Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Négy éve már sikerült

Ma kezdődik a női Európa-bajnokság. A magyar csapat 17.45 órakor a győri egyetemi csarnokban Fehér oroszországgal játszik.

A ma kezdődő magyarországi EB lesz a hatodik a sorban. Az el sőn, még 1994-ben negyedik volt a magyar csapat, aztán két év múlva csak a tizedik. Ezt követő en jött a Mocsai-éra, amely során 1998-ban bronz-, 2000-ben – szintén az olimpia után – arany éremmel tért haza az együttes. Két éve a dánok otthon tartották az első helyet, a magyarok pedig ötödikként zártak. Azóta egy vi lágbajnoki második és egy olim piai ötödik hely legjobbjaink mérlege. A csoportellenfelek közül a franciák dicsekedhetnek a legjobb eredménnyel az elmúlt időszak ból: a két évvel ezelőtti EB-n har madik, a tavalyi vb-n – az emlé kezetes magyarok elleni finálét követően – elsők lettek.

Az olimpián viszont lemaradtak a dobo góról, viszont megint a magyarok orra alá törtek borsot azzal, hogy a negyeddöntőben búcsúztatták a Mocsai-csapatot. Most viszont megfiatalított gárdával vágnak ne ki a kontinenstornának, így óriási meglepetés lenne, ha megint jól szerepelnének. Az osztrákok egyre érettebb já tékot produkálnak, gyaníthatóan a magyarok és közöttük dől el a csoportelsőség sorsa. A fehéroroszoknak bravúr lenne, ha továbbjutnának a kvartettből. Mindhárom gárda ellen pozitív a magyar mérleg.

A fehéroroszok kal kétszer találkozott a válogatott és mindig nyert. Ausztriával 46-szor játszott, 33-szor nyert, 11-szer kikapott és kétszer döntet len lett. Franciaországgal szembeni 37 csatából 25-ször nyertek a ma gyarok, 11-szer a rivális, és volt egy döntetlen. A hazai együttes mellett Nor végia, Ukrajna, Oroszország, Szlovénia és Dánia válogatottjá nak van komoly esélye a dobogó ra jutásért vívott harcban. Az egyetemi csarnok ma 15.30 órakor nyitja kapuit. A szervezők felhívják a nézők figyelmét, hogy az italfogyasztást csak a szomszé dos sátor területén engedélyezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A címvédő otthonában játszanak

Ma mindkét soproni csapat a nemzetközi porondon próbál szerencsét. Tovább olvasom