Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Négyen az aranyért

Szerdán rajtol a női kézilabda-bajnokság. A Graboplast-ETO hazai pályán 18 órakor a Pécs ellen kezdi meg menetelését. Várhatóan az első találkozó csak rutinfeladat lesz a zöld-fehérek számára, de az idei szezon tartogat még nehéz mérkőzéseket a győriek számára.
A Graboplast ETO női csapata.
A nyári játékosmozgást figyelembe véve úgy fest, kibővült a dobogóra pályázó együttesek köre. A címvédő, BL-döntős Ferencváros, a Magyar Kupa-győztes Dunaferr, valamint az EHF-kupa előző kiírásában egészen a döntőig menetelő Graboplast-ETO mellett ugyanis a három olimpiai ezüstérmessel – Siti Beával, Deli Ritával és Farkas Andreával – erősítő Cornexi-Alcoa is bele akar szólni az érmek elosztásába. Sok borsot törhet még az esélyesek orra alá a szintén jól erősítő Hódmezővásárhely, valamint a Debrecen is.

– Valóban izgalmas idény előtt állunk – kezdte Vura József, a Graboplast-ETO mestere. – Azt viszont nem tudjuk, hogy valójában miként is sültek el az igazolások. Erre csak a mérkőzések adnak választ. A Cornexi kétségkívül nagyszerű játékosokat csábított magához, de ne feledjük, korban mindhárman harminc felett járnak. Egy-két jó évük még lehet, de nem kizárt, hogy nem tudnak annyit segíteni a fehérváriakon, amennyit előzetesen várni lehet. A Dunaferr és a Fradi az elmúlt évekhez hasonlóan nyilván most is erős csapattal vág neki a hosszú szezonnak. Lesznek tehát nehéz mérkőzések, mert van még néhány olyan együttes a mezőnyben, amelyik hazai pályán könnyen meglepetést okozhat.
– Mi a célkitűzése a Graboplast-ETO-nak az elmúlt évek egyik legszínvonalasabbnak ígérkező pontvadászatában?
– Természetesen az, hogy minél előbbre végezzen, s elérje a nemzetközi porondra jogosító helyek egyikét. Hogy ez egészen pontosan mit jelent, nehéz megmondani. Ahogyan akár az első helyen is végezhetünk, úgy könnyen kiköthetünk a negyedik helyen.
– A felkészülés során sikerült elvégezni a tervezett munkát?
– Úgy gondolom, amit lehetett, megcsináltunk. Gondjaink most is voltak, mert sok volt a hiányzónk. Szerencsére azonban nem sérülés miatt kellett nélkülözni a játékosokat, hanem a felnőtt- és korosztályos válogatottak kötelezettségei miatt. A junior Európa-bajnokságról ráadásul sikerélménnyel térhettek haza a lányok, ami alighanem ösztönzőleg hat későbbi teljesítményükre. Ami a sérülteket illeti, hála istennek megúsztuk komolyabb baj nélkül, egy-két hetes hiányzások voltak csak. A hétvégén már mindenki edzett, így Ana Djokic és Mehlmann Ibolya is. A Pécs elleni meccsen minden bizonnyal már tudnak játszani.
– Mennyiben játszik mást a csapat, mint a korábbi években?
– Igyekeztünk új elemeket is begyakorolni, már amennyire a válogatottak hiánya lehetővé tette. Úgy érzem, pillanatnyilag védekezésben a hatos falunk az élvonalban is nagyon erős, de nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy Kindl Gabriella télen elszerződik. P ebben a felállásban alappillér, de decemberig még van három és fél hónapunk, hogy az ő hiányát megoldjuk.

A Graboplast-ETO játékoskerete (mezszám, név, születési év):
1 Irina Sirina (1967), 2 Carmen Nitescu (1976), 3 Horváth Roxána (1982), 4 Mehlmann Ibolya (1981), 5 Pavlikné Lovász Zsuzsanna (1976), 6 Vérten Orsolya (1982), 7 Mörtel Renáta (1983), 8 Farkas Veronika (1984), 9 Köbli Anett (1977), 10 Kindl Gabriella (1979), 11 Jókai Nóra (1982), 12 Herr Orsolya (1984), 13 Görbicz Anita (1983), 14 Bódi Bernadett (1986), 15 Ana Djokic (1979), 16 Petróczi Viktória (1983), 17 Micskó Zsófia (1985).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vándorgyűlés az olimpiáról

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) égisze alatt működő Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) Sopronban… Tovább olvasom