Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Négyszázharmincmillióból épül az új egyetemi edzőcsarnok

A közelmúltban kezdődött meg a győri Széchenyi-egyetem új edzőcsarnokának építése.

A munkálatok a tervek szerint tavasszal fejeződnek be, akkor vehetik majd birtokba a kosárlabda-, kézilabda-, röplabdacsapatok, az asztaliteniszezők és persze a győri polgárok az új létesítményt, mellyel jelentősen javulnak az intézmény sportolási és edzéslehetőségei.

A projekt 430 millió forint, ebből 300 millió a taóból (társasági adó) folyt be, míg 130 millió az önkormányzati önrész.

„Olyan mértékben meghaladta az igény a lehetőségeket, hogy mindenképpen szükség volt egy ilyen edzőcsarnokra – kezdte Gyömörei Tamás, a beruházó Széchenyi ESE elnöke. – Bár annak idején az is szóba került, hogy a régi edzőcsarnokot újítjuk fel, de hosszú távú igényeinkhez mindenképpen egy nagyobb, a kézilabdasportágnak is megfelelő méretű új létesítmény megépítése mellett döntöttünk.

Nagy jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy a hosszanti mellett keresztben is kialakítható két kosárlabda- és egy röplabdapálya. Amit még mindenképpen szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez a csarnok elsősorban az utánpótlásé, a tömegsporté és nem utolsósorban a győri polgároké lesz. Fontos még megemlíteni, hogy az új csarnokkal az öltözői kapacitás megháromszorozódik."

Ilyen lesz jövő tavasszal a Széchenyi-egyetem új edzőcsarnoka, mely több sportág utánpótlásának lesz az otthona.
Ilyen lesz jövő tavasszal a Széchenyi-egyetem új edzőcsarnoka, mely több sportág utánpótlásának lesz az otthona.


Az eredetileg is sportfejlesztésre szánt területen épülő létesítmény összesen 1860 négyzetméteres lesz, ebből 1350 a küzdőtér.

„Kemény munka előzte meg, hogy idáig eljussunk, lassan két éve kezdődött az előkészítés, így mindannyiunk számára örömteli volt, hogy szeptember közepén végre megindult a munka, s bár most még az alapozás előtt vagyunk, a tervek szerint minden esély megvan arra, hogy tavasszal már használni lehessen a csarnokot – vette át a szót Lipi László, a Széchenyi-egyetem műszaki igazgatója.

– A létesítmény azért is nagyon fontos, mert a három év múlva rendezendő ifjúsági olimpiai fesztiválon is kulcsszerepet szánnak a szervezők a létesítménynek. Ez az esemény is előmozdította egyébként, hogy most egy i
lyen beruházásról beszélhetünk."

Az épületben nagy események biztosan nem lesznek – erre továbbra is rendelkezésre áll az egyetemi csarnok –, lelátórész nem is épül, utánpótlásmeccseket azért természetesen játszanak, de az elsődleges az edzés és a tömegsport. A környéken élők számára megnyugtató lehet még, hogy reggel 6-tól este 10-ig lesz csak nyitva a csarnok.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Politikai üggyé vált a félbeszakadt a szerb-albán meccs

A mérkőzést az első félidő vége előtt néhány perccel szakították félbe, miután dulakodás tört ki a… Tovább olvasom