és egy majdnem gólpasszal vette ki a… Tovább olvasom