Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Négy érkező, három távozó

Török Zoltán, az MKB-Euroleasing Sopron női csapatának ügyvezetője már a következő évadot tervezi.

„Ez egy olyan évad volt, amelynek végén sem szurkolóinknak, sem támogatóinknak, sem pedig nekünk vezetőknek nem maradt hiányérzetünk" – kezdte Török Zoltán, a soproni csapat ügyvezetője.

Sztárok testközelből

„Az Euroligában mindhárom orosz sztárcsapat járt Sopronban, s ezekben az együttesekben közönségünk világklasszisok egész sorát láthatta. Amellett, hogy a nemzetközi szerepléssel elégedettek lehetünk, a két hazai sorozatban több szempontból is történelmet írt a csapat. Lányaink soproni női együttesként először nyerték meg a Magyar Kupát, a bajnokságban pedig eddig szintén egyedülálló módon a Péccsel szemben 0–2-ről fordítva lettek bajnokok."

Ahhoz, hogy ezeket a sikereket ilyen büszkén sorolhassa az ügyvezető, elengedhetetlen volt a biztos anyagi háttér. „A bajnoki döntő utolsó mérkőzésének napján zártuk le a pénzügyi évet átfogó ellenőrzéssel, könyvvizsgálói jelentéssel. A felügyelőbizottság és a taggyűlés által elfogadott mérleg főösszege 246 millió forint volt. Természetesen rendezzük a játékosok felé a nekik joggal járó anyagi és prémiumkötelezettségeket. Az így megmaradt több mint 21 millió forintot tőkepótlásra fordítjuk" – nyilatkozta Török Zoltán, aki szólt a jövőről is.

Fiatalok pótolják a távozókat

„Annyit már tudni, hogy három palánk alatti magas ember: Ivana Matovic Oroszországba, Cserny Réka Franciaországba, Horváth Zsófia pedig a Zala Volánhoz igazol. Ami a következő szezon játékosállományát illeti, a legfontosabb, hogy a sikercsapat gerince együtt marad. Továbbra is soproni színekben kosarazik Németh Bernadett, Kocsis Boglárka, Honti Kata, Eördögh Edit, Károlyi Andrea, Horváth Zsuzsa, Olexandra Gorbunova és Albena Branzova.

Az élet nem áll meg, a pótlásokról gondoskodni kellett. A klub négy igen fiatal kosárlabdázóval állapodott meg, s mindegyikükkel hosszabb távra. A huszonegy éves irányító, Semsei Barbara és a húszesztendős center, Horti Dóra meghatározó játékosa volt a tavaly Székely Norbert irányításával Sopronban az U20-as EB-n ezüstérmet szerzett magyar válogatottnak. Mindkettőjükkel kétéves szerződést kötött a klub. Négyes posztra igazoltuk a mindössze tizennyolc esztendős szerb Jelena Milovanovicot, akit beválasztottak a tavalyi korosztályos EB All Star-csapatába. Ő három évre szerződött csapatukba. A másik légiós az ötös posztra érkezik, a huszonhárom éves Iva Sliskovic, aki Amerikában a South Carolina-i egyetemen tanult és kosarazott. A horvát kosaras két évre kötelezte el magát hozzánk, velük teljes a keret a következő szezonra" – mondta a sportvezető.

Biztos lábakon áll a klub

Kérdés, hogy a klub anyagi helyzeti mennyire biztosított a jövőre nézve. „A következő évadot nagyon nagy biztonsággal terveztük. Nyugodt vagyok klubunk jövőjét illetően, mert egyrészt azt gondolom, a bajnoki cím és a kupagyőzelem igen jó ajánlólevél lehet a már meglévő, illetve leendő támogatóink felé, másrészt bízom a stábunk munkájában" – zárta a beszélgetést Török Zoltán.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar aranyak a győri vb-n

Két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett a magyar válogatott a hétvégén Győrött rendezett duatlon-világbajnokságon, amely rekord részvételt hozott a sportág történetében. A legnagyobb magyar sikert kétségkívül az oroszlányi Tóth Zsófia érte el: előbb egyéniben, majd csapatban is aranyérmes lett. Tovább olvasom