Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Négy új játékos érkezett Sopronba

Amint az várható volt, a múlt heti felkészülési mérkőzéseken Komjáti András szakmai igényeinek megfelelő teljesítményt nyújtó két jugoszláv labdarúgó még a múlt év végén aláírta szerződését, és fél évre az MTK-tól kölcsönbe került a Matávhoz.

A két, a közelmúltban a csőd szélére került Dunaferrben szerepelt kiszemelt, Balaskó Iván és Bagoly Gábor hétfőn délben érkezett Sopronba tárgyalni. Délután három óra előtt már meg is állapodtak Bognár György klubigazgatóval és másfél évre a Matávhoz szerződtek.
Matáv-erősítés: Balaskó, Bagoly, Lambulic, Lazic Négy új játékos érkezett Sopronba.
A két, a közelmúltban a csőd szélére került Dunaferrben szerepelt kiszemelt, Balaskó Iván és Bagoly Gábor hétfőn délben érkezett Sopronba tárgyalni. Délután három óra előtt már meg is állapodtak Bognár György klubigazgatóval és másfél évre a Matávhoz szerződtek.

Az MTK-ból érkezett középpályás, Bojan Lazic gyakorlatilag eleve ott szerepelt Komjáti András kívánságlistáján, neki tulajdonképpen bizonyítani sem kellett volna. A Bük, valamint a Petrzalka elleni felkészülési találkozókat mégis végigjátszotta nagy munkabírásával, rengeteg szerzett és többnyire ügyesen, pontosan megjátszott labdával.

Bizonyította: helyes volt a szakvezető megérzése, lehet rá számítani. A másik, a fő városi kék-fehér gárdától érkező futballista, a védő Mladen Lambulic helyzete már nem volt ennyire egyértelmű, ő a két edzőmeccsen győzte meg Komjátit. A védelem tengelyében magabiztosan játszott, határozott volt, több jó ütemű szereléssel vétette magát észre, nagy szerepe volt abban, hogy az ellenlábasok nemigen tudtak helyzeteket kialakítani a Matáv kapuja előtt. A két ex-Dunaferr-játékos tiszta lappal érkezett Sopronba, egy igazolással az újvárosi klub tól, amelynek értelmében szabadon igazolhatók.

Edzésben vannak, és mától bekapcsolódnak a közös munkába a Matávnál. Ma délután az osztrák másodosztály listavezetőjét, a Mattersburg gárdáját fogadja 14 órától a Vasas-pályán a Matáv, és ha Komjáti András úgy gondolja, a szurkolók akár mind a négy, most már hivatalosan is Matáv-játékosnak tekinthető új szerzeményt láthatják. A belépők most is egységesen 300 forintba kerülnek. Az osztrák csapatban Didi Kühbauer személyében egyébként egy nemzetközi szinten is jegyzett támadót láthat a közönség, amely a hírek szerint szépszámú lesz, mivel Ausztria legnépszerűbb csapatáról van szó: a nagymartoniak mérkőzéseit átlagban több néző tekintette meg, mint például az Austriáét, a Sturmét vagy bármely első osztályú osztrák együttesét. A mai vendégegyüttesben szerepel az a Szekér István is, aki a Haladásban nevelkedett, de megfordult pályafutása során többek között a holland Willem II gárdájában is. B. L.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpiát ér a hatodik hely

Szombaton délelőtt drámai mérkőzésen, kétszeri hosszabbítás – vagyis nyolcvan perc játék… Tovább olvasom