Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Négy edző, harmincöt játékos

Az őszi 11. helyhez képest egy pozíciót előrelépve a 10. helyen zárta a 2006–2007-es évadot az FC Sopron.

Ahhoz képest, hogy a szezon előtt nemzetközi kupaszereplést érő pozíció elérése volt a terv, a szereplés – finoman fogalmazva – nem túl fényes.

Gyenge támadójáték

A szezon során nem kevesebb, mint négy szakvezető – Selymes Tibor, Roberto Landi, Csertői Aurél és Dario Bonetti – irányította a soproni gárdát. Ami a nézőszámot illeti, a szerény őszi 2125-ös átlag némiképp emelkedett.

A legtöbben az ETO elleni megyei rangadót látták a Káposztás utcában. Az összecsapáson csaknem 3500 néző volt a városi stadionban, annak ellenére, hogy előtte, az MTK elleni 3–0-s vereséggel zárult idénynyitón regisztrálhattuk a tavasz negatív soproni nézőcsúcsát 1400 szurkolóval a lelátókon.

Az FC Sopron bajnoki mérlege 30 mérkőzésen 11 győzelem, 4 döntetlen és 15 vereség. A soproni együttes a 30 mérkőzésen mindössze 33 gólt szerzett – ennél kevesebb találatot csak a két kieső, a Vác és a Pécs tud „felmutatni" – és 46-ot kapott.

Ha górcső alá vesszük a hazai pályán, illetve az idegenben elért eredményeket, láthatjuk, hogy Sopronban gyöngécske, 50 százalékos teljesítményt ért el a gárda, ez jóval gyengébb, mint bármikor az előző évek során. A hét hazai vereség rengeteg – jórészt ennek tudható be a visszafogott bajnoki szereplés. Tavasszal az első három hazai meccsét – MTK, ETO, REAC – elveszítette a Sopron, de a szezon végén hazai pályán magára talált a gárda.

Utolsó négy hazai meccsén tíz pontot gyűjtött a Sopron. Idegenben határozott javulás tapasztalható, különösen értékes a bronzérmes ZTE otthonából elhozott három pont, ráadásul ezt még igen kritikus pozícióban, kieső helyen állva szerezte meg Dario Bonetti együttese, s ezt követően indult el felfelé a tabellán.

Hazai mérleg: 15 7 1 7 18–24 22. Idegenbeli mérleg: 15 4 3 8 15–22 15. Az évad során az átlagnézőszám 2305 volt.

Kevesen sok mérkőzésen

A szezon során nem kevesebb, mint 35 labdarúgó szerepelt az FC Sopron csapatában. Jó néhányan – Homei, Pinton, Korudzsiev, Magasföldi, Lekic, Varga Z., Csikós, Trkulja, Szabó T., Ianc, Németh D., Ankamah, Lázár, Daria, Amamoo, Rus, Dragomir, Dancs, Fabio és Bajner – új játékosokként mutatkoztak be soproni színekben. Tegyük mindjárt azt is hozzá: sokan közülük már nincsenek is a soproni klub kötelékében...

Feczesin Róbert szerepelt a soproni játékosok közül a legtöbb mérkőzésen, mindössze egy alkalommal hiányzott, a többi 29 találkozón pályára lépett. Marius Radu 28, Cristian Cigan 27, Magasföldi József pedig 26 bajnokin lépett pályára. Őket követi Horváth András és Cristian Munteanu 25–25 fellépéssel. Demjén Gábor 24, Sifter Tamás pedig 22 alkalommal szerepelt az FC Sopronban. Őket – már a 20 meccs alattiak társaságát nyitva – Ion Ibric követi 19 meccsel. Az őszt végig védő Rabóczki Balázs következik 17 találkozóval, Sira István pedig a bajnokik felén, 15 meccsen játszott.

A csak ősszel Sopronban futballozó Sergiu Homei 14 meccset jegyez, Szabó Tibor 13-at, a tavaszra érkező két román védő, Laurentiu Rus és Alexandru Dragomir pedig 12–12-t. A szintén tavaszi szerzemény Dancs Roland 11 összecsapáson erősítette a Sopront, csakúgy, mint a télen távozó Rabóczkit teljes mértékig feledtetni tudó kapus, Takács Tamás.

A tíz alattiak listáját a volt csapatkapitány, a szintén télen távozó Bagoly Gábor vezeti, ő 9 mérkőzésen játszott. Lázár Pál tavaszra stabil, megbízható kiegészítő ember lett, ő 8, a soproni szurkolók által nagyon megkedvelt brazil Fabio pedig 7 mérkőzésen játszott. 6–6 fellépést számlál a még az őszi szezon közben távozó szerb–francia középpályás Ognjen Lekic, valamint a román Florin Sebastian Ianc.

Két futballista, Birtalan Botond, a szintén távozó Ivancsics Gellért 5–5 meccsen lépett pályára – mindketten még az ősszel, s a bolgár Georgij Korudzsiev is ugyanennyi mérkőzésen kapott lehetőséget. Németh Dávid négyszer játszott, csakúgy, mint a ghánai Felix Ankamah. Háromszor léphetett pályára Csontos Zoltán, aki tavaszi szezon elején térdoperáción esett át.

Két meccsen jutott szóhoz az olasz Luca Pinton, valamint Csikós Sándor. Négy labdarúgó játszott egy-egy meccsen, a román Daria Alexandru, Bajner Bálint, Varga Zoltán és Bojan Trkulja.

Feczesin a házi gólkirály

Ami a házi góllövőlistát illeti, a 33 találaton 11 labdarúgó osztozik! A házi gólkirály a találatok harmadát, 11 gólt szerző Feczesin Róbert lett. Neki ősszel jobban ment, akkor 8-at lőtt, ehhez tavasszal csak hármat tett hozzá. A szezon végén nagyon magára talált Magasföldi József 6 találattal zárt. Két soproni labdarúgó lett 3 gólos, Horváth Andrásnak volt már sokkal jobb szezonja, s a csatár Cristian Cigantól sem túl sok ennyi találat. Három játékos szerzett két-két gólt: Demjén Gábor, Marius Radu és Sira István! Négy labdarúgó, Bagoly Gábor, Birtalan Botond, Fabio Kolling és Rus Laurentiu egy-egy alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A labdarúgás világából

Rövid összeállításunkban szerepel visszatérés, búcsúzás, átigazolás, és egy új edző is… Tovább olvasom