Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Négy perc rövidzárlat döntött

Zsinórban negyedik vereségét szenvedte el csütörtökön az Euroligában az MKB-Euroleasing.

A címvédő Valenciennes ellen az első félidőben még szenzációsan játszott Natalia Hejková együttese, ám szünet után visszaesett az addig remeklő együttes, s a címvédő francia alakulat ezt kihasználva a maga javára döntötte el a meccset. Idén nem nagyon játszott annyira gördülékenyen, szellemesen a soproni csapat, mint a csütörtöki Euroliga-mérkőzés első félidejében.

Azon túl, hogy a zöld-sárgák játékát remekül gyorsító Honti irányításával több könnyű kosarat szereztek a soproniak, a felállt védelem ellen sem jöttek zavarba, türelmes, pontos adogatások után rendre ügyesen játszották meg a palánk alatt Matovicot és Blahuskovát. Hogy mindezek után mi történt a szünet után? Nos, valahogy úgy tűnt, az öltözőben maradt a soproni csapat.

Az addig lendületes támadójáték szinte teljesen leállt, alig volt mozgás, mindenki a labdásra várt. Sajnos ebben a kritikus szakaszban senki sem tudott a soproni együttes vezéregyénisége lenni. Talán Gordana Kovacevic vehette volna sokadszor vállaira a csapatot, ám ezúttal ő sem tudta átlendíteni a holtponton az MKB-t.

Natalia Hejková edző szerint is a harmadik negyed elején dőlt el a találkozó. „Úgy tűnt, mintha megijedtek volna a lányok attól, hogy győzhetnek a címvédő ellen. Ez a négyperces rövidzárlat döntőnek bizonyult. Igaz ugyan, hogy innen még sikerült visszakapaszkodnunk, feljönnünk, sőt, átmenetileg fordított is a csapat, ám a hátrány ledolgozása rengeteg energiát vett ki a csapatból, így a végén a franciák a maguk javára fordították a meccset."

Honti Katalin az első félidőben remekül irányított. Érdekesség s egyben a belső emberek kritikája is, hogy Honti amellett, hogy az MKB legjobb előkészítője volt a meccsen, Blahuskovával egyetemben a lepattanószerzésben is „élharcosnak" bizonyult. A remeklő fiatal játékos a következőket mondta a mérkőzés után: „Nagyon jól kezdtünk, de szünet után szinte megálltunk. Pedig az utóbbi Euroliga-mérkőzések nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. Most az első félidőben ment is a játék. Szünet után is nagyon akartunk, mindenki mindent megpróbált megtenni a sikerért, de végül csak ennyire futotta."

Ami a statisztikai adatokat illeti, szembetűnő volt, hogy a soproniak 16 labdát eladtak, és csak négyet szereztek. Amúgy az utolsó négy vereséggel végződött találkozó mindegyikén elég jelentős pontkülönbséggel – Ukrajnában tíz, a Brno ellen itthon hat, Krakkóban tizenkét, most, a Valenciennes ellen pedig hét ponttal – veszítette el a soproni együttes az utolsó 10 percet... Ezeken a találkozókon az Euroliga addigi egyik legeredményesebb játékosa, Gordana Kovacevic az addigi közel 20 pontos átlag helyett 10,25 pontos meccsenkénti átlagot hozott.
Veresége ellenére egyébként az MKB-Euroleasing az utolsó forduló eredményétől függetlenül – a soproni gárda amúgy is szabadnapos – már továbbjutott.

Az élet egyébként nem áll meg Sopronban. Az MKB vasárnap 18 órakor ahhoz a Szolnokhoz utazik, amely a közelmúltban anyagi problémák miatt elveszítette legjobb játékosait, s gyakorlatilag a juniorcsapatával kénytelen kiállni. Mindezek ismeretében még idegenben is kötelező a biztos győzelem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem számítanak Baumgartnerre

Nem lesz magyar versenyzője az idei Forma–1-es futamoknak, úgy tűnik Baumgartner nem indul. Tovább olvasom