Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Négy győri érem Keszthelyen

Egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet „lőttek” össze a Patent Győri LK versenyzői a múlt hétvégi keszthelyi légfegyveres országos bajnokságon.
Keszthelyen rendezték a 10 méteres légfegyveres országos bajnokság futócéllövő számait, ahol nagyszerűen teljesítettek a Patent Győri LK sportlövői.

A győri csapat, Dávid Balázs, Spárnicz Ádám és Boros László országos bajnok lett.
A győri csapat, Dávid Balázs, Spárnicz Ádám és Boros László országos bajnok lett.

„A verseny egyben vb-válogató is volt, nyáron Svédországban, Stockholmban lesz a világbajnokság, így nem volt mindegy, milyen eredményt érnek el versenyzőink – kezdte Laczik Zsolt, a győri klub vezetőedzője.

– Egyéniben Boros László mindkét számban bronzérmet szerzett, Tasi Tamás és Sike József előzte csak meg fiatal sportolónkat, aki a vegyes lövéseknél mindössze egy körrel maradt le a neves riválistól. Ami mindenképp pozitív, hogy mindhárman kiválóan lőttek, s ez biztató a világbajnokságot illetően, hiszen csapatban – ha nevez a szövetség ilyet – akár még éremesélyesek is lehetnek. A győriek közül Dávid Balázs és Spárnicz Ádám is pontszerző helyen végzett mindkét számban. Utóbbi szereplése mindenképp kellemes meglepetés, hiszen ez az első éve a felnőttek között."

Csapatban még sikeresebben lettek a győriek: „Az első nap ezüst-, a folytatásban már aranyérmet ért a jó szereplés és magyar bajnok lett a Boros László, Dávid Balázs, Spárnicz Ádám alkotta csapat. Összességében a vegyes számokkal elégedettek lehetünk, sajnálom, hogy Boros Lászlóban benne maradt úgy tizenöt kör. Az biztos, nagyon akarta a sikert, talán épp emiatt nem jött össze a még jobb helyezés. Persze van idő javítani, Stockholm előtt lesz még egy Grand Prix-verseny Plzenben, és ötven méteren is versenyezhet még" – tette hozzá bizakodva a vezetőedző.

Eredmények. Futócél, 30+30 lövés, egyéni: 1. Tasi Tamás (Honvéd Kossuth LK), 2. Sike József (Budapesti Honvéd SE), 3. Boros László (Patent Győri LK), ...6. Dávid Balázs (Patent Győri LK), 7. Spárnicz Ádám (Patent Győri LK). Csapat: 1. HKLK, 2. Patent Győri LK, 3. BEFAG Keszthely. Futócél, 40 vegyes lövés, egyéni: 1. Tasi Tamás (HKLK), 2. Sike József (BHSE), 3. Boros László (Patent Győri LK), 4. Spárnicz Ádám (Patent Győri LK), ...6. Dávid Balázs (Patent Győri LK). Csapat: 1. Patent Győri LK, 2. HKLK B, 3. BEFAG Keszthely.

Egerben rendezték a légfegyveres országos bajnokság puska- és pisztolyszámait. Sidi Péter kiváló, 701,1 körös eredménnyel nyerte meg a férfi puskások versenyét vasárnap. A Bajnokok-Olympia SE világ- és Európa-bajnoka a 60 lövéses alapversenyt mindössze két kilencessel, 598 körrel zárta, majd a fináléban is jól célzott, s 103,1 kört tett ehhez hozzá. Sidi óriási fölénnyel, több mint kilenckörös előnnyel lett aranyérmes.
A puska, pisztoly szakág másik magyar olimpiai kvótása, a pisztolyos Csonka Zsófia ezüstérmes lett az idei légfegyveres
Európa-bajnokságon a londoni kvalifikációról csak egy hajszállal – kevesebb belső tízesei miatt – lemaradt Nemes Adrienn mögött.
A női puskásoknál Karmacsi Ildikó, a férfi pisztolyosoknál pedig Csizmadia András szerezte meg a bajnoki címet.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Primera División: nyolcadik a Sevilla

Hétfő esti sikerével a Sevilla a nyolcadik helyre jött fel a spanyol labdarúgó-bajnokságban. Tovább olvasom